Brokuły w tempurze

Brokuły w tempurze

Tempura to charakterystyczna potrawa kuchni japońskiej. Może nią być niemal wszystko - kawałki warzyw, owoców morza, ryb lub mięs obtoczone w charakterystycznym, cienkim i delikatnym cieście, które następnie smażone są na głębokim oleju. Sekretem potrawy jest właśnie ciasto - jest chrupiące i lekkie, pasuje niemal do wszystkiego. Wymaga ono odpowiedniego przygotowania - przypomina ciasto naleśnikowe, jest jednak od niego gęstsze. Historia tempury jest dość długa - sięga XVI wieku, kiedy do Japonii sprowadzili...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.