jest za zupa:). Ta z koncentratu ma coś w sobie, ale z passatą jest jeszcze lepsza. Można podać ją z makaronem lub ryżem. Jeśli okaże się za kwaśna trzeba ją dosłodzić, wszystko zależy od passaty jaką użyjemy - ja lubię kwaśne zupy i nigdy nie dosładzam. 300g żeberek 1 l passaty pomidorowej 2 łodygi selera naciowego 2 duże marchewki 1 pietruszka(...)natkę pietruszki, cebulę i por drobno siekamy. Marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do zupy wszystkie warzywa. Gotujemy kolejne 40 minut. 3. Wlewamy passatę Gotujemy jeszcze 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podajemy z makaronem lub ryżem oraz kleksem śmietany
Szefowa kuchniPowiecie że oszalałam bo ugotowałam zupę z muchomorów, no dobrze może nie wszyscy ale większość by tak powiedziała, Do swej zupy dodałam muchomorki rdzawobrązowe które są
Moje Małe CzarowanieDanie z cyklu zostało mi i co z tym zrobić ? Tym razem zostało mi odrobinę makaronu nitki z rosołu - za mało do następnej zupy czy na zapiekankę -ot taka garstka .W zasadzie nie wiem skąd ten pomysł. Nie widziałam nigdzie czegoś podobnego. To był impuls. I muszę powiedzieć , ze bardzo smaczny impuls. Na przyszłość przewiduję robienie takich placuszków jako dodatku
Buniabaje w kuchniZupa grzybowa, najbardziej aromatyczna ze wszystkich zup, a przygotowana z suszonych grzybów podwójnie uwodzi i aromatem i smakiem. Dodatkowo wzbogaciłam ją porcja mrożonych borowików. Z dodatkiem ziemniaków i makaronu jest bardzo pożywna i syta, idealna na zimowa porę. Jeśli tylko masz pod ręką porcję suszonych grzybów, koniecznie ją przygotuj! Nigdzie nie zjesz tak pysznej zupy, musisz ją zrobić sama! Składniki(...)sól, pieprz 2 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 1-1.5l bulionu warzywnego śmietana makaron - opcjonalnie Wykonanie: grzyby dokladnie umyć, namoczyć na noc w zimnej wodzie warzywa obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, również pokroić w garnku, w którym gotujesz zupę zeszklić cebulę, dodać wszystkie pokrojone warzywa z ziemniakami i przesmażyć krótko razem. Dolać bulion i przecedzoną
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!liście laurowe 3 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 1,5 łyżki, kurkuma mielona 1 łyżeczka, woda 3,5 litra, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba, makaron - ile potrzeba, natka pietruszki 1 pęczek, pieprz czarny mielony - ile potrzeba kupiona duża, świeża kura wiejska ok. 6 kg, podzieliłam ją na cztery porcje, trzy porcje
W Mojej Kuchni Lubięsztuki, cebula 1 sztuka, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 4 sztuki, kucharek 2 łyżki, woda 4 litry, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba, makaron nitki 25 dag, natka pietruszki 1 pęczek mam indukcję do gotowania i cebulę przypiekam na suchej, rozgrzanej patelni = z kury rosołowej odciąć kuperek, oczyścić z resztek pierza
W Mojej Kuchni LubięBardzo aromatyczna i syta zupa. Połączenie kilku przypraw, warzyw, mięsa i składnika niespodzianki - w tym przypadku soczewicy to zawsze sukces smaku:) Idealna zupa na obiad. Możecie dodać do niej makaron ryżowy lub krótki makaron, np. kokardki, kolanka, itp., będzie zimą dodatkowo wzbogacona składnikami, przez co bardziej treściwa. Jak zawsze finałowo na talerzu - koniecznie - dodajcie coś świeżego zielonego i parmezan
Zasmakuj KuchniOstra pasta z pomidorków cherry wyszła znakomicie i z chipsami tortilla smakuje wyśmienicie. Można ją do sosów, zup jako dodatek smakowy dodawać lub z makaronem podawać. S topień ostrości sami wybieracie i p apryką chili według siebie wyostrzacie :P Składniki: 500 g pomidorków cherry, 2 papryki chili, ½ główki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczka cukru
Moniki Smakołykijest na wagę złota W książce znajdziecie przepisy zarówno na śniadania dla wszystkich domowników, ale na lunche, obiady, czy kolacje, a więc i kanapki, pasty, zupy, sałatki, potrawki i curry, zapiekanki czy makarony. Jak zwykle Jamie dołącza do swojej książki mnóstwo porad i trików kuchennych dotyczących przechowywania żywności, wykorzystywania resztek składników. Książka ma swoją premierę 26 października 2016 roku
WojnaNaSmaki.plZauważyłam, że w moim menu ostatnio panuje kolor czerwony, ale czemu się dziwić, jesień nadchodzi. W tygodniowym menu staram się aby była kasza, ryż, makaron (Miśka uwielbia kluchy) i przynajmniej raz zupa. Padło na kaszę, a po mojej lodówce błąkał się ugotowany burak, który nie zmieścił się do słoików. W pieczonej papryce jest coś wyjątkowego, smakuje wybornie z dodatkiem buraków
greenscarfwoli. W każdym razie warto mieć w zapasie chociaż kilka słoiczków cudownie pachnących latem, nagrzanych gorącym słońcem, rumianych pomidorków :) Sos doskonale nadaje się np. do pizzy, zup, dań mięsnych. Podgrzany i wymieszany z makaronem będzie doskonałym szybkim daniem dla zabieganych. Polecam, naprawdę warto poświęcić chwilę na jego przygotowanie. 3,5 kg pomidorów lima 1 łyżka soli 1 łyżka cukru
Smakołyki Asiskórki i miksujemy na gładką masę. Po około 20 min dodajemy pomidory do zupy wraz z koncentratem pomidorowym. Zupę zatrzepujemy śmietaną(wcześniej wymieszaną z kilkoma łyżkami zupy). Doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem. Smacznego
Smaki Nataliidodajemy mąkę i śmietanę. Energicznie mieszamy i przelewamy do zupy. Doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem. Wyjęte z zupy warzywa i mięso kroimy, przekładamy do zupy. Podajemy z ulubionymi dodatkami - ryżem lub makaronem
VioletoweKucharzenieprzyspiesza spalanie tłuszczu, odmładza i poprawia nastrój. To warzywo uniewersalne, a lista potraw jakie przygotujesz z jej udziałem jest imponująca. Paprykę możesz wykorzystać do przygotowanie zup, sosów, past, dipów, do dań z makaronem, ryżem. Króluje w kuchni śródziemnomorskiej - we Włoszech - jako antipastti, w Hiszpani - słynne tapas. Papryka będzie zdrowsza, bo lekkostrawna, gdy pozbawimy ją skórki. Wystarczy upiec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minuty np. w rosole, czy wywarze, ale gotujemy ostrożnie aby pulpety się nie rozpadły. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Smacznego! The post Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię