bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2887/3453)

Tosty z wędzoną rybą na pierzynce z dyni 214

                       Pełnoziarniste tosty, wspaniale chrupiące, z

Kuchnia Prezydentowej
Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe (odc. 152) 408

czasu na gotowanie i cały obiad najlepiej było przyrządzić w jednym garnku. Przygotuje również cielęcinę w pomidorach z ziemniakami, figatelle – pulpeciki z kaczki w kapuście ze śliwkami i pieczone na blasze plastry ze steku Bavette podane z sałatką ziemniaczaną. Zobacz odcinek programu. Cielęcina w pomidorach z ziemniakami w wydaniu jednogarnkowym eintopf Steki bavette z sałatką ziemniaczaną Składniki(...)ząbki czosnku. Dorzucamy odciśniętą i przesiekaną kiszoną kapustę (sok zachowujemy). Kiedy kapusta lekko się podpraży dolewamy pozostały sok od kiszonej kapusty. Do miski przerzucamy zmielone mięso z kaczych ud bez skóry, zmielony łój wołowy, zmieloną łopatkę wieprzową, posiekane śliwki suszone, posiekane 2 ząbki czosnku, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy

WojnaNaSmaki.pl
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 183

białej czekolady Menu kolacji: - polędwiczka wieprzowa sous vide z trawą żubrową i galaretką z czerwonej kapusty - krem buraczany z pieczonym kozim serem - amuse bouche - barwena na purée z pieczonej marchewki, paluszki ziemniaczane w cieście filo z czarnym sezamem - mus z białej czekolady i orzecha laskowego z palonym cukrem trzcinowym i żelką żurawinową  I tym oto miłym akcentem, zakończył się(...)winegret i pomidorkami konkase z chipsem serowym - zupa z podkarpackich kurek - schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym - bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedziela Czas w drogę! Po śniadaniu wyruszyliśmy dość wcześnie, aby jak najprędzej znaleźć się w domu

W kuchni Karmel-itki
Gazpacho z pieczonych pomidorków i arbuza 98

Gazpacho. Jeśli chodzi o Gazpacho to oczywiście pierwsza myśl to słoneczna, Hiszpania a w szczególności kuchnia Andaluzyjska. Oczywiście chłodnik był już znany w starożytnym Rzymie i

RafalCook
Czekoladowe brownie z mleczkiem skondensowanym. 116

Czekoladowe brownie z mleczkiem skondensowanym. Można by pomyśleć, że nie może być więcej odmian skromnego brownie. Nic bardziej mylnego! Pyszne brownie z kawałeczkami gorzkiej czekolady i

Zdrowy Styl Joanny
Gotowanie podczas obozu tai-chi - relacja kulinarna 117

Pod koniec lipca wyjechałam z grupą trenującą tai-chi na obóz. 15 osób trenujących i ja -gotująca :) Zasady? W gotowaniu dla tej grupy naczelnym warunkiem było

Gary Bez dna
Zapiekane naleśniki na Tłusty Wtorek 190

więc cieniutkie, francuskie crepes , pulchniutkie, angielskie pancakes , a także nasze polskie, duże, ale nieco grubsze od francuskich. Mogą być słodkie lub wytrawne, klasyczne, kakaowe czy szpinakowe. Możliwości jest bez liku - tak naprawdę można by jeść naleśniki przez okrągły rok, i się nimi nie znudzić. Nie szalejmy jednak - wystarczy, że sięgniecie po nie dzisiaj.  Naleśnikowa tradycja pochodzi z Irlandii(...)masę.  Rodzynki dobrze odcisnąć, połowę dodać do nadzienia, wymieszać. Naleśniki smarować nadzieniem, zwijać w ruloniki, układać ciasno w naczyniu do zapiekania. Wierzch posypać pozostałymi rodzynkami, polać całość sosem. Piec w 200 st. C. przez 20 minut, aż wierzch się przyrumieni. Podawać gorące. Smacznego! Koniecznie zajrzyjcie do dziewczyn - ja już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć, co przygotowały

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DOSKONAŁY PASZTET Z CUKINII ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI, BEZGLUTENOWY 265

   Po sukcesie placków z cukinii z ziołami, przetestowaliśmy pasztet z cukinii, również ze strony Agnieszki Maciąg . Tak jak i placki również i on bardzo

