pomarańczy. Dodaj skórkę z cytryny, dopraw imbirem, ostra papryką. Gotuj przez minutę. Zdejmij garnek z ognia, wlej szklankę gorącego bulionu i wsyp cukier. Zmiksuj dokładnie wszystko blenderem. Jeśli zupa jest dla Ciebie za gęsta, wlej więcej bulionu i ponownie zmiksuj. Dosól zupę do smaku jeśli potrzeba. Podawaj ze świeżo mielonym pieprzem
Delicious PlaceWrzuć pomidory do garnka, doda masło, cynamon i posiekane drobno listki bazylii. Doprowadź do zagotowania i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Zdejmij garnek z ognia i zmiksuj zupę blenderem. Dopraw cukrem, pieprzem i solą. Na suchą rozgrzaną patelnię wrzuć blanszowane migdały i upraż ja na lekko złoty kolor. Przełóż na deskę i gdy ostygną posiekaj nożem na małe(...)kawałeczki. Zupę przed podaniem skrop oliwą, posyp prażonymi migdałami i listkami mięty
Delicious PlaceWlej 2 szkl. gorącego wywaru z warzyw i dodaj dynię oraz gruszkę. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Zdejmij garnek z ognia i zmiksuj zupę na gładki krem (jeśli wolisz rzadsze kremy dodaj jeszcze jedną szklankę gorącego bulionu). Dopraw teraz sosem sojowym oraz chili, wymieszaj. Zupę podawaj na ciepło, posypaną pestkami dyni i listkami cytrynowego
Delicious Placeminutę. Wlej wywar i dodaj pokrojone ziemniaki. Gotuj, aż będą w połowie miękkie. Dodaj upieczoną i obraną z łupin cebulę i gotuj przez 20 minut pod przykryciem. Do zupy dodaj obrany z łupinek czosnek i wlej śmietankę. Doprowadź do zagotowania i zdejmij garnek z ognia. Zupę zmiksuj, popraw solą i pieprzem. Podawaj na gorąco ze startym parmezanem i świeżym
Delicious Placeprzykryciem przez 3 minuty. Dodaj ziarna kukurydzy, sól i pozostałe przyprawy (kmin rzymski rozgnieć w moździerzu). Duś jeszcze przez 2 minuty. Wlej wodę i doprowadź do zagotowania. Gotuj zupę na małym ogniu pod pokrywką przez 20 minut. Pod koniec gotowania wsyp posiekaną bazylię. Zupę dokładnie zmiksuj blenderem na gładki krem. Podawaj od razu z chrupiącą kukurydzą. Posyp natką pietruszki, listkami
Delicious PlaceDanie z serii myjemy, kroimy, nastawiamy piekarnik i czekamy - osobiście ubóstwiam zupy z pieczonych warzyw, są dużo ciekawsze w smaku niż te gotowane, w ogóle jeśli mowa o zupach to ja z reguły wolę te warzywne i to raczej w wersji krem, wyjątek stanowi barszcze wigilijny i włoska minestrone - swoją drogą muszę ją w końcu wrzucić na bloga. Skoro sezon
Słodki KompromisPyszna, aromatyczna zupa pieczarkowa z ziemniakami. Jeżeli lubicie zabielaną to śmiało dodajcie śmietany. A tu zapraszam na Zupę pieczarkową z makaronem Składniki: 2 L bulionu drobiowego 600 g pieczarek (użyłam brązowych) 5 ziemniaków 2 marchewki 1 cebula masło do smażenia pietruszka/koperek sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę, ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić
magiczna kuchnia KasiZjadam właśnie resztkę mojego brzoskwiniowego chłodnika. Właściwie wylizuję już miskę i wciąż nie do końca wiem, czy mam w ustach smak słonej zupy, czy może jednak słodkich lodów owocowych. Bardzo mi się ta niepewność podoba. Naprawdę bardzo. Mówiąc ciut bardziej serio, to jednak słodycz przeważa, ale dodatek bulionu sprawia, że nie jest ona tak oczywista. Coś lekko perwersyjnego kryje się(...)odstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Przed podaniem wymieszać i ewentualnie dodać szczyptę soli. Migdały przekroić wzdłuż na połówki i uprażyć na suchej patelni. Przybrać nimi zupę na talerzach wraz z odrobiną pokruszonych płatków chili lub szczyptą pieprzu
