bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2861/3453)

Trzy Kolory, pizza 122

liści z górnych gałązek pokrzywy. Listki wkładamy do zimnej wody z dodatkiem 2 -3 łyżek octu na 1 litr wody. Chwilę moczymy i ponownie płuczemy tym razem w wodzie bez dodatku octu. Ocet jest po to aby jakieś malutkie żyjątka na liściach przeszły do wody.  Osuszamy liście na ściereczce kuchennej i dalej postępujemy jak z tradycyjnym pesto(...)żółtego sera. Rozsmarowałam pesto na cieście niezbyt grubo. Położyłam liście szpinaku, na liście plastry pomidorów. Boki ciasta i pomidory delikatnie posmarowałam pędzelkiem maczanym w oliwie. Pomidory posypałam grubą solą. Piekłam w nagrzanym do około 240-250st piekarniku przez 10 minut. Jak tylko boki ciasta zaczęły się rumienić, położyłam na każdy plaster pomidora kulkę sera mozzarella. Dopiekałam jeszcze kilka minut

Leśny Zakątek
Chrupiące paluszki z pieczarkami i serem 148

Podzielę się przepisem na pyszne paluszki z pieczarkami i serem, z ciasta na oleju. Choć to ciasto jest dość kaloryczne, ale zapewniam Was, że jest przepyszne

Smaki Armine
Tarta z cukinią, groszkiem i fetą (Torta salata con zucchine, piselli e feta) 168

SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 cukinie (w sumie o wadze 800 g) 200 g groszku 200 g fety 200 ml mleka 1 szalotka 2

La grande e la piccola cuoca
Domowa chałka z kruszonką (bez mleka) 378

Nie ma nic lepszego niż puszysta chałka ze słodką kruszonką. To idealny deser dla dzieciaków i do popołudniowej kawy. Chałka jest delikatna i miękka, ale dzięki

Dieta bez mleka
Wtorek: Szybka pizza w 3 krokach 140

pizza! Potrzebujesz tylko mąki, droższy, odrobiny cukru, oliwy, soli i wody. W niespełna godzinę od momentu kiedy ktoś wypowie życzenie, że zjadłby pizzę, pięknie upieczone ciasto ląduje na stole. Bez dzwonienie po telepizzę! Weź ciasto we własne ręce Kluczowe dla powodzenia całej operacji są dwie rzeczy: mocno nagrzany piekarnika, dlatego włączamy go zanim zabierzemy się za ciasto. Drugi czynnik(...)Posmaruj ciasto sosem pomidorowym, wyłóż na niego nadzienie pizzy, posyp delikatnie oregano, a następnie zetrzyj na wierzch mozarellę. Przełóż ciasto na rozgrzaną blaszkę lub kamień z piekarnika, wstaw do pieca. Piecz około 6-7 minut. Na wierzch wyłóż umyte liście szpinaku, skrop oliwą, pokrój i podawaj. Smacznego! Artykuł Wtorek: Szybka pizza w 3 krokach pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Szybka pizza w 3 krokach 248

pizza! Potrzebujesz tylko mąki, droższy, odrobiny cukru, oliwy, soli i wody. W niespełna godzinę od momentu kiedy ktoś wypowie życzenie, że zjadłby pizzę, pięknie upieczone ciasto ląduje na stole. Bez dzwonienie po telepizzę! Weź ciasto we własne ręce Kluczowe dla powodzenia całej operacji są dwie rzeczy: mocno nagrzany piekarnika, dlatego włączamy go zanim zabierzemy się za ciasto. Drugi czynnik(...)Posmaruj ciasto sosem pomidorowym, wyłóż na niego nadzienie pizzy, posyp delikatnie oregano, a następnie zetrzyj na wierzch mozarellę. Przełóż ciasto na rozgrzaną blaszkę lub kamień z piekarnika, wstaw do pieca. Piecz około 6-7 minut. Na wierzch wyłóż umyte liście szpinaku, skrop oliwą, pokrój i podawaj. Smacznego! Artykuł Szybka pizza w 3 krokach pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Brownie orzechowe 249

Co powiecie na pyszne połączenie czekolady i orzechów laskowych, zamknięte pod postacią brownie? Brownie orzechowe to właśnie dwa powyższe elementy, wzbogacone o typowe składniki w tego

Smakołyki Bereniki
Pełnoziarniste ciasteczka maślane 171

Podobno na śniadanie dobrze jest dostarczyć sobie trochę węglowodanów - dają energię na cały dzień, a na pewno na przedpołudnie :-) Robicie tak? Mnie się czasem udaje :-) A

Czary - gary w kuchni
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 184

chyba nie kojarzy mi się z jesienią jak właśnie ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką. Można wręcz powiedzieć że nie wyobrażam sobie tej złotej pory roku bez tego wypieku. Uwielbiam kiedy pachnie nim cały dom. Zwykle używam śliwek węgierek, czyli śliwek które u nas nazywało się też „robaczywkami”. Nie muszę Wam chyba pisać dlaczego A mimo(...)tłuszczem i oprószoną mąką. Na wierzchu układam śliwki. Ważne jest by ułożyć je miąższem do dołu a skórką do góry. Gdy zrobicie odwrotnie kruszonka którą posypiecie ciasto w trakcie pieczenia zamoczy się w śliwkach, przez co nie będzie krucha. Całość znowu odstawiam do wyrośnięcia na około godzinę. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 170″ C przez około

Arbuziaki
Focaccia 166

Kolejny wspaniały włoski przepis, który jest nie tylko banalnie prosty, ale po prostu oszałamiający w smaku! Mogłabym jeść bez końca - polecam! :) Focaccia to rodzaj włoskiego placka drożdżowego, który jest podstawą pizzy. Każdy region ma swoją odmianę, ale dla mnie ten placek w odróżnieniu od pizzy, powinien być pulchny i mięciutki. Podaje się go na zaspokojenie pierwszego głodu lub jako(...)przygotować go także w wersji z samymi ziołami i solą albo z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami. Górę możecie posypać parmezanem lub mozzarellą, by przypominał nieco pizzę. Eksperymentujcie do woli! :) Pieczenie: Temperatura - 180ºC z grzałką góra-dół Czas - ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru Focaccia najlepiej smakuje na ciepło, podana z dobrą oliwą z oliwek czy pastą

Cooking Monster
Bułeczki dyniowe 130

Puszyste i mięciutkie w środku bułeczki dyniowe , których bazą jest ciasto drożdżowe z dodatkiem purée z dyni. Jak już Wam wspominałam kilka razy, w okresie jesiennym

MeCooks
Kolety z ciecierzycy z piekarnika 132

  Ciecierzyca czyli groch włoski, to znakomite źródło białka, które może być świetną alternatywą dla białka zwierzęcego. Ponad to jest znakomita na zaparcia, sprzyja odchudzaniu, obniża

Krylowa Kuchnia
Pasztet z soczewicy 174

Święta tuż, tuż - to już ostatni dzwonek, by przygotować coś pysznego na Wigilię. Dziś pokażę Wam jeszcze jeden przepis na pasztet z wykorzystaniem soczewicy. Na blogu

Z notatnika dietetyka
Gołąbki z wołowiną i grzybami 262

Gołąbki z kapusty włoskiej, a w nich farsz z dodatkiem wołowiny, warzyw i grzybów leśnych. Smaczne, rozpływające się w ustach i aromatyczne. Przepyszne z sosem grzybowym

https:KKuchniaMniam