wyobrażasz sobie dnia bez filiżanki kawy? Uwielbiasz jej głęboki smak i charakterystyczny aromat? Jeśli tak, to koniecznie wypróbuj wyjątkowe kawy specialty. Sprawdź, czym wyróżnia się specialty coffee i dlaczego warto ją kupić. Czym jest kawa specialty? Zanim przejdziemy do opisywania zalet kaw specialty, wyjaśnijmy, co dokładnie oznacza to pojęcie. Otóż termin “specialty coffee” to oznaczenie dla najwyższej(...)sklep online z kawą Tu Cafe oferuje szeroki wybór kaw z różnych regionów świata, wśród których z pewnością wybierzesz wersję, która najlepiej spełni Twoje oczekiwania. Palarnia kawy dysponuje specjalistycznym piecem, dzięki czemu otrzymasz świeżo wypalone, doskonałe ziarna o głębokim smaku i niezwykłym aromacie. Artykuł Dlaczego warto kupić kawę specialty? pochodzi z serwisu Sierotka Marysia w Kuchni
sierotka maRysia w kuchnisami sporo wiemy o mrożeniu, ponieważ gotujemy jedzenie na cały tydzień i część obiadów trafia do zamrażalnika. Podstawowa zasada zdrowego przechowywania żywności jest taka, że produkty gotowane, smażone, pieczone można bezpiecznie przechpwywać w lodówce do czterech dni, choć najlepiej jest je zjeść trzeciego dnia, lub zamrozić. Domowe, mrożone jedzenie może być równie smaczne i zdrowe jak świeże – pod warunkiem(...)pierogi, przygotowane do mrożenia. 4. Staraj się by w pojemnikach było jak najmniej powietrza . Idealnym rozwiązaniem jest pakowanie próżniowe, do którego trzeba jednak mieć specjalny sprzęt (my dajemy radę bez tego, ale jeśli macie ekstra budżet – pewnie warto w to zainwestować). Ale tak naprawdę, jeśli w miarę regularnie zjadacie to co zamrożone, wystarczającym rozwiązaniem są zamykane plastikowe worki
Niedzielny kucharzSzukacie pomysłu na proste danie ze szparagami? To dobrze trafiliście, bo dzisiaj na blogu zrobiłam klasykę – zapiekane szparagi otulone boczkiem, podawane z jajkiem w koszulce
A to pestkaŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. To właśnie ono daje nam energię na cały dzień, ale również reguluje i pobudza pracę naszego układu trawiennego zapewniając
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ktoś bardzo odległy stał się najbliższy. Późne popołudnie. Gorąca linia telefonów. Wyścig z czasem. Walka z komunikacją. Dreszcz emocji, rozgoryczenie, złość. Pościg na miarę dobrego filmu akcji. Bez powodzenia. Do mnie i do mojej walizki nie dołączy Ktoś, z kim tak dobrze się podróżuje. Noc. Zajadam smutek wielką porcją chałwy. SOBOTA: Długo przed świtem(...)życie. Poczuć, że jest namacalne, czasem gorzkie, czasem za słodkie, ale moje. Poczuć, że może mieć smak, który przepędza smutek i bezradność. Nie mam już chałwy. Piekę ciastka, które mają jej smak. Takie kruche pocieszenie. Kilka dni mojego życia, pełne zwykłych i niezwykłych chwil. Teraz wiem, że każda jest ważna. CIASTECZKA Z TAHINI 1/2 szklanki tahini
KUCHARNIAKotlety z zielonej soczewicy – danie, które podbije serca nie tylko wegetarian i wegan, ale również mięsożerców Moim zdaniem ich smak można porównać do tradycyjnych kotletów
365 dni dookoła kuchniNie znam nikogo, kto pogardziłby kawałkiem pizzy. A już na pewno nie gardzą nim moje chłopaki, od najstarszego zaczynając, a na najmłodszym kończąc. Zresztą ja sama
Kuchnia w czekoladzieDla wielu osób musli to najlepszy sposób na rozpoczęcie dnia. Nic w tym dziwnego, bo ta zdrowa mieszanka płatków zbożowych, bakalii, orzechów i suszonych owoców jest
Słodkie okruszkiRarytas na śniadanie i kolację? Bułki na mleku zsiadłym i kozim , które są miękkie i po prostu pyszne. Można zajadać je na słodko, na przykład z
KulinarneImpresje.plRyba w sosie pomidorowym jest tradycyjnym daniem noworocznym w kulturze żydowskiej. A że Nowy Rok już za tydzień warto spróbować tej pysznej potrawy. Czas : 40 minut
Niedzielny kucharzNajwiększą atrakcją w naszej małej mieścinie, poza sklepem spożywczym i salonem fryzjerskim, jest pałac. Pałacyk właściwie; jeśli się nie wie, gdzie szukać, łatwo uznać, że to
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś przepis dla wielbicieli żółtych serów, do których również si ę zaliczam ;) Bułeczki z bezglutenowej m ą ki z tapioki
La grande e la piccola cuocaSKŁADNIKI Lasagne: 250 g makaronu typu lasagne 500 g jarmużu 500 g ricotty 50 g parmezanu 50 g suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku s ó l
La grande e la piccola cuocaDzisiaj pierwszy z przepisów bezglutenowych, które teraz częściej będą pojawiać się na blogu. Po przeczytaniu kilku książek na temat niezbyt pozytywnego wpływu pszenicy i zawartego w
UgotujmyTo.plUpiekłam ciasto - jest boskie, ale o nim będzie jutro. Mam nadzieję, że będzie się liczyć do wspólnego pieczenia, bo dokonałam dość poważnej (nie z mojej winy, serio!) zmiany. Dziewczyny są jednak bardzo wyrozumiałe, i do tej pory tolerowały wszystkie moje wybryki, mam więc nadzieję, że i tym razem przymkną oko. Od Ani dostałam nominację do Versatlie Blogger(...)tydzień znowu będę starsza. C. powiedział, że stara nie, bo to dopiero, jak oficjalnie będę starsza od niego. Miły z niego chłopak. 5. Zasadniczo lubię siebie. Jestem krytyczna, ale bez przesady. Akceptuję to, czego zmienić nie mogę, i jest mi dobrze samej ze sobą. Zdaję sobie sprawę z moich wad i pracuję nad nimi, jednak patrząc realistycznie na świat
Pożeraczka, czyli raz adobrze