bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2875/3453)

Pizza na spodzie z cukinii – zdrowy obiad 279

Pizza na spodzie z cukinii to danie pyszne, lekkie, a do tego znacznie szybsze w przygotowaniu niż tradycyjna domowa pizza. Fit pizza na spodzie z cukinii

A to pestka
Keto muffiny z granolą (Paleo, LowCarb) 260

muesli, a jeszcze inni słodkie bułeczki i podobne im wypieki. Większość jednak kojarzy śniadanie z kanapkami… Ja od wielu lat staram się jadać śniadania białkowo – tłuszczowe, bez względu na ich formę. Zwłaszcza zaś odkąd jestem na diecie ketogenicznej . Najczęściej pada właśnie na jajka w różnych postaciach. Ale od czasu do czasu potrzebuję jakiejś odskoczni… Wtedy serwuję(...)dodać pokrojoną na kawałki czekoladę. Następnie wymieszać delikatnie z mąką kokosową oraz cream of tartar. Masę podzielić na 4 silikonowe foremki do muffinów. Na wierzch wyłożyć po łyżce granoli. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 10 -15 minut. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 sztuki: Wartość energetyczna: 133 kcal Tłuszcz

Modern Cave Girl
Błyskawiczny sos czosnkowy 146

Sos czosnkowy to absolutny klasyk. Jego przeciwnicy mawiają, że nieważne, jakie danie z nim podamy – wszystko smakuje jak sos czosnkowy. Ja jestem zdania, że jest w

Proste-przepisy.pl
Tort urodzinowy Bonduelle (bez glutenu, bez laktozy) 216

Ten tort nie ma jakiejś długiej historii. Dopiero co go wymyśliłam i stworzyłam specjalnie na 25 urodziny Bonduelle w Polsce. Nie wiem czy wiecie, że rolnicy

Quinoa Raz!
WAKACYJNE CIASTO JOGURTOWE Z PATELNI 201

   Jak tylko natknęłam się na ten przepis , wiedziałam, że jest to idealne ciasto dla mnie, przynajmniej w tym momencie. Jest to bowiem niezastąpione ciasto

Smaczne Zdrowe
Błyskawiczny sos czosnkowy 253

Sos czosnkowy to absolutny klasyk. Jego przeciwnicy mawiają, że nieważne, jakie danie z nim podamy – wszystko smakuje jak sos czosnkowy. Ja jestem zdania, że jest w

Proste-przepisy.pl
Grillowane warzywa i moda. 204

różnym skutkiem. W niektórych przypadkach bardzo, ale to bardzo, zazdroszczę paniom zerowej samokrytyki, braku lustra i takiego poczucia zajebistości, które mnie nigdy w życiu nie spotka. Niektóre panie, bez względu na wiek i wagę, uznały, że moda jest nieomylna i powstało zjawisko, które społeczeństwo zwykłe nazywać „fashion victim”. Tak więc droga czytelniczko! Jeśli masz kompleksy i czujesz się brzydka(...)tarce Na początek nagrzewamy piekarnik lub rozpalamy grilla. Jak już będzie gorąco jak na pierwszej randce, czyli piekarnik będzie miał 200 stopni lub węgle na grillu się zaczną żarzyć, pieczemy papryki. Kładziemy je w całości i czekamy aż skórka zrobi się czarna. Jak już osiągniemy głęboką czerń, papryki przekładamy do miski i przykrywamy miskę szczelnie folią. Zostawiamy

ladykitchen
TU I TAM nr 27. Słodko-słony świat. Gruszki i sernik z gorgonzoli z sosem pigwowym 193

zamarło pod ciągłym znakiem zapytania, a ja już chciałabym postawić kropkę. Potok w ogrodzie po prostu wysechł ukazując smutną anatomię kamiennych wnętrzności, które z każdym dniem coraz bardziej szarzeją. Bez tego wodnego szeptania i kojących monologów wodospadu świat zdaje mi się niekompletny. Ciągle nie znalazłam czasu, żeby pójść na grzyby i zaczynam odbierać niepokojące przesłanki, że powinnam to marzenie(...)galaretki z pigwy  nalewka z pigwy - kilka chluśnięć;)  szczypta imbiru ew. sok z cytryny Przygotować tortownicę lub formę o średnicy 16 cm i wyłożyć spód papierem do pieczenia. Twarożek przełożyć do miski. Krakersy zmielić lub drobno pokruszyć, zmieszać z roztopionym masłem i wyłożyć nimi dno formy. Do małego rondelka przelać śmietanę i dodać gorgonzolę. Podgrzewać na małym

