Pizzerinki z rzodkiewkowym pesto, szynką parmeńską i oliwkami

Pizzerinki z rzodkiewkowym pesto, szynką parmeńską i oliwkami

Pizzerinki z rzodkiewkowym pesto, szynką parmeńską i oliwkami

Przepis na : obiad

Mam to szczęście, że dostaję świeżutką, niczym nie wzbogaconą rzodkiewkę z ogródka rodziców, bo wiosna bez rzodkiewki się nie liczy. Jakiś czas temu odkryłam, że jadalne są nie tylko te czerwone bulwy, ale także jej zielone liście ;) Na marginesie dodam, że mój Niejadek jest jeszcze na etapie odkrywania, że rzodkiewka w ogóle należy do grupy produktów jadalnych  :D  I właśnie tym razem wykorzystałam nie tylko bulwy, ale również liście, z których przygotowałam pyszne, zielone pesto doprawione przypr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na kulinarnym poligonie

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Poligon Kulinarny

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, ciasto, mielone, słonecznik, placki, szynka, placuszki, rukola, ciasto drożdżowe, makaron, drożdżowe, kanapki, ciasto na niedziele, ciasto na pizze, kolacja, obiad, pizza , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, pizza na patelnie

Inne przepisy z Na kulinarnym poligonie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.