Przepis na : obiad
Jestem ogromną fanką ruskich pierogów. Gdy w dzieciństwie pojechałam na rodzinne wakacje do Krakowa, w każdej restauracji czy barze, gdzie jedliśmy obiad, zamawiałam właśnie te pierogi - zostałam wtedy ochrzczona rodzinnym ekspertem od krakowskich pierogów 😄 Pierogi uwielbiam do dziś - na studiach zawsze miałam trochę pierogów w zamrażarce na czarną godzinę 😃 Wiele osób śmieje się, że pierogi z farszem twarogowo-ziemniaczanym pochodzą z Rosji, jak ryba po grecku z Grecji. Sęk w tym, że nazwa pierogi ruskie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...