KUCHARNIA
TU I TAM nr 28. Brrr ... brukselka, małpa i Tom Waits. 240

Czasem lepsze, czasem zupełnie niewyobrażalne, a jednak możliwe.  Wędrówki wyobraźni fascynują bardziej niż realne podróże. Nigdy nie wiadomo dokąd doprowadzą, często nie wiadomo nawet kiedy się zaczęły.  Bez map i przewodników. Utkane z myśli, oswobodzonych, wolnych.  Wszystkie trasy dozwolone. Żadnych ograniczeń. Wystarczą trzy słowa: "Wyobraź sobie, że...". Tylko tyle.  I już mnie(...)zostawiając ok. 3 cm z każdej strony - boki będą zawijane. Rozłożyć brukselkowe nadzienie i założyć boki ciasta, by przytrzymały nadzienie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec przez ok. 30 minut, do momentu aż ciasto i nadzienie ładnie się zarumienią. Podawać skropione kremem balsamicznym. * Malpa pochodzi z opowiadania H. Murakami pt. "Małpa z Shinagawy". ** fragment p iosenki

KUCHARNIA
Jak ułożyć zbilansowaną dietę – najprostsze menu na tydzień 153

Jeśli ułożyć zbilansowaną dietę i nauczyć się zdrowo odżywiać w praktyce? Jeśli szukasz prostych odpowiedzi – ten wpis jest dla Ciebie. Pokażemy Ci jak zrobić pięć zdrowych, zbilansowanych posiłków, bez większych umiejętności kulinarnych. Weź sprawy we własne ręce i zacznij się zdrowo odżywiać. Planowanie posiłków – to proste Dzisiaj chcemy Ci pokazać jak ułożyć zbilansowaną dietę i najprostszy sposób(...)Nuggetsy zapanierowaliśmy w orzechach migdałowych i upiekliśmy. Robi się je w bardzo prosty sposób, bo panierowanie polega na tym, że mięso zanurzamy w rozbełtanym jajku i obsypujemy orzechami. Czas pieczenia jest krótki: 12-15 minut dla ryby i 18-20 dla indyka. Shawarmę też przygotowuje się bardzo prosto: mięso trzeba zamarynować na godzinę, upiec (25 minut) i na koniec

Niedzielny kucharz
Brownie z fasoli (bez cukru, tłuszczu i mąki) 231

Fasolowe brownie uwielbiam i lubię je robić kiedy mam ochotę na coś bardzo czekoladowego, ale przy okazji szybkiego i pożywnego. Na blogu przepis jednak do tej

Healthy food explorer
DROŻDŻOWE KAPUŚNIACZKI z porem i grzybami (wegańskie) 284

Kapuśniaczki z drożdżowego ciasta to pyszny pomysł na obiad, przekąskę, czy też kolację. Najlepiej smakują z barszczem. Jeśli jednak nie przepadasz za kapustą lub chcesz zmienić

Via Gusto
Katayef - arabskie placuszki 220

Pogoda, znów, typowo duńska, czyli przez cały dzień leje. Wypatrzyłyśmy z Ptysią raptem pięć minut nieco mniej ulewnego deszczu, ale i tak po szybkim załatwieniu potrzeb

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Francuska tarta jabłkowa 209

cenie - nie wiem. Wiem na pewno, że smaku tej tarty nigdy nie zapomnicie. Rozkosz, czysta rozkosz w najprostszej postaci. Krucha tarta wypełniona jest nadzieniem migdałowym frangipane. Brzmi "trudno" ? Bez obaw, to tylko utarte z cukrem masło, połączone z jajami, mielonymi migdałami i odrobiną mąki. W połączeniu z jabłkami tworzy genialne ciasto.   Składniki: Normal 0 21 false false false(...)minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę, mocno dociskając brzegi. Włożyć z formą na 10 minut do lodówki. Schłodzone ciasto nakłuć gęsto widelcem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać grochem lub kulkami do pieczenia. Piec   15 minut w 180 stopniach C. Po tym czasie wyjąc ciasto i zdjąć obciążenie. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne

kolorowotorcikowo
Tort zając (bez glutenu, cukru białego) 177

Święta is coming! :D Od kilku dni słoneczko nam o tym dobrze przypomina i oby wystarczyło tych promieni do przyszłego weekendu choć od dziś znów zacznie

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania