zupa - 39353 przepisów (strona:277/2624)

CHŁODNIK Z PIECZONYCH BURAKÓW 74

bogactwo smaku, orzeźwienie. ZOBACZ RÓWNIEŻ:   KREM Z BATATÓW Z ORZECHAMI     KREM RZODKIEWKOWY Z KIEŁKAMI     CHOWDER KUKURYDZIANY     KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW     ZUPA KREWETKOWA Z DYMKĄ I RYŻEM     ZUPA KREM Z SERKA TOPIONEGO Z GRZANKĄ     KREM Z PIECZAREK Z GRZANKAMI     ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU(...)ZUPA TOM KHA GAI     KREM Z KALAREPY     GULASZ NA LIGAWIE Z WARZYWAMI     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM   Chłodnik z pieczonych buraków: – Orzeźwiający, sycący – genialny! – Bogactwo smaku – Magia koloru – Nieco słodki – Zdrowy i przepyszny ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Buraki – 6 średnik sztuk (około 800g) – Maślanka – 400g – Jogurt naturalny – 400g – Rzodkiewki

globuskulinarny
Chłodnik litewski 163

Chłodnik litewski to niezwykle aromatyczna zupa na bazie buraków z warzywami i ziołami. Świetnie sprawdzi się w upalne dni, ponieważ nie tylko nas ochłodzi, ale i nasyci, dostarczywszy niezbędnej energii. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chłodnik litewski to zupa którą podajemy na zimno. Najlepiej zaraz po zrobieniu wstawić do lodówki, by była podawana mocno schłodzona. Przepis na chłodnik jest bardzo prosty. Przygotowanie(...)zajmie Ci do 30 minut, a składniki do tej zupy bez trudu znajdziemy w najbliższym sklepie. Jeśli szukasz sprawdzonego i pysznego przepisu na chłodnik litewski sprawdź nasz, który prezentujemy poniżej. Gwarantujemy, że się nie zawiedziesz! CHŁODNIK LITEWSKI PRZEPIS Czas przygotowania: 30 minut | Liczba porcji: 4 Składniki 1 pęczek botwinki z kilkoma dużymi buraczkami 400 g kefiru 500 ml bulionu warzywnego

Przepiski.pl
ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM 63

Zupa koperkowa z ryżem jest niezwykle szybka do ugotowania, ale też bardzo smaczna. Kojarzy mi się ona z typowo letnim obiadem, jednak i poza latem też od czasu do czasu lubię ją ugotować. Można ją też przygotować z ziemniakami czy makaronem i przyznam, że ja lubię zupę koperkową we wszystkich 3 wersjach. Zupa ta jest lekka, pożywna, aromatyczna, o niepowtarzalnym(...)koperkowym zapachu. A Wy którą wersję tej zupy lubicie najbardziej?  Zupa koperkowa z ryżem - składniki: * 100 g ryżu * 1 l bulionu warzywnego * 2 marchewki * 1 cebula * 1 pęczek koperku * 4 łyżki masła * opcjonalnie 2-3 łyżki mleka * opcjonalnie sól i pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę obrać, pokroić

Zrób to smacznie
Zupa pieczarkowa. 64

Zupa pieczarkowa. U mnie zawsze z ziemniakami, ale można ją podać  też z makaronem. Koniecznie zabielana śmietaną. Pyszna i pożywna.  Każdy ma swój sposób na zupę, ale jeśli zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem  to być może przepis Ci się przyda:)  Składniki: 1,5 l. bulionu 1 marchewka z bulionu 1/2 pietruszki z bulionu mały kawałek selera(...)tarce warzywa. Smażyć jeszcze 2-3 minuty. Następnie wlać bulion. Przykryć pokrywką i gotować na małym gazie 20 minut.  Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.  Dodać do zupy i gotować jeszcze 10-15 minut, do miękkości ziemniaków.  Śmietankę wlać do szklanki, dodać mąkę i dobrze wymieszać żeby nie było grudek.  Dodać trochę zupy i jeszcze

Agusiowe smakołyki
Zupa ziemniaczana 76

Zupa ziemniaczana Boczek pokroić w cienkie słupki, kiełbasę pokroić w ćwierćplasterki, jedną cebulę pokroić w drobną kostkę. Boczek włożyć na patelnię, postawić na ogniu, podsmażyć na rumiano, zdjąć z patelni. Na wytopionym tłuszczu z boczku podsmażyć kiełbasę. Kiedy będzie rumiana dodać na patelnię pokrojoną cebulę i wszystko razem podsmażyć. Marchewkę, pietruszkę, selera, ziemniaki obrać i umyć. Marchewkę, jedną pietruszkę(...)przykryciem gotować do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki są już miękkie, do kubka wsypać łyżkę mąki, wlać do niej 6 łyżek wody, rozmieszać, aby nie było grudek, wlać do zupy i zamieszać. Do garnka z zupą dodać posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek, zagotować i na delikatnym ogniu gotować 1-2 min. Następnie do kubka ze śmietaną dodać kolejno po jednej łyżce

