zupy z makaronem - 2997 przepisów (strona:91/200)

gulasz z biodrówki z mieszanym makaronem po seczuańsku... 142

biodrówka 70 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, woda 2 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, makaron po seczuańsku Royal Brand 250 gram, przyprawa do zup - do smaku biodrówkę pokroić w kostkę i na gorącym oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, pieprz, kucharka, wlać wodę i dusić do miękkości mięsa mąkę ziemniaczaną

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa pieczarkowa 150

pomysł na szybki i prosty do przygotowania obiad. Do przyrządzenia poniższej zupy będziecie potrzebować kilka składników: pieczarek, cebulki, wywaru i świeżej zielonej pietruszki. Aby zupa była bardziej sycąca możecie ją podać z makaronem, np. nitkami lub grzankami.  Składniki: 1,25 l wywaru warzywnego lub rosołu* 0,5 kg pieczarek 2 średniej wielkości cebule 1/2 szklanki śmietany 30% sól, pieprz(...)solą oraz pieprzem. Do gotującego się wywaru dodać podsmażone pieczarki. Całość chwilę gotować. Na sam koniec wlać śmietanę wcześniej zahartowaną w gorącym wywarze (do śmietany powoli wlewać gorący wywar). Zupę posmakować i ewentualnie doprawić. Przed podaniem obficie posypać zieloną pietruszką

Ugotować
Zupa minestrone 154

Minestone to warzywna zupa, która jest popularna w wielu rejonach Włoch. Zupa ta składa się głownie z cukinii, fasolki szparagowej, zielonego groszku, marchwi oraz szpinaku. Zupa podawana jest na różne sposoby: z drobnym makaronem, z ryżem, z grzankami lub jako przecierka warzywna. Składniki: 25 dag cukinii 25 dag fasolki szparagowej 1 puszka zielonego groszku 2 marchewki 1,5 l bulionu(...)garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek. Kolejno wrzucamy czosnek, cebulę, marchew oraz fasolkę. Wszystko dusimy przez kilka minut. Wlewamy bulion do garnka. Następnie dodajemy cukinię, pomidory oraz zielony groszek. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy szpinak i trzymamy na ogniu przez kilka minut. Przed podaniem, zupę posypujemy tartym parmezanem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Spaghetti bolognese 214

startym parmezanem.Pyszna, włoska uczta.Polecam! Składniki:300 g makaronu spaghetti;Puszka krojonych pomidorów (waga 400 g);2 łyżki koncentratu pomidorowego;250 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka);1 duża cebula;1 średnia, czerwona papryka;250 g pieczarek;5 suszonych grzybów;100 ml gorącej wody;1 łyżeczka ulubionej przyprawy do zup np. vegety(...)kostki rosołowej;3 ząbki czosnku;2 łyżki oleju;1 łyżeczka oregano;1 łyżeczka bazylii;3 łyżki startego parmezanu;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania:Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.W 100 ml gorącej wody rozpuścić przyprawę do zup lub 1/2 kostki rosołowej i wymieszać. Tak przygotowanym bulionem zalać suszone grzyby i odstawić na 30 minut.Cebulę obrać, pokroić w drobną

Gospodyni Miejska
TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI, czyli turecki rosół z kurczaka 257

Turecki rosół z kurczaka. Prosty przepis na rosół — potrawę znaną i lubianą w Polsce, tu w odrobinę innym, tureckim wydaniu. Jeśli chcesz zacząć przygodę z kuchnią

Tureckie Przepisy
Spaghetti bolognese, sos 100

Macie swój ulubiony przepis na to danie. Składniki mogą się różnić, ale chyba wspólną cechą jest przygotowywanie tego sosu, trzeba go długo gotować na wolnym ogniu

Polska Zupa
Zupa pieczarkowa. Gęsta, bez glutenu i bez laktozy 111

Gęsta zupa pieczarkowa Składniki 200 g wieprzowiny z kością 300 g pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka w korzeniu kawałek selera kawałek pora 3 ziemniaki 1 duża cebula oliwa koperek liść laurowy sól pieprz makaron bezglutenowy (ja dałam makaron z brązowego ryżu) Do garnka włożyłam wieprzowinę, zagotowałam i odlałam wodę. Nalałam świeżej, dodałam sól i pieprz. Ziemniaki obrałam, pokroiłam w kostkę(...)obrałam i pokroiłam w plasterki. Por pokroiłam w plasterki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam pieczarki, cebulkę i por, następnie dodałam do zupy. Na sam koniec gotowania dodałam przyprawy i zioła. W osobnym garnku ugotowałam makaron

nietadieta
Zupa z dyni z imbirem i sokiem pomarańczowym 98

Zupę dyniową można podawać z podprażonymi pestkami dyni, makaronem lub czerwoną fasolą. Ps. Pamiętajmy że świeży imbir ma całkowicie inny smak i aromat niż ten z proszku i nie należy go pomijać. To taka dygresja dla tych co lubią pomijać połowę składników, a później się dziwią, że coś nie smakuje tak jak powinno:-) Składniki: 1 i 1/2 kg dyni(...)upieczeniu miąższ wydrążamy łyżką i wrzucamy do rosołu. Do rosołu z dynią ścieramy na drobnych oczkach imbir i dodajemy sok pomarańczowy, imbir w proszku i cynamon. Zupę gotujemy ok. 15 min aby przyprawy uwolniły swój aromat, po czym całość miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe.  Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Rozgrzewająca kartoflanka z pieczonych batatów i marchwi! Newellowa jesień! 160

Dzisiaj zapraszam Was na pyszną i nietuzinkową kartoflankę z pieczonych batatów i marchwi, podaną z wędzoną Newellą, olejem sezamowym, chrupiącym makaronem z młodej marchwi i kiełkami z cebuli. Zupa ma tak bardzo innym i wyrafinowany smak, że bardzo gorąco ją Wam polecam! Jest idealna na jesienny obiad, rozgrzewa i syci, dzięki dodatkowi Newelli posiłek zyskuje pełnowartościowe białko. Idealny obiad!ZAPRASZAM(...)pieczone warzywa i gotuj przez 15 minut. Dodaj posiekany imbir. Zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw przyprawami. Podaj z pokrojoną w grubą kostkę  Newellą, pokrojoną dzięki maszynce na makaron marchewką i kiełkami z młodej cebuli. Całość skrop obficie olejem sezamowym. Pyszne!Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Zupa grzybowa 137

Grzybowa to zupa, która podstawowym daniem wigilijnym w moim domu. Wieczerza rozpoczyna się od opłatka, a następnie pięknie pachnącej suszonymi grzybami zupy. Można podawać ze śmietaną lub bez zabielania. Makaron może być różny: łazanki, świderki, nitki i oczywiście jak ktoś woli bez makaronu.  Składniki:  3 duże garście suszonych grzybów 3 duże marchewki kawałek selera kawałek pora(...)minut smażyć, następnie dodać do wywaru warzywnego i gotować do miękkości grzybów około 30 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i małą ilością wody, aby nie było grudek. Wlać do zupy i mieszając zagotować. Przyprawić solą i pieprzem.    Warzywa z wywaru wykorzystuję do sałatki jarzynowej. Smacznego

talerz przyjemności
Chińska zupa domowa 173

jeszcze lepszy rosół domowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, posypać obficie chili i podsmażyć- ale nie przesadzać, bo zupa będzie za ostra ! W garnuszku zagotować około 1 l wody,( rosół jeszcze lepszy) wrzucić obsmażone mięso, później  dodać garść makaronu, pokrojone pieczarki  Warzywa pokroić w słupki , obsmażyć stopniowo, krótko na oleju , dołożyć do rosołu gdy mięso będzie

Proste Potrawy
Makaron z musem malinowym (letni obiad) 163

lubimy zjeść coś szybko i w miarę lekko. Możemy sobie pozwolić, aby od czasu do czasu na naszym stole pojawił się "owocowy" obiad. Oprócz pysznych zup owocowych możemy również postawić na owocowe dodatki do makaronu. Poniedziałkowy obiad stoi pod znakiem malin :) Spróbujcie :) Składniki: 150g malin makaron (u mnie kokardki) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki soku z limonki łyżeczka cukru

ChilliJemy
A variation with the Cyprus cabbage 191

rurki żółtko (lub śmietana i mąka) natka pietruszki oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Kalafiora umyć, pokroić w różyczki, odłożyć tyle ile potrzeba na zupę (ja zawsze robię to na oko). Zagotować wodę z kostką rosołową. Ugotować makaron. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i delikatnie podsmażyć na oliwie.  Kalafiora wrzucić do wywaru i ugotować na półmiękko. Następnie dodać pieczarki oraz groszek

bastalena
kapusta z kalarepką i makaronami na piersi kurczaka... 174

rozdrabniaczu następnie dodać pokrojoną w większe kostki kalarepkę, pokrojoną młodą kapustę gotować z 10 minut i wsypać groszek razem z zalewą, makaron gwiazdki i świderki do smaku doprawić kucharkiem, papryką ostrą i wsypać posiekany koperek zupa jest lekka i nam smakuje nawet jak chłodnik, czyli nie ciepła...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pomidorowa zupa z soczewicy 141

Pomidorową lubiłam od zawsze. Nie byłam więc zdziwiona, że moje dziecko ubóstwia smak pomidorów tak jak i ja. Żeby zupa nie była nudna, należy nadać jej charakteru. Mój charakter podkreśla smak soczewicy czerwonej oraz papryczki chilli. Spróbujcie, bo na długie jesienne wieczory jest dobrym rozgrzewaczem :) Składniki: 25dag soczewicy marchewka 0,5 l passaty z pomidorów udko łyżka koncentratu pomidorowego(...)plasterki papryczki chilli puszka pomidorów krojonych 1,5 szklanki wody łyżka papryki słodkiej(w proszku) 3 zioła angielskie  2 liście laurowe gałązka maggi sól, pieprz, szczypta cukru Makaron do podania Przygotowanie: Soczewicę zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem ok 30 minut. W tym czasie gotujemy udko (po zawrzeniu odlewamy wodę). Marchewkę obieramy i wrzucamy pociętą w plastry do garnka

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania