Oberiba czyli śląska zupa kalarepy. Dodaje się do niej też listki i zabiela śmietaną. PRZEPIS

Oberiba czyli śląska zupa kalarepy. Dodaje się do niej też listki i zabiela śmietaną. PRZEPIS

Oberiba czyli śląska zupa kalarepy. Dodaje się do niej też listki i zabiela śmietaną. PRZEPIS

Tę zupę z kalarepy wyróżnia to, że dodaje się do niej też pokrojone w paseczki liście i zabiela śmietaną. Przygotowałem dla was przepis na śląską oberibę, zupę, którą najbardziej lubię przygotowywać wiosną. Przepis na oberibę – śląską zupę z kalarepy Składniki: 2 litry wywaru mięsnego przygotowanego na przykład na porcji rosołowej, 3 kalarepy razem z liśćmi, 2 marchewki, 4 większe ziemniaki, 200 ml śmietany kremówki 30 proc., pęczek koperku, sól, pieprz. Jak zrobić oberibę – śląską zupę z kalarep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.