ememe kitchen
Zupa z pieczonej marchewki z parmezanem 56

Optymistyczny kolor tej zupy zachęci wielu do jej przygotowania, a jej smak z pewnością też nie zawiedzie. Gęsta, kremowa i niezwykle smaczna zupa bedzie idealna na przedwiośniu, które często lubi zaskakiwać nas zimnem. Jednak barwa przywiedzie już pierwiastek nowej, świeższej pory roku. Smakujcie! Składniki 500 g -600 g marchwi 2 korzenie pietruszki kawałek selera szyjka indycza 1/2 łyżeczki kolendry(...)marchew przestudź lekko i zblenduj mocno. Pulpę marchewkową połącz z bulionem, z którego usuń jarzyny i mięso. Dodaj przyprawy, śmietankę, mleczko kokosowe oraz tarty parmezan – ilość według uznania. Zupę podawaj z kleksem śmietanki, posypaną parmezanem. Życzę Ci smacznego! Artykuł Zupa z pieczonej marchewki z parmezanem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Kremowa zupa pomidorowo-paprykowa 74

Kremowa zupa pomidorowo-paprykowa Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć, pokroić na niezbyt duże kawałki i włożyć do garnka. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w ćwiartki, włożyć do garnka. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka. Do garnka z warzywami wlać 3 szklanki wody, dodać vegetę, 1 i 1/2 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu(...)miękkości warzyw. W tym czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. W momencie kiedy warzywa są miękkie garnek zestawić z ognia i całość dokładnie zmiksować blenderem końcówką zwaną żyrafa. Zupę znowu postawić na ogniu wlać passatę pomidorową, cukier, 1 szklankę wody doprowadzić do wrzenia, doprawić ewentualnie solą i pieprzem czarnym do smaki i gotować na delikatnym ogniu

ememe kitchen
Barszcz czerwony według Ewy Wachowicz 90

znika z talerzy. Barszcz czerwony z uszkami to obok karpia, pierogów czy bigosu obowiązkowa, wigilijna potrawa. Powinien być delikatnie kwaskowy i mieć bogaty aromat. Niezwykłe walory smakowe i zapachowe zupa zawdzięcza buraczanemu zakwasowi oraz dodatkowi czosnku i przypraw. Zakwas nadaje potrawie charakteru i apetycznej barwy. Zobacz też koniecznie przepisy na czysty barszcz czerwony z uszkami z mięsem , domowy zakwas buraczany(...)barszczu i do picia , świąteczny barszcz czerwony albo oryginalny barszcz po ukraińsku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Barszcz czerwony według Ewy Wachowicz 5 z 1 głos Autor: Przepis czytelnika Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 15 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 235 kcal Zamierzacie przyrządzić pyszny barszcz czerwony na Święta lub inną okazję i szukacie dobrego, sprawdzonego

ProstePesto.pl
Węgierska zupa zbójnicka 183

Węgierska zupa zbójnicka Gęsta, sycąca, rozgrzewająca i bardzo bogata smakowo zupka. Podana ze świeżym pieczywem, świetnie sprawdzi się jako pyszny, zimowy obiad dla całej rodziny. Polecam! Jest to połączenie dwóch moich ulubionych zimowych dań – aromatycznej węgierskiej zupy gulaszowej i pożywnej zupki wiejskiej zbójnickiej     Składniki: 0,5 kg wołowiny gulaszowej 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 250g(...)minut *** *** Dodajemy sok pomidorowy oraz przecier, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy jeszcze kilka minut, aż smaki się połączą i wszystkie składniki będą zupełnie miękkie *** *** Zupę podajemy posypaną siekaną zieloną pietruszką *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Orientalna zupa pomidorowa 84

Orientalna, pikantna zupa pomidorowa z makaronem ryżowym. Bardzo rozgrzewająca, smaczna, z orientalną nutą. Doprawiłam ją jedynie cukrem kokosowym (który podbił smak pomidorów), liśćmi limonki kaffir oraz pastą Red Curry Kanokwan , która zdecydowanie odpowiada za cały smak tej zupy. Spróbujcie, a nie pożałujecie! WSKAZÓWKI: Zupę można zblendować lub jeść z kawałkami warzyw jednak najważniejsze jest aby ją zabielić - i tutaj sprawdza(...)się krem kokosowy Kara , który dodatkowo nadaje zupie kokosową nutę i niesamowitą kremowość. Jeżeli lubicie ostrzejsze dania to czerwoną pastę curry Kanokwan możecie z powodzeniem zastąpić jej żółtą wersją , która jest nieco ostrzejsza od wersji czerwonej. Zupę najlepiej podawać z makronem ryżowym 5 lub 7 mm, makaronem Udon , makaronem z zielonego groszku lub makaronem ryżowym z zieloną herbatą. Składniki

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania