Tę zupę z kalarepy wyróżnia to, że dodaje się do niej też pokrojone w paseczki liście i zabiela śmietaną. Przygotowałem dla was przepis na śląską oberibę, zupę, którą najbardziej lubię przygotowywać wiosną. Przepis na oberibę – śląską zupę z kalarepy Składniki: 2 litry wywaru mięsnego przygotowanego na przykład na porcji rosołowej, 3 kalarepy razem z liśćmi, 2 marchewki, 4 większe ziemniaki, 200 ml śmietany kremówki 30 proc., pęczek koperku, sól, pieprz. Jak zrobić oberibę – śląską zupę z kalarep... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...