Pyszne i bardzo zdrowe ciasteczka maślane z dodatkiem orzechów brazylijskich i jagód goji, to idealne drugie śniadanie dla naszych dzieci, ale i dla nas również. Moje
Smaczne Zdrowestworzyły lekką kołderkę z dodatkiem dwóch kolejnych składników. Mleko . Nie ma dobrego, puszystego puree ziemniaczanego bez mleka. Możecie użyć dowolnego mleka, ale najbardziej polecam krowie mleko, roślinne mogą być zbyt intensywne i zmienić smak całej potrawy. Ja najczęściej używam mleka bez laktozy o zawartości 2% tłuszczu. Masło . Ostatni składnik naszej puszystej, ziemniaczanej pierzynki, czyli masło. Jak zdarta płyta(...)będę Wam powtarzać – wybierajcie w sklepie masło o zawartości tłuszczu min. 82%. Margaryny i inne miksy tłuszczowe zostawcie na półce, bo nie są ani smaczne, ani zdrowe. Warzywa . Bez warzyw zapiekanka pasterska byłaby po prostu nudna. One ją urozmaicają, nadają smak i sprawiają, że jest bardziej wartościowym i sycącym posiłkiem. Wśród warzyw, które dodajemy do shepherd
Na-talerzu.plKrokiety z kapustą na imprezę sylwestrową i nie tylko. Krokiety z kapustą czy to na pewno polskie danie❓ Bez wątpienia krokiet, chociaż może bardziej ich przodek, u gniecione warzywa z mięsem, zawinięte w ciesto i smażone w tłuszczu, były już znane starożytnym Rzymie. Wydaje się, że krokiety mogą pochodzić z Francji i ich nazwa wywodzi się od francuskiego(...)rozpadną, czasami mieszając. Następnie usuń anyż i cynamon, przy pomocy blendera ręcznego, zmiksuj sos na gładką pastę. Sos idealnie nadaje się do krokietów, deski serów , mięs i na przykład, pieczonych ziemniaków z tymiankiem i rozmarynem. Możesz go podawać na ciepło i zimno. Jak zrobić naleśniki na krokietów Wsypy i wlej składniki na naleśniki do blendera i zrób z tego, idealnie
RafalCookCzasem myślę, że na dłuższą metę bez mięsa nie potrafiłabym wytrzymać. Ot, jeden-dwa-trzy dni owszem, ale żeby tak na zawsze... Nie oznacza to, że mięso jem na śniadanie, obiad i kolację z przekąskami łącznie, ale produkty mięsne w różnej postaci często pojawiają się w naszym jadłospisie. Ciekawa jestem, co by moi mięsożercy powiedzieli na taki pasztet(...)sosu sojowego. Foremkę (u mnie 20x9cm) posmarować olejem i wysypać bułką tartą. Do formy wyłożyć masę jaglano-warzywną, wyrównać i na wierzchu położyć liście laurowe. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 50 minut w temp. 170stC (jeśli foremka jest bardziej wąska, pasztet pieczemy godzinę). Po upieczeniu pasztet wyjąć, pozostawić do ostudzenia najlepiej na całą noc. Smacznego
Obiad gotowymiody » Octy i oliwy z oliwek » Kawa i ciastka Wśród nich znajdują się popularne produkty takie jak przetwory pomidorowe, oliwki czy pesto, ale również bardziej wyszukane, takie jak pieczone warzywa w oliwie, kruche warzywa w sosie czy marmolada ze świeżych pomarańczy. Z bogatej oferty sklepu miałam okazję próbować takich specjałów jak: » Krem z oliwek, » Pikantny krem z bakłażana(...)przyznacie, że lepszego składu chyba nie można oczekiwać! Gwiazdki przeznaczone są do jedzenia na śniadanie np. z mlekiem czy jogurtem, ja jednak lubię używać ich do dekoracji albo... chrupać bez dodatków. :) Jeśli chodzi o chlebek, to w składzie znajdziemy: mąkę ryżową, mąkę kukurydziana, mąkę gryczaną, chude mleko w proszku, banana w proszku, dynię w proszku i witaminę B1. *produkt
Poranek na słodkoKuchnia z duszą… Od niedawna, to zdanie nabrało dla mnie zupełnie innego znaczenia. A wszystko przez odwiedziny w domu mojej koleżanki. Jej kuchnia i jadalnia
Słodkie okruszkiNie ma to jak zapiekane naleśniki! Niby nic takiego, ale zapieczenie naleśników nadaje zwykłym, faszerowanym naleśnikom zupełnie innego wymiaru. Naleśniki są bardziej chrupiące, przechodzą smakiem zamieszczonego
Be Fit Be StrongOstatnio bardzo często robię różnego rodzaju wypieki w domu. Tym razem postanowiłem przygotować klasyczne pszenne bułki. Przygotowałem znacznie więcej, bo tak przygotowane pieczywo można mrozić i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej, a co to za święta bez pierogów?! Przygotowałem dla Was przepis na znakomite ciasto pierogowe idealnie współgrające z każdym rodzajem farszu. Oczywiście nie zostawię Was z samym ciastem – w tym przepisie podpowiadam, jak zrobić pierogi ruskie, a w bliźniaczym poznacie instrukcję, jak zrobić pierogi z kapustą i pieczarkami. Ciasto Przygotowanie składników (proporcje(...)dowolnym farszem i na dowolny sposób. Ciasto pierogowe można wykorzystać w dowolny sposób. Ruskie? Z kapustą i pieczarkami? Z mięsem? A może ze szpinakiem? Boczkiem? Owocami? Gotowane? Odsmażane? Pieczone? Ogranicza nas jedynie wyobraźnia! Po trzecie: przepis na pierogi po prostu warto znać. To na tyle prosta (choć czasochłonna) receptura, że trudno sobie wyobrazić, by polska gospodyni lub polski gospodarz
Proste-przepisy.plPieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory
Kuchnia MagdaLenySą tacy, którzy kochają cebulę ale są też tacy, którzy jej nie znoszą. Nadziewane cebule Cebula dodana do dania zmienia znacznie jego smak. Czasami naprawdę musimy
mecooks15 minut – tyle czasu wystarczy, żeby przygotować niesamowicie lekkie, a przy tym sycące i pachnące latem danie. Podstawę stanowi kuskus, kasza wymyślona przez nomadów, która świetnie
Niedzielny kucharzrzeczy, ale tez i takie, do których większości z nas trudno przekonać, ale o tym napisze innym razem. Z pewnością jednak rillettes, pasztety czy pate należą do tych dań, bez których trudno sobie wyobrazić francuską kuchnię, a już na pewno chrupiąca bagietkę. Jako, że Francja różnorodnym pieczywem i wypiekami stoi, to coś do niego trzeba podać, tym czymś może(...)doskonale się przechowuje w lodówce w słoiku 9. Podajemy z chlebem na zakwasie i ogórkiem kiszonym *pozostały smalec zlewamy do słoika i przechowujemy w lodówce, świetnie nadaje się do pieczenia ziemniaków
Słodki Kompromis"Jakiś czas temu zostałam poproszona o przepis na blok czekoladowy. Powiem szczerze, że nie należałam do tej części społeczności, która miała wcześniej styczność z tym słodkim
Słodkie PrzyjemnościRzymskie gnocchi to kolejne danie kuchni włoskiej które pokochaliśmy. W odróżnieniu od zwykłych gnocchi, które są odpowiednikiem naszych kopytek to rzymskie gnocchi to zapiekanka z semoliny
UgotujmyTo.pl