bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2865/3453)

Słodkie bułeczki z kruszonką 147

Tekst przeczytasz w 4 min Dziś polecam przepis na słodkie bułeczki z kruszonką, kruszonką mocno cynamonową. Jest to duża porcja drożdżowych bułeczek, którą szybko spałaszujecie na

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z musem malinowym (bez cukru) 233

Dziś coś idealnego na dla fanów serników z owocami. To ciasto świetnie smakuje latem, w sezonie na maliny, ale oczywiście można użyć też mrożonych i śmiało

Healthy food explorer
Tarta z zielonymi szparagami 259

Tarta z zielonymi szparagami to nasza Kuroniowa obowiązkowa pozycja, podczas majowego wysypu tych wspaniałych warzyw.   Nie wiem jak Wy ale ja

kuron.com.pl
Chleb z suszonymi śliwkami i sezamem 147

Odkrywam na nowo domowe pieczywo, o którym zapomniałam na długi czas. Niestety wciąż nie mam zakwasu, jakoś mi nie po drodze z hodowlą (muszę się wreszcie

Słodkie inspiracje
Chrupiąca granola z orzechami. 160

kupimy jej w sklepie – nasza domowa wersja jest zdrowsza i smaczniejsza! Po prostu nie da się przebić świeżo upieczonej granoli z pysznymi orzechami , płatkami owsianymi , słonecznikiem i sezamem , bez rafinowanego cukru. Idealne śniadanie dla całej rodziny. Płatki owsiane są doskonałym produktem dla osób, które są na diecie. Dla sportowców w to doskonałe źródło energii. Owies posiada właściwości odmładzające. Owsianka(...)drugiej miski wbijamy białka i ubijamy na sztywną pianę. Ubitą pianę z białek dodajemy do miski z płatkami. Bardzo dokładnie mieszamy i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 190°C i pieczemy granolę przez około 20 minut. Co 5 minut mieszamy by granola równomiernie się upiekła. Granole odstawiamy do całkowitego ostygnięcia i przekładamy do słoika

Zdrowy Styl Joanny
Herbaty Pure Leaf – recenzja. Proste ciasto jogurtowe. 221

wypitą w biegu. Tak czy inaczej, kocham herbaty i staram się pić tylko te dobre, które sama, pieczołowicie wybieram. Herbaty Pure Leaf Długo szukałam czegoś ekstra. Herbat dobrej jakości, bez sztucznych konserwantów, niezbyt mocno perfumowanych. Niestety, często kończyło się na oglądaniu, ponieważ jakość kosztuje. Jednak z herbatami Pure Leaf zaryzykowałam i to była miłość od pierwszego łyczku. Te liściaste(...)jasnej 2 jajka 1/4 szklanki (60 ml) oleju 1/2 – 3/4 szklanki (100 g – 150 g) ksylitolu 3/4 szklanki (200 g) jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej mała szczypta soli skórka otarta z 1 dobrze umytej i sparzonej cytryny Dodatkowo: 2-3 łyżki wiórków kokosowych ok. 300 g – 400 g świeżych

Fitsweet.me
Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona 422

dobie leżakowania w przyprawach szynkę zalewamy solanką z solą peklującą. Peklowanie sprawia, że mięso szybciej kruszeje, traci wodę, a przede wszystkim – jest zakonserwowane i zachowuje swój ładny, różowy kolor. Bez peklowania szynka po upieczeniu byłaby brudno-szara i mało apetyczna. Ważne jest, by do peklowania na mokro używać jak najmniejszej możliwej ilości wody – mięso do peklowania powinno być(...)wstawiamy do rozgrzanego na 200⁰C piekarnika i na środkowej półce pieczemy ją w tej temperaturze 30minut. Zmniejszamy temperaturę do 150⁰C i pieczemy szynkę jeszcze 1,30h. Mięso w tym czasie powinno osiągnąć w środku temperaturę 75-80⁰C. Jeśli Wasza szynka ma powyżej 1,5kg – pieczcie ją w 150⁰C przez 2 godziny.   Szynkę po upieczeniu wyjmujemy

