Pieczony boczek w sosie pietruszkowym

Pieczony  boczek w sosie pietruszkowym

Pieczony boczek w sosie pietruszkowym

Pieczony boczek to proste i szybkie danie, które znajdziesz na stołach Danii. Pieczony boczek z sosem pietruszkowym, czyli „Stegt Flæsk med persillesovs” to Duńskie danie narodowe.  Dla wyjaśnienia jest to potraw wiejska, wywodzącą się z rustykalnej kuchni Duńskiej, datowana na pierwszą połowę lub drugą XVIII wieku, oczywiście smażenie boczku jest znane od bardzo dawna, powiedzmy od bardzo, bardzo dawna, bo już w epoce kamienia ok. 3-4 tysiące lat p.n.e. Dawno prawda 🙂. Wczoraj pokazałem Wam zupę maśl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.