Czy sukienka na wesele dla dziewczynki musi być różowa? Odkrywamy paletę kolorów! Kiedy myślimy o sukienkach dla dziewczynek, często pierwszym kolorem, który przychodzi nam na myśl
Słodkie okruszkiNaleśniki ruskie. Mały czy duży każdy kocha naleśniki! W szczególności małe dzieci ustawiają się w kolejce czekając z niecierpliwością na kolejnego pysznego naleśnika . Nic dziwnego, przecież
Zdrowy Styl JoannyChciałam Wam zaproponować zapiekankę, która przeniesie Was na słoneczne południe Europy. Zapiekany makaron z aromatycznym ratatouille z cukini ą , bakłażanem i papryk ą, pachnący ziołami
La grande e la piccola cuocaPowracamy do Was z przepisem na prosty, smaczny i zdrowy chleb gryczany z wykorzystaniem migdałów ziemnych GOVINDA pozostałych po napoju roślinnym właśnie z tych orzechów
Candy PandasJest jedną z najstarszych i najzdrowszych kasz. Otrzymywana jest z nasion prosa, a to znane było już w neolicie. Pierwsze wzmianki o niej pojawiły się w
My Chcemy Jeśćkaprysy z anielską cierpliwością (W.! jeśli dawno Ci o tym nie mówiłam, to pamiętaj, że bardzo to doceniam;). Jako pasażerka spełniam się całkowicie. Rozglądam na prawo i lewo. Zapatruję bez końca w horyzont. Jem, piję, słucham muzyki, gestykuluję, rozmawiam (no dobrze - kłócę się też , ale chyba coraz rzadziej...?). Jednym słowem jestem tak zajęta, że nie wyobrażam sobie(...)kilka minut przed wyjęciem z piekarnika - tak bardziej mi smakują. Deser zapiekać ok. 20 - 30 minut - czas zależy od tego czy pieczecie w jednym naczyniu czy w kilku mniejszych, wtedy masa ścina się szybciej i pieczenia nie trwa dłużej niż 20 minut. Clafoutis jest gotowe, gdy przejdzie pozytywnie test "suchego patyczka":) Ja lubię najbardziej jeszcze ciepłe, skropione (polecam obficie
KUCHARNIARolada serowa z kurczakiem i pieczarkami to danie, które koniecznie musicie przygotować. Ja robiłam ją w ubiegłym tygodniu na urodziny babci i zaserwowałam ją na zimno
MeCooksFocaccia jest jednym z najpopularniejszych rodzajów chleba we Włoszech, z długą historią sięgającą odległych czasów wczesnej kultury starożytnej Grecji i Etrusków, którzy mieszkali w północno-środkowych
RafalCookKiedy wchodzę wiosną do osiedlowego warzywniaka i widzę tyle wspaniałych, młodych i świeżych warzyw, rzadko kiedy potrafię się im oprzeć. Uwielbiam tę różnorodność, zapach i kolory
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWielkimi krokami zbliża się weekend. Nawet dla mnie, co cieszy mnie niezmiernie. Poprzedni, teoretycznie wolny, spędziłam kursując między łóżkiem a kanapą, czując się przy tym raczej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZa oknem coraz ładniej..cieplutko, zielona trawa. Uwielbiam wstawać rano gdy promyczki słońca przedzierają się do mojego pokoju. Ogarnia mnie wtedy dziwne uczucie.. jakby
CzarnawisienkaUwielbiam wszelkiego rodzaju kaukaskie pierogi i placki- ormiańskie, gruzińskie, tatarskie, osetyńskie – wszystkie są przepyszne. Najlepiej smakowałyby z serem suługuni, albo z osetyńskim lub adygejskim serem
Smaki ArmineUwielbiamy krakersy, zwłaszcza te domowe, niesamowicie chrupiące i lekkie jak piórko. A jeżeli jeszcze s ą zdrowe, z du ż ą
La grande e la piccola cuocaPamiętacie nasz przepis na domowe Fig Bary ? Niedawno pokazałyśmy go również na naszym Instagramie i tam także zrobiły niezłą furorę! Postanowiłyśmy wrócić do tych pyszności
Candy Pandas