Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi
Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi
Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów. Dobrze komponuje się także z sałatkami. Ma niski indeks glikemiczny - IG = 25. Ponadto jest źródłem błonnika, który obniża poziom glukozy we krwi. W związku z tym, bez przeszkód mogą ją spożywać diabetycy. Cieszy się dużą popularnością wśród wegan, wegetarian… i nie tylko. Zupa z zielonej soczewicy z kaszą ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, kasza, kasza gryczana, ciasto, papryka, zielona soczewica, ser, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, ser żółty, por , pierogi przepis, curry, pierogi, mielone, chilli, zupa warzywna, ciasto na niedziele, marchewka, polewa, pasta kanapkowa, drobiowe, pasta, pasty, danie jednogarnkowe, krokiety, sałatka, sałatki, wegetariańska
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz