smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kaszę i gotujemy przez kwadrans. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Formujemy pulpeciki. Wrzucamy do zupy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, delikatnie mieszamy i gotujemy kolejny kwadrans. Zupę doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G KitchenPomysłów na grzyby ciąg dalszy. Tym razem mam dla Was przepis na gęstą zupę krem z dwóch rodzajów grzybów. Zupa jest bardzo aromatyczna i idealnie smakuje zarówno z pieczywem, jak i z groszkiem ptysiowym. Składniki na 3-4 porcje: 1,5 litra bulionu warzywnego lub mięsnego 250 g prawdziwków 250 g podgrzybków 1 cebula 2 łyżki masła 100 ml słodkiej
Życie zaczyna się w kuchnigara co mam pod ręką, niedbale, bez analizy. Ważne, by w tej ręce znalazły sie dobre, świeże, zdrowe, sezonowe produkty. Co z tego wychodzi??? Najlepsze dania. Przedstawiam mistrzowską zupę z takiego nieplanowanego eksperymentu kulinarnego. Naturalnie pyszna i aromatyczna. Bez kostek rosołowych, wywarów, chemicznych przypraw. To wszystko program, który warto wyłączyć!!! Niektórzy myślą, że zupa bez tych dodatków nie ma smaku
Jeść, by żyć w zdrowiuWyśmienita, lekka zupa krem o wyjątkowym smaku i aromacie. Wzbogacona groszkiem ptysiowym i serem feta. Składniki 1 kg marchwi 5 pomarańczy cebula 2 cm świeżego imbiru 2 piersi z kurczaka por,seler,pietruszka 1 łyżka kurkumy sól,pieprz gałka muszkatołowa kilka łyżek masła groszek ptysiowy ser feta pokrojony w kostkę Piersi pokroić na mniejsze kawałki. Dodać 1 … Czytaj dalej(...)Zupa krem marchewkowy z pomarańczami
gotuj ze mnąmogliśmy powstrzymać się od połączenia tych składników. Pyszna zupa miso w połączeniu z grzybami shimeji i gryczanym makaronem soba, powala swoim smakiem. Składniki 1 cebula 100 g grzybów shimeji 2 łyżki pokrojonej marchewki konserwowej 3 łyżki oleju arachidowego 1,2 l wrzątku 2 łyżki pasty miso 2 liście kaffiru 150 g makaronu soba dymka ze szczypiorem natka kolendry 1 łyżka(...)dzielimy, razem z pokrojoną papryką, posiekaną cebulą, marchewką, podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy wrzątkiem, dodajemy pastę miso, liście kaffiru, gotujemy przez kwadrans. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy i zagęszczamy. Zagotowujemy, do smaku sosem sojowym. Podajemy z makaronem soba, posiekaną natką kolendry i szczypiorem z dymką
R'n'G Kitchenwęgierska zupa, bardzo podobna jest go zupy gulaszowej. Różni ją tylko struktura mięsa. Jest równie smaczna i pożywna. Składniki 1 cebula 400 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 łyżka smalcu wieprzowego 3 ziemniaki 3 ząbki czosnku 3 pomidory malinowe 1,5 l bulionu wołowego 3 strąki czerwonej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonej
R'n'G KitchenSmak kurki jest bardzo łagodny i delikatny, więc idealnie skomponuje się zarówno z młodymi ziemniakami jak i makaronem, ale też powstanie z nich świetna, śmietanowa zupa kurkowa z ziemniakami i koperkiem. Przepis na zupę kurkową jak i wiele innych inspiracji znajdziecie w jesiennym Magazynie Aromat , zapraszam serdecznie. Składniki: 2 łyżki masła 1 cebula 200 g kurek 4 ziemniaki 1 marchewka
