bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2852/3453)

Udka kurczaka nadziewane chlebem i suszonymi śliwkami 148

Co powiecie na pachnące i aromatyczne udka faszerowane suszoną śliwką. Dodatek cynamonu nadaje im fajnego zimowego charakteru. Pamiętajmy jednak, że dodajemy go tylko szczyptę – powinien

Smaki Na Talerzu
Tarta owsiana z borówkami 165

Pojawiły się! Moje kochane owoce lata, czyli borówki. Uwielbiam je i nie mogę się doczekać kiedy pojawią się też w moim ogródku.  Dziś przedstawiam Wam

Na kulinarnym poligonie
Bezglutenowe herbatniki orzechowe 205

Bezglutenowe herbatniki orzechowe to ciasteczka, które ratują mnie w trudnych momentach. To takie comfort food, którymi delektuję się do popołudniowej kawy. Lubię je z wielu powodów

365 dni dookoła kuchni
Bezowe gniazdka z kremem orzechowym 159

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotowanie i blogowanie
Batoniki owsiane z masłem orzechowym i daktylami 124

Bez jajek, cukru i mąki - a jednak ciasteczka. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut i jest absolutnie banalne. W trzech słowach: wymieszać, uformować, upiec. Lubuję się w potrawach i wypiekach z dodatkiem płatków, nie tylko owsianych. Omlety, placki z płatków i białek z mikrofalówki,  ciasteczka klasyczne - chrupiące, z bakaliami. Kolejna na liście będzie owsianka zapiekana z owocami. Musi(...)również przestudzić. Nastepnie masło z mlekiem dodajemy do podprażonych suchych składników  i mieszamy łyżką do uzyskania gęstej, wilgotnej masy. Foremkę o długości około 25 cm wykładamy papierem do pieczenia  i wykładamy ciasto. Ręka dociskamy masę do dna i tworzymy płaski prostokąt, o szerokości 8 cm, długości około 25 cm. Spłaszczamy, wyrównujemy palcami  i pieczemy w temperaturze

Kronika Piekarnika
Efektywna praca zdalna – 5 sposobów 134

źle? Pierwszą falę pracy zdalnej przeszliśmy w marcu i dopracowaliśmy tak blisko przez 3 miesiące. To był bardzo trudny i chaotyczny okres, ale dzięki ogromnemu zaangażowaniu pracowników firma przetrwała bez większego uszczerbku. Pracowaliśmy po 10-12h praktycznie nie odrywając się od komputera. Klienci dzwonili o każdej porze, więc właściwie nie było tutaj mowy o końcu pracy. Co poszło(...)zawartości łatwo fermentujących węglowodanów. W diecie pudełkowej Care ograniczone zostały produkty zawierające gluten i laktozę. Posiłki w ramach tego cateringu dietetycznego są przygotowywane według technik kulinarnych takich jak gotowanie, pieczenie, gotowanie na parze, duszenie. No bomba! Cena za posiłek to ok. 44 zł, przy czym wcześniej wydawałam średnio 35zł dziennie na jedzenie (to co gotowałam + przekąski). Teraz

Czynniki pierwsze
Sernik agarowy z malinami 225

kucharskie i nic, przepisu nie ma. Było wiele różnych, które starały się nawiązać, ale 99% z nich nawet nie zawierało agaru, tylko żelatynę, a bądź co bądź, to nie bez powodu jeden z ważniejszych składników sernika agarowego. Sam również długo zastanawiałem się, jak najlepiej do niego podejść i trochę eksperymentowałem z agarem, dobierając odpowiednie proporcje. Koniec końców zdecydowałem się(...)Upiecz biszkopt z 3 jajek z tego przepisu na biszkopt idealny . Upieczony i jeszcze gorący biszkopt wyjmij od razu z formy i połóż do góry nogami na papierze do pieczenia. Obciąż delikatnie blaszką. Dzięki temu biszkopt będzie równy. Po ostudzeniu włóż go z powrotem do formy pokrytej papierem do pieczenia. Biszkopt możesz dodatkowo nasączyć wodą z sokiem

Food Square
Gratin ziemniaczane 144

Gratin ziemniaczane to popularna potrawa francuska przygotowana z ziemniaków, sera i śmietany. Ziemniaki przed zapieczeniem należy obrać i pokroić na cienkie plasterki, które dodatkowo można podgotować

MeCooks
Gratin ziemniaczane 136

Gratin ziemniaczane to popularna potrawa francuska przygotowana z ziemniaków, sera i śmietany. Ziemniaki przed zapieczeniem należy obrać i pokroić na cienkie plasterki, które dodatkowo można podgotować

MeCooks
Cebulowe placki z Indii czyli Onion Bhaji Faceta w Kuchni 184

Skąd więc wzięła się nazwa Onion Bhaji❓Cóż, wygląda na to, że wszystko powstało z prostego błędu w pisowni, a słowo Bhaji jest tak naprawdę indyjskim

RafalCook
Tarta cytrynowa z czekoladą 357

Wiem, że mamy późną wiosnę, a właściwie prawie już lato i duży dostęp do owoców, ale tym razem po prostu mieliśmy ochotę na coś słodkiego, czekoladowego

Relaxtime
Penne z czerwonymi warzywami i włoską nutą 192

Makaron prawdopodobnie pojawił się w I w. p. n. e. w czasach rozwoju starożytnego Rzymu. Jedli go głównie biedni, ale z czasem makaron stał się niezwykle

My Chcemy Jeść
Pierogi drożdżowe z czterema farszami 194

ostrej papryki Składniki na farsze sa w dowolnych proporcjach ponieważ każdy lubi inne smaki i może chcieć farsz szpinakowy na kilka sztuk, dlatego podaję z czego są poszczególne farsze bez konkretnej wagi Na farsz ze szpinaku : - kilka kulek mrożonego szpinaku - serek ricotta - sól - pieprz - ser gorgonzola lub blue - łyżeczka masła - 2 ząbki czosnku Rozmrozić szpinak,jak jest nadmiar(...)tych co nie mają zbyt dużych szklanek , na każdy kawałek ciasta nakładamy dużą łyżkę farszu ,brzeg pieroga smarujemy rozmąconym jajkiem i sklejamy pieroga, uformowane pierogi układamy na papierze do pieczenia i przykrywamy na 10-15 minut ,w tym czasie nagrzewamy piekarnik na 220 stopni ,blaszkę zostawiamy w piekarniku żeby się nagrzała ,jak mamy kamień piekarniczy to pieczemy pierogi

Wypieki Rene
Jesienny karczek z jabłkami 239

Jesienny karczek z jabłkami No i mamy jesień , całą gębą " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pyszne jabłka w sadzie lub w sklepie

Ogrodnik w podróży
Tort Jagodowy 259

pomocą miksera na najniższych obrotach. Pieczenie biszkoptu: Papierem do pieczenia wyłożyć tylko spód tortownicy. Boków nie wykładamy papierem, ani niczym nie smarujemy. Ciasto przelewamy do formy i lekko odpowietrzamy lekko uderzając formą o blat. Wkładamy do nagrzanego do 165 stopni piekarnika i pieczemy przez 40 minut lub więcej do suchego patyczka i kiedy boki ciasta będą lekko odstawać(...)lekko dociskamy. Ponownie nasączamy miętą, rozkładamy dżem i masę jagodową. Powtarzamy tę czynność aż do ostatniego blatu. Górny blat lekko nasączamy miętą i od razu wykładamy masę jagodową bez rozkładania dżemu porzeczkowego. W kolejnym kroku obkładamy boki tortu resztą masy jagodowej. Możemy pomagać sobie szpatułką lub wyrównywać boki dużym nożem. Boki i wierzch tortu wysypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy

Eat Shrimps
Młoda kapusta z papryką i pomidorami 132

Tak mniej więcej początek maja to moment, gdy na straganach i w sklepach zaczyna pojawiać się młoda kapusta. I to jest dla nas sygnał, że już

Marder&Marder Manufacture
4 pomysły na prezent dla miłośnika kuchni 121

każdego i z pewnością będą strzałem w dziesiątkę. W końcu kto nie lubi popijać porannej kawki w przepięknych filiżankach? Filiżanki dostępne są w różnych wzorach, stylach i kolorach, dlatego bez problemu można dopasować rodzaj naczynia do wnętrza mieszkania, czy preferencji osoby obdarowywanej. By podkreślić charakter prezentu, warto zdecydować się na wybór porcelanowych filiżanek. Porcelana jest materiałem trwałym i szlachetnym(...)nieodłączny element idealnego serwowania kawy podczas różnych przyjęć. Mleczniki mogą być też uzupełnieniem zastawy stołowej, dlatego warto pytać o brakujące rzeczy w jadalnianym kredensie. ​ Prezent dla miłośnika gotowania i pieczenia Poszukując prezentów dla miłośników kuchni, dobrze jest zwrócić uwagę nie tylko na praktyczność, ale też na wygląd upominku, dzięki czemu będzie to również ozdoba na stole czy w kredensie