Smaczne Zdrowe
Jabłka w „szlafroczkach” – jabłka w kruchym cieście 179

  Zapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście

Mała Cukierenka
Jabłka w „szlafroczkach” – jabłka w kruchym cieście 197

  Zapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście

Mała Cukierenka
Makaron z pomidorami i mozzarellą 77

który pokocha cała rodzina! Podobnie jak nasze wcześniejsze przepisy na pachnący prażonymi pestkami makaron z dynią , szybki makaron z serkiem mascarpone i kremowy makaron z sosem Alfredo , jest daniem bez dodatku mięsa. A także idealnym pomysłem wówczas, gdy masz mało czasu, a nie chcesz rezygnować z dobrego, domowego jedzenia! Zapiekane pomidory są słodkie, soczyste i doskonale wyeksponowane czosnkiem oraz(...)wiemy, że latem, gdy pomidory są w szczycie sezonu, mają cudowny, bezkonkurencyjny smak. Z kolei zimą, mimo tego, że wciąż wyglądają jak pomidor, często nas rozczarowują, a wręcz zniechęcają. Pieczenie koncentruje smak pomidorów, wzmacniając ich naturalną słodycz. Podsmażanie ich na oliwie z oliwek zwiększa jeszcze wartość wchłaniania składników odżywczych. Dzięki temu w prosty sposób możemy poprawić smak pozasezonowych pomidorów

Kuchnia Na Wypasie
Jak zrobić domowe masło 520

zrobić domowe masło? Prawdziwe masło ze śmietany 30%. U nas w domu masło używamy do smarowania pieczywa, gotowania i pieczenia do wszystkiego. Jakoś przestaliśmy robić sami masło, bo w sklepach było go w bród, do tego masło było tanie! Ale od czasu gdy masło znacznie podrożało zaczęłam je ponownie robić samodzielnie ze śmietany 30% kupowanej w sklepie. Moja babcia(...)wkładamy do szklanego naczynia, a następnie wstawiamy do lodówki. Możemy je przechowywać w lodówce do ok. tygodnia. Z tej ilości śmietany wyszło mi 256 g masła. Jak zrobić masło bez miksera? Jeśli nie macie miksera, masło można również ubić w dużym słoiku. Wystarczy przelać do niego śmietankę, a następnie zakręcić i energicznie potrząsać do momentu, aż od maślanki oddzieli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ROGALE MARCIŃSKIE 413

200g miękkiego masła do wałkowania Składniki nadzienia : - 350g białego maku - 100g masy marcepanowej - 3/4 szkl pudru - 150g orzechów włoskich - 100g migdałów blanszowanych - 70g suszonych fig ( dałam 35g) - 70g daktyli bez pestek ( dałam 35g) - 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej ( pominęłam) - 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany - 2 białka - 4 podłużne biszkopty ( pokruszone) Dodatkowo : - jajko roztrzepane z łyżką mleka do posmarowania rogali(...)ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok.90 minut do wyrastania. Piekarnik nagrzać do 180*C ( termoobieg). Wyrośnięte rogale posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.20 minut, aż się ładnie zrumienią. Ja piekłam pierwsze 18  a następne już tylko 15 minut. Wyjąć i jeszcze ciepłe polukrować i posypać rozdrobnionymi orzeszkami i / lub migdałami. Wystudzić

Smaczne Zdrowe
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 267

pieczenia lub folię do czasu, gdy nie odciekną. Gdy bajgle będą już wysuszone układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy żółtkiem z wodą i posypujemy nasionami. Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - ok. 12 - 15 minut, aż będą lekko złote Po upieczeniu bajgle studzimy na kratce. W czasie, gdy bajgle wyrastają można zająć się przygotowywaniem konfitury oraz kurczaka(...)nakładamy sporą ilość konfitury z czerwonej cebuli Całość można podrasować jeszcze miodowym dressingiem (2 łyżki oliwy + 2 łyżki soku z cytryny + 1 łyżka miodu, sól i pieprz), ale i bez niego bajgle smakują fantastycznie!     Wypróbujcie ich także np. z kremowym serkiem naturalnym, wędzonym łososiem i rukolą oraz stekiem, mixem sałat, chrupiącym boczkiem i sadzonym jajkiem

Cooking Monster