Życie zaczyna się w kuchnimnie naszło na tą grzybową, że nie mogłam się oprzeć i dlatego dzielę się przepisem na tę pyszną zupę. Aromat lubczyku i suszonych grzybów leśnych, to kwintesencja smaku w tej zupie. Polecam gorąco do ugotowania, będzie smakowała na pewno. Lubczykowa grzybowa z makaronem orkiszowym i trybulą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemogąc już dłużej czekać, narażając swoje zdrowie na nieprzyjemną aurę panującą na zewnątrz, zaopatrzona w wytrzymałą torbę wybrałam się po dynię. Pierwsze na co chciałam ją poświęcić jest zupa. Pysznie kremowa na jesienną chandrę jak i na rozgrzanie zimnego ciała ;) Składniki1 kg dyni1 cebula2 ząbki czosnku1 litr bulionu […] Artykuł Zupa dyniowa pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeSzukacie prostego przepisu z dyni? Jeżeli tak to mam dla Was coś dobrego. Praktycznie w moim domu jej się nie jadło, bardziej kojarzyła się z lampionem na Halloween. Odkryłam zupę dyniową kilka lat temu, ale tragedią było dla mnie obieranie jej ze skórki. Teraz nie wyobrażam sobie jesieni bez niej. Podziwiam szczególnie słodkie wypieki z […] Artykuł Zupa krem
Pink EnvelopeSoczewicówka...zupa z soczewicy przygotowana na wzór grochówki, tylko zamiast grochu łuskanego dodałam czerwoną soczewicę. Gęsta i treściwa zupa z mięsną wkładką w postaci kawałków schabu oraz frankfurterek zadowoli z pewnością nie jednego faceta 😉 Wygląda i smakuje prawie jak grochówka, a gotuje się ją dużo szybciej, gdyż soczewica czerwona potrzebuje mniej czasu, aby była rozgotowana niż groch łuskany. Poza
Kuchnia MagdaLenyczosnek, smaż na dużym ogniu około 4 minut, aż zaczną się przypalać. Dodaj pokrojone pomidory i 1 szklankę wody. Posłódź i posól. Przykryj garnek i gotuj 30 minut. Do zupy dodaj listki bazylii i pieprz do smaku, gotuj jeszcze 5 minut. Zdejmij z ognia i zblenduj na krem. Możesz przetrzeć zupę przez sito, ale nie jest to konieczne. Dojrzałe awokado
Delicious Placeświeżych, pieczonych pomidorach to prawdziwa petarda! 💥 Esencjonalna, lekko słodkawa, doprawiona jedynie szczyptą soli... Nawet śmietanka jest tu zbędna, aby nie 'zabić' tego fantastycznego smaku! Moją ulubioną wersją pomidorowej jest zupa, której bazą są smażone na maśle pomidory (link do przepisu) , jednak ta też wymiata! Plusem tej wersji pomidorowej jest to, że pomidorom nie trzeba poświęcać uwagi- mieszacie z marynatą(...)wstawiacie do piekarnika i zapominacie o temacie na 20 minut 👍 2 litry zupy: * pomidory malinowe- 1,5 kg * * rosół/bulion- 1 litr * oliwa z oliwek- 1/4 szklanki * cukier puder- 1 łyżka * sól- 1 łyżeczka * czosnek- 1 większy ząbek Oliwę wymieszać z cukrem pudrem, solą oraz sprasowanym czosnkiem. Pomidory przeciąć na pół, przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i wymieszać
Kraina Miodem PłynącaBywają w życiu takie chwile, kiedy trzeba zjeść coś lekkiego, rozgrzewającego nasz żołądek. Na pewno przyda się do tego taka zwiewna zupa jarzynowa. Nie dość, że szybka, to na dodatek smaczna i przynosi ulgę w trudnych momentach. Składniki 500 g ulubionego makaronu (u nas nitki) 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 łyżka masła 1,5 l wrzątku(...)ziaren ziela angielskiego. Lekko oprószamy solą i pieprzem, zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez kwadrans na średnim płomieniu. Po tym czasie doprawiamy solą i pieprzem. W tym czasie gotujemy makaron. Zupę podajemy gorącą z makaronem i posiekanym lubczykiem
R'n'G Kitchenczosnkiem i blendujemy na gładko. Gotujemy na średnim ogniu, do uzyskania ulubionej gęstości. Plastry bekonu smażymy na rumiano z obu stron na suchej patelni. Bekon odstawiamy, tłuszcz dodajemy do zupy, dokładnie mieszamy. Zupę do smaku doprowadzamy, majerankiem, solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na kromki, umieszczamy na blaszce, polewamy oliwą, posypujemy startym, żółtym serem. Zapiekamy w 200°C przez
R'n'G Kitchen