Kuchcik gotuje
Domowa granola – prosty przepis 357

pozostałych posiłkach i poprawia jakość diety, dzięki temu, że produkty śniadaniowe często są bogate w błonnik i składniki odżywcze. Domowa granola – najważniejsze składniki Nie ma dobrej, domowej granoli bez ulubionych, suszonych owoców i chrupiących orzechów. Dlatego w mojej mieszance nie może zabraknąć moreli, daktyli, żurawiny, pestek dyni oraz orzechów laskowych i włoskich. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy(...)morele, daktyle) i orzechy posiekaj. Wszystkie składniki wsyp do miski i dokładnie wymieszać. Płatki, owoce i orzechy powinny być dobrze oblepione miodem. Wysyp mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni (góra-dół) i piecz przez 20-25 minut, mieszając co jakiś czas tak, by wszystkie składniki równomiernie się podpiekły. Przygotowałeś

Na-talerzu.pl
aleWorek | Lniany worek na pieczywo 267

Natomiast domowe bułki zawsze kładłam na talerzyku i przykrywałam bawełnianą ściereczką. Przejdźmy do testu z chlebem kupionym w sklepie. Dodam też, że u mnie w domu pieczywo kupuję lub piekę w takiej ilości, by starczyło na 2 dni. Jeśli wiem, że mam za dużo to zamrażam. Pierwszy raz przechowywałam je tak długo. Opisuje po kolei każdy dzień, a na koniec(...)domu pieczywa, po prostu możemy go złożyć i schować. No dobrze, to ile kosztuje taka przyjemność? Okazuje się, że naprawdę niewiele. Mały worek, który wybrałam to koszt 24 zł, bez haftu 19 zł, natomiast duży kosztuje 33-34 zł. Myślę, że naprawdę warto się skusić i wybrać takie naturalne rozwiązanie. Z pewnością jest to zdrowsze niż przechowywanie chleba

Mienta blog
Drożdżowe zawijańce z nadzieniem orzechowo - klonowym 198

drożdżowe ciasto z wyrazistym, słodziutkim i sycącym nadzieniem. To nie może nie posmakować :) Jeśli z różnych powodów nie po drodze Wam z syropem klonowym - spokojnie, drożdżówki udadzą się i bez niego, wystarczy zastąpić go śmietanką kremówką. Ale to właśnie dzięki syropowi są takie pyszne.. ;) Dodam, że na drugi dzień też wspaniale smakują - wilgotne nadzienie sprawia, że dłużej utrzymują(...)cieście równomiernie rozsmarować nadzienie. Następnie zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę. Roladę pokroić ostrym nożem na plastry o grubości około 3 cm. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozcięciem do dołu. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 20 - 30 minut do podwojenia objętości. Po tym czasie każdą bułeczkę posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut

Opowieści z piekarnika
Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 256

posiłek. Składniki dobrałam na porcję dla jednej osoby. Ich kaloryczność nie przekracza 300-400 kalorii. Potrawy są sycące, ale lekkie - nie obciążają żołądka, a ja nie odczuwam głodu i bez trudu zasypiam. :) 1. Sałatka z jajkiem i brokułem Sałatki dają szerokie pole do kulinarnego popisu. Moja ulubiona wersja jest z jakiem ( zamiennie z kurczakiem lub tuńczykiem ), brokułem i lekkim(...)minut. Dodać szczyptę soli. Odstawić do lekkiego wystudzenia. Podawać z serkiem wiejskim, kawałkami truskawek i wiórkami kokosowymi.  Na kolację warto zjeść także...  marchewkową pizzę pieczoną rybę krewetki z porem, czosnkiem i natką Smacznego

Kuchnia Ellie
BANANOWIEC "CYNAMONOWY RAJ" (bezglutenowy, z mieszanką ziarenek i masłem orzechowym) 269

odstresowania i wzmacniania rodzinnych więzi wybraliśmy późną porą 2 dobre filmy, ale nie mogliśmy zacząć oglądać bez czegoś słodkiego. Jako, że czas leci nieubłaganie (a wybranie produkcji godnej uwagi jest bardzo czasochłonne) było już po 22:00 co oznacza, że w pobliskich sklepach możemy co najwyżej pocałować klamkę, więc słodkości trzeba było wyczarować. Miało być więc szybkie, pachnące, bardzo(...)masę z białkami. 7. Umyte (najlepiej wyparzone) słoiczki smarujemy w środku masłem i wysypujemy Ziarenkami .). 8. Wlewamy masę do połowy, góra do 3/4 wysokości słoiczka. 9. Posypujemy wierzch Ziarenkami. PIECZENIE: 1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (góra-dół, termoobieg), 2. Gdy wstawiamy słoiczki, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. 3. Pieczemy 30 minut (ale kontrolujemy nasze chlebki - metoda "suchego patyczka

Wypisz Wymaluj