wychodzi przepyszny, bardzo gęsty, kremowy, aromatyczny ! Ma lekko słodki smak, z nutką kwaśności. Można go stosować nie tylko jako ketchup, ale także jako sos do makaronu czy ryżu, a nawet jako porcja kremowej zupy także dobrze się sprawdzi. Taki ketchup oprócz wielorakości zastosowania można zawekować i cieszyć się nim o każdej porze. Składniki: 2 kg cukinii (waga już
Zdrowie na języku :PChiński mini rosołek z mini makaronem dla mini smakoszy... no... dla tych większych też. Kolejna wersja azjatyckiego rosołku tym razem z makaronem i nna niż ostatnie
Czarnawisienkazdejmujemy z ognia. Na koniec zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po wyłożeniu na talerz posypujemy natką pietruszki. Ja podałam zupę z ryżem, ale można ją podawać z makaronem, kluskami lanymi. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesłoiku. I chyba się udało - passata smakuje niczym pomidorowa esencja: naturalnie słodka, aromatyczna, kremowa. Passata to inaczej przecier pomidorowy, który można wykorzystać jako sos do makaronów, pulpetów, zapiec w nim rybę, dodać do zupy, Składniki: 4kg dojrzałych mięsistych pomidorów garść liści bazylii 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki soli morskiej Pomidory umyć, włożyć na kilkanaście sekund do wrzącej wody, wyjąć
Obiad gotowykokosowe w puszce. Zazwyczaj używam mleka firmy Kier, ale chiałam sprawdzić jak te wypadnie, szczególnie że kosztowało 3.99 zł. Na tym samym dziele również kupiłam makaron chiński. Taki mskaron bardzo lubię używać do zup pho czy sajgonek. Kosztował jedynie 1.19 zł. Ostatnią rzeczą, którą zakupiłam było mleko sojowe o smaku czekoladowym. Jako, że w żadnej Biedronce nie mogę znaleźć mojego
wegujemyjesteśmy narażeni na kłopoty z jelitami, a jeśli tak, to który z 5 typów jelita mamy. “Jedz brudniej..” to też przepisy na głaszczące brzuszek dania np. zupę ogórkowo-awokadową, kurkumową jajecznicę czy różne makarony z dynii makaronowej i domowe kosmetyki np. probiotyczną pastę do zębów. Jedz brudniej i czuj się lepiej Autor: Josh Axe Wydawnictwo: Wydawnictwo Feeria Data premiery
Ugotowane pozamiatanezupkę jogurtem greckim i doprawiamy solą i pierzem , mięso które pozostało nam w zupie możemy pokroić w kawałeczki i także podać z naszą zupką Zupę pomidorową w takiej wersji możemy podać z makaronem ryżowym , ryżem , to już pozostawiam Państwu , według upodobań
Mój SmakZa zwykłą czerniną nie przepadamy, wręcz przeciwnie...odrzuca nas sama myśl...ale co tam, przecież każdy preferuje to, co lubi. Nam przypadła do gustu czernina w
R'n'G Kitchenkoniec zagadka. Od razu powiem, że ja nie znam rozwiązania. Obejrzyjcie dokładnie końcówkę filmu. Przez cały film robili tę zupę cebulową, a na koniec ekipa filmowa zajada się świeżo zrobionym spaghetti :) Skąd tam wziął się makaron? No i znowu zaraz będę głosy, że telewizja kłamie, hehe :) I jeszcze bardziej na koniec: zupa była naprawdę w porządku! Na kolana nie rzuciła
Marder&Marder ManufactureIdealna, rozgrzewająca zupa do picia, ale można też dodać ryż, makaron lub grzanki. Składniki:-porcja rosołowa z kurczaka-susz warzywny-bazylia-puszka pomidorów bez skórek-sól, pieprz, cukier Do garnka z wodą ( ok. 2,5 l ) wkładamy porcję rosołową.Dodajemy susz warzywny, sól, pieprz i gałązkę bazylii.Gotujemy rosół. Odcedzamy. Do rosołu dodajemy
Maminek kulinarnyzupa. Bez wątpienia będę do niej wracać. Składniki: 200 g piersi z kurczaka mała cebula 1/2 czerwonej papryki papryczka chili (ilość według uznania) 6 pieczarek 5 łyżek kukurydzy z puszki 200 ml mleczka kokosowego 1 i 1/2 bulionu warzywnego 3 łyżki sosu sojowego (lub rybnego) sok z połowy limonki curry sól przyprawa Kotanyi zioła tajskie oliwa (do podsmażenia) makaron
zadanie-gotowaniereszty przygotowuję krokiety. Moja teściowa dodaje do rosołu skrzydełka indyka, a moja mama najczęściej gotowała rosół na kaczce i niestety, ja do dziś mam ciarki na wspomnienie tej tłustej zupy... ;) Dużo włoszczyzny - im więcej włoszczyzny, tym mniej kostki rosołowej. Bez kostki naprawdę da się zrobić dobry rosół. To właśnie włoszczyzna nadaje cały smak! Daję dużo marchewki, bo lubię kiedy rosół(...)opalona płomieniem razem z łupinką) 3 liście laurowe 5-6 ziaren ziela angielskiego kilka gałązek świeżego lubczyku i naci pietruszki 1 płaska łyżka soli ½ łyżeczki czarnego pieprzu ulubiony makaron nitki (lub lane kluski) posiekana nać pietruszki do posypania Przygotowanie: Do dużego garnka wlewamy 3 litry zimnej wody. Wkładamy umyte mięso, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Przykrywamy
bistro mamaprzygotowanie pierogów z farszem z dyni. Pierogi takie są bardzo delikatne i mają subtelny, wytrawny smak. Skropione oliwą z świeżym rozmarynem, są wręcz idealne! WIĘCEJ 5. MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM Dzisiaj pokazuje Wam moje awaryjne danie, kiedy kompletnie nie mam czasu na gotowanie, a w lodówce jest światełko eheheh. Do wykonania obiadu potrzebujemy zaledwie kilku składników(...)ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO! Jedna z najlepszych rozgrzewających zup na jesień. Bardzo gładka, sycąca i gęsta. Bardziej to krem -zupa. Przygotowuje ją z pieczonej dyni obficie polanej oliwą z oliwek. Zamiast grzanek czy makaronu podałam ją z białą fasolką gotowaną na parze. Podsmażaną razem z szynką wędzoną na surowo. Całość smakuje rewelacyjnie. Polecam na niejeden jesienny obiad! WIĘCEJ
SMYKWKUCHNIśrody samym makaronem się żywimy. Były mielone z buraczkami, była pomidorowa. Ale tagliatelle z łososiem wyszło niesamowicie dobre (zresztą, kotlety i zupa również;), więc chętnie dzielę się sposobem na jego przyrządzenie. Cały sekret to ugotowanie makaronu w wodzie z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Dzięki temu makaron uzyskuje bardzo ciekawy posmak. Składniki (na 4 porcje): 300g makaronu tagliatelle 200g pieczonego filetu łososia
Obiad gotowywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam brokuła a w połączeniu z serem jest przepyszny. Zupę przygotowałam z ziemniakami, ale śmiało można je zastąpić makaronem. mięso drobiowe na wywar 1 brokuł (świeży lub niecałe opakowanie mrożonego) 3-4 ziemniaki 1-2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora natka pietruszka, koperek 2 listki laurowe(...)pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, pora). W międzyczasie oddzielić mięso od kości. Około 10-15 minut przed końcem gotowania wrzucić oczyszczone różyczki brokuła i mięsko. Na końcu w zupie rozpuścić serek topiony, posypać natką pietruszki, koperkiem i doprawić do smaku. Po nalaniu do miseczek - każdą porcję posypać żółtym serem
Di gotujePisałam już nieraz i zapewne wiecie, że uwielbiam cukinię. W postaci sałatek , zup , zapiekanek , a nawet ciast ! W trakcie upałów dodaję ją do makaronów i dziś właśnie taki przepis dla Was przygotowałam! Danie łatwe, szybkie i pyszne! Idealne na lekki obiad albo kolację na ciepło. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * cukinia zielona – 1 szt * cukinia żółta – 1 szt * iała
Ostra na Słodkozupa była pyszna. Czyli przepis niezwykły :) Ja w ogóle uwielbiam zupy. Wszelakie. Mógłbym tylko zupy jeść i też byłbym szczęśliwy. A pieczarkowej już dość dawno nie jadłem. Zwykle pieczarkową u mnie w domu jadało się z ziemniakami. Ale tym razem, dla odmiany, zrobiliśmy z makaronem. Uznałem, że najlepiej będą pasowały kokardki. A wy wolicie z makaronem, czy z ziemniakami(...)Smażymy na maśle. Bulion (można przygotować z TEGO przepisu) zagotowujemy i dodajemy pieczarki. Śmietanę łączymy z mąką i też dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dorzucamy natkę pietruszki i podajemy z makaronem. Prawda, że proste? Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy
Marder&Marder Manufacture