bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2854/3453)

Sałatka śledziowa z burakiem i jabłkiem 262

Sałatka śledziowa z burakiem i jabłkiem to bez wątpienia pyszna i idealna przystawka na świąteczny stół. Sałatka śledziowa, albo jak kto woli sałatka ze śledzi to przepis, który się sprawdzi  przy wielu okazjach. Wielkanoc to czas kiedy królują potrawy z buraczkami, jajkiem, chrzanem oraz nowalijki. Sałatka śledziowa z burakiem to klasyk wśród wielkanocnych sałatek. Taki burak ze śledziem(...)tylko smakuje, ale także pięknie wygląda. Śledź z burakiem to bez wątpienia znakomity zestaw. Zamieniając w sałatce  majonez i śmietanę na jogurt otrzymamy fit sałatkę śledziową z burakiem.  Sałatka śledziowa Każda sałatka śledziowa to nie tylko pyszna przystawka. Dzięki śledziowi to także pożywna przekąska. Dlatego wszystkie składniki sałatki jak i śledzie powinny być jak najlepszej jakości. Jakie

Dieta moja pasja
Budyń ryżowy. Orzechowo-gruszkowy 182

Mimo, że na mapie odległość między Polską a Danią nie jest duża, różnic kulturowych jest między tymi krajami bez liku. Taki ślub na przykład; niby to samo, a jednak zupełnie inaczej. Jako, że zdecydowaliśmy się na ślub w kraju mojego lubego, postanowiliśmy trzymać się jednej konwencji. Co, momentami, miałam wrażenie, wprawiało moich polskich gości w lekkie zdumienie. Już(...)codziennym rytmie każda minuta jest na wagę złota. Tym razem mogłam jednak sobie pozwolić na stanie przy garnku przez dziesięć minut, i skwapliwie to wykorzystałam. Najpierw miałam zamiar przygotować pieczoną owsiankę, ale okazało się, że płatki owsiane wyszły... Sięgnęłam więc po ryżowe, i ugotowałam budyń z dodatkiem masła orzechowego. Jest w nim tylko odrobina syropu klonowego; jeśli wolicie zdecydowanie słodsze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Co można zrobić z mrożonych malin? Sernikobrownie z malinami 396

Sernikobrownie z malinami Jak sami wiecie malin było u mnie tego lata pod dostatkiem, a teraz mam pod dostatkiem malin prawie w każdej postaci Dżemy, soki

Relaxtime
Farinata z quinoą i niebieskim serem 157

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

Quinoa Raz!
Roślinny jadłospis na cały tydzień #3 204

dowolnych owoców Fasolę opłucz pod wodą. Za pomocą blendera zmiksuj fasolę z olejem kokosowy i syropem klonowym. Następnie dodaj mąkę orkiszową i ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia, cynamon i erytrol. Dokładnie wymieszaj całość. W bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy smaż gofry. Podawaj z ulubionymi owocami. Drugie śniadanie: Sałatka z nasionami [534 kcal(...)oleju kokosowego cynamon Banana obierz, przełóż do miski i rozgnieć. Dodaj mleko sojowe oraz masło orzechowe. Wymieszaj dokładnie. W tej mieszance maczaj chleb i smaż na patelni bez tłuszczu. Jabłko pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej koksowy z cynamonem. Podsmażaj na nim jabłka. Tosty podawaj z karmelizowanymi jabłkami. RAZEM: 2296 kcal

365 dni dookoła kuchni
Sałatka z ogórków 121

Pyszna sałatka z ogórków gruntowych, papryki i marchewki w zalewie octowej. Bardzo prosta w przygotowaniu, z kilku podstawowych składników. Sałatkę z ogórków podasz do dań obiadowych, np. smażonych lub pieczonych mięs, potraw z grilla, do kanapek. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na sałatkę z ogórków na zimę oraz kilka porad. Przepis jest na 7 słoików o pojemności(...)gorącą zalewą octową, dokładnie zakręć. Słoiki z gorącą zalewą wstaw do nagrzanego do temp. 110 st. C piekarnika i pasteryzuj 20-25 minut. Ustaw program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. PASTERYZACJA W PIEKARNIKU: Jeśli ogórki zalewasz gorącą zalewą to słoiki wstaw do gorącego piekarnika. Pasteryzuj 20-25 minut w temp. 110 st. C. Wybierz środkową półkę piekarnika. Jeśli

