Rosół drobiowo wołowy

Rosół drobiowo wołowy

Rosół drobiowo wołowy

Dobry rosół wymaga czasu. Trzeba go gotować długo, na małym ogniu. Ma tylko pyrkać. Potrzebuje dobrego mięsa i dużo warzyw. Mimo iż rosoły gotuję od zawsze, z przykrością stwierdzam, że nie jestem w stanie odtworzyć rosołu z czasu mojego dzieciństwa i młodości. I nie, nie urodziłam się na wsi,  nie kupowaliśmy wiejskich kur, nie przypominam sobie aby gotowanie rosołu było wielkim wydarzeniem. Po prostu był smaczny, intensywny. Coś się zmieniło. Może to już nie te kura... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, warzywa, seler, kurczak, marchewka, mięso, zupa, seler naciowy, por , wołowina, pierś, piersi, makarony, makaron, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, gotowany kurczak, rosół z kury, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak z czosnkiem, kurczak z porem, gotowana marchewka, kurczak na parze, zupa z selera, kurczak makaron, kurczak z makaronem, dania z makaronem

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.