Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowej

Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowej

Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowej

Delikatne i bardzo aromatyczne mięso. Zamarynowane w jogurcie i pikantnym selerze naciowym nabiera całkiem nowego smaku. Składniki 2 gałązki selera naciowego 6 plastrów szynki 200 g jogurtu naturalnego 1 podwójna pierś z kurczaka pieprz kolorowy 1 ząbek czosnku sól himalajska natka pietruszki rzeżucha 1. Seler kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do jogurtu razem z przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 2. Pierś kroimy w plastry. Wkładamy do marynaty i zostawiamy na godzinę w chłodnym miejs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyFiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

seler, seler naciowy, szynka, kurczak, pierś, piersi, marynaty, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pieczona szynka, pieczeń z szynki, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, pierś w marynacie, dania z piersi kurczaka, kurczak pieczony, kurczak w marynacie, mięsa pieczone

Inne przepisy z Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.