Zasmakuj Kuchni
Keto wegański mazurek (Paleo, LowCarb) 159

smak i konsystencja Zdecydowałam się jednak przerobić tradycyjny w naszej rodzinie przepis na wielkanocnego mazurka nie tylko na wersję keto, ale nawet vegan keto. Okazuje się, że kruche ciasto bez jaj smakuje jeszcze lepiej niż w wersji z nimi. Nie umiem powiedzieć dlaczego, ale jego konsystencja odpowiada mi dużo bardziej. Stąd decyzja o wegańskim spodzie do mazurka. A nadzienie(...)łyżka soku z cytryny 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej 110 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie 200 ml mleka kokosowego 150 g allulozy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 70 g oleju kokosowego nierafinowanego

Modern Cave Girl
Kiełbasa Holenderska 191

jegomość Jan Bekkers z Deurne, prawdopodobnie wynalazł kiełbasę, tak mówią, na pewno nadał jej nazwę Frikandel. Czym jest kiełbasa Frikandel, to cylindryczna, długa kiełbasa z trzech rodzajów mięsa bez skóry, wydaje się pyszna prawda. Tajemnica tkwi w składzie, który jest naprawdę tajemniczy i oczywiście nie ma nic wspólnego z mięsem, można znaleźć tam wszystko, zapraszam do zapoznania się(...)Rozgrzej szeroki rondel, wlej olej, włóż Frikandel i obsmaż z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Teraz rozgrzej piekarnik do 200 stopni, przełóż kiełbasę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 20-25 minut. Ja zjadłem z bułką, musztardą i ogórkami, Ty zjedz z czym lubisz. W związku z tym, że założyłem grupę kulinarną

RafalCook
Roladki z kurczaka do kanapek 121

Jednym z najczęstszych dodatków do kanapek jest wędlina.  Większość z nas kupuje po prostu wędliny w sklepach - są już pokrojone w plasterki, wystarczy więc tylko

Z notatnika dietetyka
Prosta tarta z grzybami leśnymi i porem 235

Podobno dziś ostatni złoto-jesienny, bardzo ciepły dzień. No cóż...kiedyś w końcu chłód i szaruga przyjść muszą ale płakać nie będę, bo zdążyłam ozłocić tą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą 197

Pierwszy przepis na pierogi pojawił się w rzymskiej książce kucharskiej "O sztuce kulinarnej", która pochodzi z V w. n. e. Do Polski sprowadził je zakonnik Jacek

My Chcemy Jeść
Deser na jesienne wieczory, czyli gruszki zapiekane z musem jaglano-bananowym 221

Póki czas warto korzystać z owoców sezonowych. Możemy sięgać po maliny, winogrona, jabłka, śliwki czy gruszki, które teraz smakują najlepiej. Od kilku dni zastanawiałam się właśnie

peanutbuttermonster
KRUCHE MAŚLANE CIASTECZKA Z DODATKIEM ORZECHÓW I JAGÓD GOJI, ORKISZOWE, BEZ CUKRU 227

Pyszne i bardzo zdrowe ciasteczka maślane z dodatkiem orzechów brazylijskich i jagód goji, to idealne drugie śniadanie dla naszych dzieci, ale i dla nas również. Moje

Smaczne Zdrowe
Shepherd’s pie. Angielska zapiekanka pasterska 136

stworzyły lekką kołderkę z dodatkiem dwóch kolejnych składników. Mleko . Nie ma dobrego, puszystego puree ziemniaczanego bez mleka. Możecie użyć dowolnego mleka, ale najbardziej polecam krowie mleko, roślinne mogą być zbyt intensywne i zmienić smak całej potrawy. Ja najczęściej używam mleka bez laktozy o zawartości 2% tłuszczu. Masło . Ostatni składnik naszej puszystej, ziemniaczanej pierzynki, czyli masło. Jak zdarta płyta(...)będę Wam powtarzać – wybierajcie w sklepie masło o zawartości tłuszczu min. 82%. Margaryny i inne miksy tłuszczowe zostawcie na półce, bo nie są ani smaczne, ani zdrowe. Warzywa . Bez warzyw zapiekanka pasterska byłaby po prostu nudna. One ją urozmaicają, nadają smak i sprawiają, że jest bardziej wartościowym i sycącym posiłkiem. Wśród warzyw, które dodajemy do shepherd

Na-talerzu.pl
Krokiety z kapustą i sosem żurawinowym 176

Krokiety z kapustą na imprezę sylwestrową i nie tylko. Krokiety z kapustą czy to na pewno polskie danie❓ Bez wątpienia krokiet, chociaż może bardziej ich przodek, u gniecione warzywa z mięsem, zawinięte w ciesto i smażone w tłuszczu, były już znane starożytnym Rzymie. Wydaje się, że krokiety mogą pochodzić z Francji i ich nazwa wywodzi się od francuskiego(...)rozpadną, czasami mieszając. Następnie usuń anyż i cynamon, przy pomocy blendera ręcznego, zmiksuj sos na gładką pastę. Sos idealnie nadaje się do krokietów, deski serów , mięs i na przykład, pieczonych ziemniaków z tymiankiem i rozmarynem. Możesz go podawać na ciepło i zimno. Jak zrobić naleśniki na krokietów Wsypy i wlej składniki na naleśniki do blendera i zrób z tego, idealnie

RafalCook
Pasztet jaglano-pieczarkowy (z warzywami duszonymi na oleju rzepakowym) 255

Czasem myślę, że na dłuższą metę bez mięsa nie potrafiłabym wytrzymać. Ot, jeden-dwa-trzy dni owszem, ale żeby tak na zawsze... Nie oznacza to, że mięso jem na śniadanie, obiad i kolację z przekąskami łącznie, ale produkty mięsne w różnej postaci często pojawiają się w naszym jadłospisie. Ciekawa jestem, co by moi mięsożercy powiedzieli na taki pasztet(...)sosu sojowego. Foremkę (u mnie 20x9cm) posmarować olejem i wysypać bułką tartą. Do formy wyłożyć masę jaglano-warzywną, wyrównać i na wierzchu położyć liście laurowe. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 50 minut w temp. 170stC (jeśli foremka jest bardziej wąska, pasztet pieczemy godzinę). Po upieczeniu pasztet wyjąć, pozostawić do ostudzenia najlepiej na całą noc. Smacznego

Obiad gotowy
Ekologiczne produkty LaSelva i Erdbär. 174

miody » Octy i oliwy z oliwek » Kawa i ciastka Wśród nich znajdują się popularne produkty takie jak przetwory pomidorowe, oliwki czy pesto, ale również bardziej wyszukane, takie jak pieczone warzywa w oliwie, kruche warzywa w sosie czy marmolada ze świeżych pomarańczy. Z bogatej oferty sklepu miałam okazję próbować takich specjałów jak: » Krem z oliwek,  » Pikantny krem z bakłażana(...)przyznacie, że lepszego składu chyba nie można oczekiwać! Gwiazdki przeznaczone są do jedzenia na śniadanie np. z mlekiem czy jogurtem, ja jednak lubię używać ich do dekoracji albo... chrupać bez dodatków. :) Jeśli chodzi o chlebek, to w składzie znajdziemy: mąkę ryżową, mąkę kukurydziana, mąkę gryczaną, chude mleko w proszku, banana w proszku, dynię w proszku i witaminę B1. *produkt

Poranek na słodko
Wyjątkowe meble i dodatki do kuchni i jadalni 289

Kuchnia z duszą… Od niedawna, to zdanie nabrało dla mnie zupełnie innego znaczenia. A wszystko przez odwiedziny w domu mojej koleżanki. Jej kuchnia i jadalnia

Słodkie okruszki
Zapiekane naleśniki gryczane bolognese na bogato 136

Nie ma to jak zapiekane naleśniki! Niby nic takiego, ale zapieczenie naleśników nadaje zwykłym, faszerowanym naleśnikom zupełnie innego wymiaru. Naleśniki są bardziej chrupiące, przechodzą smakiem zamieszczonego

Be Fit Be Strong