Karo in the Kitchen
Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi 241

pierogów czy krokietów. Dobrze komponuje się także z sałatkami. Ma niski indeks glikemiczny - IG = 25. Ponadto jest źródłem błonnika, który obniża poziom glukozy we krwi. W związku z tym, bez przeszkód mogą ją spożywać diabetycy. Cieszy się dużą popularnością wśród wegan, wegetarian… i nie tylko. Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi.     Składniki(...)porcji. Każdy pasek, trzymając za końce, skręcamy w przeciwne strony. Smarujemy pozostałym roztrzepanym jajkiem, posypujemy solą gruboziarnistą i kminkiem. Układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200º C na ok. 15 minut. Podajemy gorące. Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi, to danie jednogarnkowe, proste i bardzo pożywne

mojewypiekiinietylko
Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) 237

Sernik na zimno jest chyba jednym z najbardziej popularnych letnich deserów, który nigdy się nie znudzi. Dziś w wersji dwu kolorowej różowo-białej i dwu smakowej

La grande e la piccola cuoca
Piątek: Buddha bowl. Miska boskich smaków i zdrowia 195

Do misy Buddy możesz wrzucić wszystko, byle były to warzywa, kasze i generalnie wegetariańskie składniki. Powinno być kolorowo. Smacznie jest zawsze. Buddha bowl to micha pełna

Niedzielny kucharz
Piątek: Buddha bowl. Miska boskich smaków i zdrowia 227

Do misy Buddy możesz wrzucić wszystko, byle były to warzywa, kasze i generalnie wegetariańskie składniki. Powinno być kolorowo. Smacznie jest zawsze. Buddha bowl to micha pełna

Niedzielny kucharz
Buddha bowl – czyli miska boskich smaków i zdrowia 200

Do misy Buddy możesz wrzucić wszystko, byle były to warzywa, kasze i generalnie wegetariańskie składniki. Powinno być kolorowo. Smacznie jest zawsze. Buddha bowl to micha pełna

Niedzielny kucharz
Bezglutenowa pizza na spodzie z kalafiora z warzywami, mozzarellą i dojrzewającą szynką / KONKURS!!!! 228

Kochani! Razem z  Zomato  ogłaszamy konkurs!  Mamy dla Was do rozdania dwa vouchery! Dwa niesamowite vouchery do tajskiej restauracji Suparom Thaifood  na

Plate of Joy
Sałatka pomidorowa. Bardzo pomidorowa 252

Już kiedyś pisałam, że uwielbiam pomidory. Pod każdą postacią. Teraz najpyszniejsze są świeże, mocno pachnące. Najlepsze w najprostszej sałatce z dodatkiem młodej cebuli i opcjonalnie bazylii

Pełny talerz
Kotlety grzybowe świąteczne z szybkowaru 245

Święta bez kotletów grzybowych to nie Święta! W moim domu to pozycja obowiązkowa. Kotlety z tego przepisu są niezwykle smaczne i aromatyczne. A sos z gotowania suszonych grzybów to dopiero poezja - w połączeniu z kotlecikami tworzy pełnię smaków leśnych. Do moich kotletów dodałam świeżych ziół, które według mnie delikatnie wzbogacają aromat potrawy(...)razie konieczności dopraw do smaku resztę masy przesiej przez sitko do miseczki lub na talerz tartą bułkę, przygotuj płaską blaszkę i rozłóż na niej papier do pieczenia z masy grzybowej formuj kotleciki, obtaczaj w bułce tartej i układaj na papierze do pieczenia (dłonie możesz delikatnie natłuścić olejem lub zwilżyć wodą, wówczas masa nie będzie przywierać) rozgrzej

Szybko Szybkowar