bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2880/3453)

Steki z kalafiora z pieczonymi ziemniakami Hasselback FIT 126

Dzisiaj mam dla Was lekki, zdrowy, wegetariański obiadek. Niby takie nic, a jednak duże coś! Mało kalorii w dużej porcji, czyli tak jak być powinno! Steki

Be Fit Be Strong
Zapiekanka gryczana z mięsem, mozzarellą i warzywami 121

Kto z nas nie lubi zapiekanek. Są szybkie w przygotowaniu, można do nich dodać wszystko, co ma się pod ręką i nie wymagają dużej ilości tłuszczu

zdrowo i aktywnie
Pieczarkowy pasztet z kaszą jęczmienną 157

Pasztet z kaszy i pieczarek ma wiele zalet, zdecydowanie górują w nich dostępność składników i ich niska cena. Poza tym przepis jest bardzo prosty i gwarantuję

Via Gusto
Zapiekanka gryczana z mięsem, mozzarellą i warzywami 186

Kto z nas nie lubi zapiekanek. Są szybkie w przygotowaniu, można do nich dodać wszystko, co ma się pod ręką i nie wymagają dużej ilości tłuszczu

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bezglutenowy mazurek kajmakowy 236

nawet jeśli nie jest podobny do oryginału to nic, bo to wyszło z tych eksperymentów naprawdę smaczne ciasto, które z powodzeniem można przygotować nie tylko od święta. Mazurek bez glutenu, nabiału i cukru może zmienić się w pyszną tartę kajmakową przy okazji innych uroczystości a biorąc pod uwagę, że robi się go naprawdę szybko i łatwo będzie to świetny(...)ostudzenia. 10 Piekarnik nagrzewam do 180ºC. 11 Wyciągam ciasto z lodówki i ścieram na tarce na dużych oczkach prosto do formy. 12 Ciasto przyklepuję palcami i formuję boki. 13 Piekę w piekarniku 15 minut do zarumienienia. 14 Wyciągam ciasto z piekarnika i odstawiam do całkowitego ostudzenia. 15 Wlewam na ciasto masę kajmakową i posypuję prażonymi migdałami. 16 Odstawiam ciasto

Book of spells
Kokosowo-truskawkowa panna cotta z pyłkiem pszczelim i "kawiorem" pomarańczowym na maślano-miodowych ciasteczkach (bez glutenu, 209

Chyba czas na porządny deser, a najlepszy deser jest truskawkowy. Ten, który mam dziś dla Was wcale nie jest trudny, ani bardzo pracochłonny, do zrobienia o

Quinoa Raz!
Sałatka z bobem i zielonymi szparagami 151

wielu krajach na całym świecie (w Chinach już od 5 tysięcy lat!). Wyglądem przypomina inne rośliny strączkowe jak soja, fasola czy ciecierzyca. Młody bób spokojnie można jeść na surowo, bez zdejmowania łupinek. Nasiona bobu są jada się zarówno w Afryce, Europie jak i na Bliskim Wschodzie. Bób, jak większość strączkowych zawiera wiele cennych składników. Bób m.in. wiąże kwasy żółciowe(...)Sałatka z bobem i fasolką szparagową Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i kozim serem Zielony ryż z bobem

Kulinarne przygody Gatity
Ciasteczka owsiane z daktylami (bez glutenu, bez jajek) 330

Ciasteczka owsiane uwielbiam. Są nie tylko bardzo smaczne ale również co nie każdy wie - zdrowe. Dzięki wysokiej zawartości błonnika poprawiają prace jelit i dają  uczucie

maniapieczenia
Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) 1677

Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Nie zawiera spodu z ciasta kruchego, a masa makowa wzbogacona jest

Smakołyki Bereniki
Tatar 262

według wielu to właśnie obróbka termiczna żywności pozwoliła mu na szybki rozwój. Czy powinniśmy więc jeść surowe mięso? Czy to zdrowe i bezpieczne? Mięso poddane obróbce termicznej (pieczone, gotowane…) ma dużo zalet, ale też kilka wad, np. gorszą dostępność niektórych aminokwasów i znacznie mniejszą zawartość witamin B6 i C. We wszystkich kulturach świata istnieją dania zawierające surowe mięso (tatar(...)paleo , niskowęglowodanową , SCD , GAPS i FODMAP , choć w tym ostatnim przypadku niektóre dodatki mogą być niedozwolone. Zobacz też nasze uwagi odnośnie mięsa: Mięso – zdrowie, pieniądze i sumienie . Smacznego! Tatar (bez dodatków) Wartość energetyczna Węglowodany (w tym błonnik) Tłuszcz Białko 100g mięsa i 1 żółtko 270 kcal 0 (0) 20g 22g Dieta paleo Dieta LCHF/ niskowęglo- wodanowa Dieta FODMAP Dieta

PaleoSMAK
Placuszki z ricotty. Z (prawie) jagodami 190

Wtorek (też wolny; aż sama nie wierzę we własne szczęście) rozpoczęłam od zrobienia czarnych kresek na powiekach i ubrania się w jedną z letnich sukienek; bez rajstop i swetra. Zachwycona zaistniałym stanem rzeczy, razem z C. wręcz frunęłam na kolejne z licznych przedślubnych spotkań. Tym razem ustalaliśmy kolor obrusów, sposób złożenia serwetek, strategię rozmieszczenia stołów, ilość i wielkość bukietów(...)placuszków) 1 jajko 100 g serka ricotta 60 ml mleka 2 łyżki oleju 30 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 40 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g jagód/borówek amerykańskich dodatkowo: syrop klonowy jagody/borówki amerykańskie olej do smażenia Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtko, ricottę, mleko, olej, cukier i cukier

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cynamonowa granola z jarzębiną 170

Oduczyłam się spać do południa. Kiedyś potrafiłam, i to bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Dziś budzę się najpóźniej o ósmej rześka i wypoczęta, z ochotą witając kolejny dzień. Taki luksus nie spotyka mnie bowiem codziennie. Miło, tak dla odmiany, wstać, gdy słońce już rozświetliło mroki nocy. Opatulona szlafrokiem (wiecie, że to to samo co porannik ?), w puchatych skarpetkach z reniferami(...)siemię lniane wymieszać. W drugiej misce połączyć sok jabłkowy, syrop z agawy oraz olej. Wlać płynne składniki do suchych, dobrze wymieszać. Płatki równomiernie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C. przez 30-35 minut, 2-3 razy mieszając w trakcie pieczenia. Dodać jarzębinę i rodzynki, zostawić do ostudzenia.  Przechowywać w szczelnie zamkniętym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Książki kucharskie część I 211

pasta curry. Francesco Padovani „Na zdrowie. Sekrety klasztornej kuchni i udanego życia” – język polski Myliłby się ten, kto twierdziłby, że mnisi prowadzili żywot ubogi, jałowy i kompletnie bez smaku. Autor opracowania zabiera nas w podróż po klasztornych kuchniach i recepturach. Znajdziemy nie tylko przepisy na najlepsze mięsiwa i nalewki, ale również szereg rad dotyczących gospodarstwa domowego i zdrowia(...)ciekawych połączeń smakowych. No i wiecie – przystojny Yotam i jeszcze przystojniejszy Sami huehuehue Tadeusz Barowicz – „Ciasta drożdżowe słodkie i wytrawne” – język polskim Znacie moje podejście do pieczenia? Zrobię wszystko, ale jak mam piec, to dopada mnie niemoc twórcza i wszelkie choroby świata, byleby tylko się od tego wymigać. I nagle trafiacie na książkę pana Barowicza i okazuje

ladykitchen
Wytrawna tarta meksykańska 96

Pomysł na rewelacyjny obiad dla całej rodzinki? Wytrawna tarta meksykańska! Pyszna i prosta w przygotowaniu. Sprawdzi się także jako danie imprezowe, goście będą zachwyceni. Jest to

Natka Pietruszki
Bezglutenowe brownie z malinami 192

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotuj Się Kto Może