zadanie-gotowanieZupa lekka, bardzo prosta w przygotowaniu i świetna na letnią kolację. Kolor napawa optymizmem, a połączenie kukurydzy, mleka kokosowego i szczypty chilli przypadnie do gustu nawet wymagającym. Spróbujcie koniecznie! Kokosowy chłodnik ze świeżej kukurydzy 2018-07-25 15:33:00 Porcje 2 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 kolby kukurydzy 1 cebula 1 łyżka oleju 1/2 szklanki (125 ml) mleka(...)minut. Następnie dolej mleko kokosowe oraz wywar, dopraw, wymieszaj i duś wszystko ok. 5 minut. Zdejmij z ognia i zmiksuj na gładki krem - w razie potrzeby dolej więcej wywaru. Zupę podawaj schłodzoną, z jogurtem greckim, posypaną pokruszonymi pestkami dyni, pieprzem i natką pietruszki. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Kokosowy chłodnik ze świeżej kukurydzy pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom nieMoja ulubiona zupa pieczarkowa z klopsikami. 2 litry bulionu 1/2 kg.pieczarek dużych 5 porów białych 1/2 kg.mięsa mielonego 4 serki topione śmietankowe przyprawy do smaku łyżeczka masła ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dwa litry bulionu zagotowujemy.Pory czyścimy,płuczemy,kroimy w plasterki,szklimy na maśle.Pieczarki czyścimy,kroimy w plasterki i wrzucamy wraz z porami do zupy.Mięso mielone przyrządzić na kotlety(bez bułki(...)Formujemy małe pulpeciki,wkładamy do zupy,gotujemy ok.20 min.Dodajemy serki topione i gotujemy jeszcze 3 min.Przyprawiamy do smaku.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMoja ulubiona letnia zupa. Gazpacho z pieczonych warzyw z limonką kolendrą i awokado. Prosta i szybka zupa, której możesz przygotowywać duże ilości. 2 czerwone papryki 3 malinowe dojrzałe pomidory sól pieprz główka czosnku cebula oliwa z oliwek limonka awokado kolendra Warzywa umyj i przekrój na pół. Polej oliwą i piecz w 200 stopniach ok 3-45 minut. Przełóż
AZgotuj!Przepis znalazłam w gazecie ,a że nie miałam pomysłu na zupę wykorzystałam oto ten przepis. Zupa smaczna,kremowa i przepyszna. 2 skrzydełka 1 starta pietruszka pęczek natki pietruszki ziele angielskie listek laurowy sól pieprz 1-2 serki topione śmietankowe 3-5 ziemniaków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Gotujemy bulion z kurczaka z zielem angielskim i listkiem laurowym.Wrzucamy umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotujemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwywaru wyjmujemy nasze udko,ziele i liść również,dodajemy nasza upieczoną cukinię razem z sokiem który powstał podczas pieczenia i upieczony czosnek wyciskamy ze skorupki i również dodajemy do zupy,całość blendujemy na krem ,doprawiamy świeżym czosnkiem ,solą ,pieprzem i ewentualnie maggi jak lubicie,dodajemy śmietanę. Smacznego!! Rada: jak mam młody seler to liście płucze i związuje same(...)liśćmi lubczyka i natką pietruszki wrzucam do zupy i gotuje razem z wywarem-dodają dużo smaku-tylko wyjmuje je przed dodaniem cukinii i blendowaniem-polecam jak macie w ogródku
Swojskie jedzonkoSzybka w przygotowaniu i bardzo smaczna zupa. Kalafior oraz gruszka świetnie do siebie pasują, o czym przekonałam się gotując tę zupę. Idealnym dopełnieniem dania jest ser pleśniowy, a także wędzona papryka. Trochę obwiałam się recenzji, bo poczęstunek był przygotowywany z myślą o Maćku. Nie dość, że bloger kulinarny to jeszcze znakomity kucharz (chociaż to chyba powinno iść w parze ;)). Był
zadanie-gotowanieDziś danie błyskawiczne, pyszne, zdrowe i pożywne. Lubię takie danie gdy za oknem skwar czy nie ma za dużo czasu a na dworze leje i leje. Zupa szybko zaspokoi głód i pożywi nasz organizm, polecam. Szybka tajska zupa z limandą żółtopłetwą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie