Naleśniki z kapustą białą 227podanych produktów, smażymy naleśniki. Naleśniki smarujemy przestudzonym farszem z kapusty zwijamy lub składamy w chusteczkę podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju. Podajemy na gorąco z barszczem lub zupą krem. Smacznego
kgwjanczewo
Bo masz różne śniadania. Kanapkę z pesto, mozzarellą, szparagami i jajkiem sadzonym też. Śniadanie w 15 minut! 160się 3 lata temu i po dziś dzień ta miłość trwa a ja czekam na nie z utęsknieniem cały rok. Są świetne do kanapek, idealne do risotto, do smacznych zup krem i właściwie ugotowane, usmażone, upieczone, grillowane z szynką parmeńską, podane z jajkiem w koszulce .. też! Zawsze są perfekcyjne, mogę je jeść kilogramami! Składniki (na kilka kanapek
Mango Papaja
Malinowy koktajl z chia 194błonnik, który daje uczucie sytości i oczyszcza organizm z toksyn, a wapń, cynk i żelazo poprawiają kondycję włosów, skóry i paznokci. Nasiona chia można dodawać do sałatek, owsianek, musli, zup, wypieków czy koktajli. Składniki: 3 łyżki nasion chia + 200 ml wody lub mleka 1/2 szklanki malin (świeżych lub mrożonych) 250 ml kefiru 1 łyżka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Godzinę przed
Smakowity Blog Kulinarny
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 1014Krem odstawiamy do lodówki do stężenia. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/mech-lesny-szpinakowe-ciasto-kremem-granatem/ MieszamWGarnku Artykuł Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Domowe kiełki w słoiku – witaminowa bomba zdrowia! 215można zebrać je sitkiem z powierzchni wody. Następnie kiełki należy osuszyć ręcznikiem papierowym i przechowywać w lodówce do 7 dni. Kiełki rewelacyjnie pasują do kanapek, past, koktajli, sałatek, surówek, zup oraz twarogu. Możesz je dodać praktycznie do każdego dania. Smacznego
Mojewlasne.pl
“Kuchnia grecka” – recenzja 212książki? Ciekawie wyglądają greckie ogórkowe pikle z ouzo, hummus z orzeszkami i kolendrą, dip z przypalonej cebuli i twarogu, kalmary podawane z arbuzem i kozim serem, zupa avgolemono z serem halloumi i sos avgolemono jako dodatek do gnocchi, czy pasticcio, czyli grecka zapiekanka makaronowa. Jest trochę greckiego streetfoodu np. frytki z fetą czy tosty fasolowe z opiekacza. Są patenty
Ugotowane pozamiatane
Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami 215kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/czekoladowe-trufle-orzechami-herbatnikami/ MieszamWGarnku Artykuł Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Kluski ze szpinakiem 189otrzymania gładkiej masy. W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżką soli. Kiedy woda zacznie się gotować, wkładamy do niej na chwilę metalową łyżkę, taką jak do jedzenia zupy, aby łyżka się zagrzała, wtedy ciasto nie będzie nam się kleiło. Łyżką nabieramy średniej wielkości kawałki ciasta szpinakowego i wkładamy do wrzątku, i tak kolejno, aż zużyjemy całe ciasto. Kluski
kulinarnyswiatdomi
Pasztet jajeczny z pieczarkami 207smaku, aromatyczny i pyszny, więc warto się trochę napracować. U mnie w rodzinnym domu co prawda tradycyjnie spożywamy żurek na śniadanie, jednak mój mąż nie lubi żadnego rodzaju zup, dlatego przygotuję mu taki właśnie pasztet. Wegetariański pasztet jajeczny sprawdzi się zresztą nie tylko na Wielkanoc. Jest idealny dla osób, które nie jedzą mięsa, a mają ochotę na coś pysznego. Można
e-PrzepisyKulinarne
Boczek pieczony z jabłkiem 214temp. 180*C -45 min ( do miękkości) Powstały podczas pieczenia sos można dodać np. do bigosu. Albo zamrozić w formie kostek jak podałam tu i zużyć do zup czy sosu
Proste Potrawy
Galareta drobiowa z marchewką i groszkiem 264marchewkę i groszek. Można dodać też jajko ugotowane na twardo. Wywar przecedzić przez sito. Odmierzyć 1 litr wywaru, podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Pozostały wywar można wykorzystać na zupę. Wywarem z żelatyną zalać składniki w naczynkach. Wystudzić a potem wstawić do lodówki do stężenia. Galaretę przygotowałam w foremce Liliana , z podanych składników wyszła mi ta foremka oraz 3 małe
Monia miesza i gotuje
Ramen wegetariański II 146Był już jeden Ramen, teraz pora na drugi. Jestem wielką miłośniczą sycących azjatyckich zup więc często goszczą na moim stole. Ten przepis jest wariacją wariantu pierwszego, która przyszła mi do głowy po przyniesieniu z Lidla kapusty Pak choi i mini-kukurydzy. Wyszła równie pyszna. Podobnie jak wersja pierwsza, nie jest to oryginalny Ramen, tylko moja interpretacja, zgodna z moimi kulinarnymi
Milion Smaków
“Wszystkie smaki Skandynawii” – recenzja 200książki? Bardzo podobają historie opisujące pochodzenie tradycyjnych duńskich dań, ale wydają mi się one nieco zbyt ciężkie. Dobrze wygląda za to sałatka ziemniaczana ze szparagami i krewetkami, zupa ze szparagów, pęczaku i twarogu, pory gotowane z anchois, pieczona rzepa ze szczawiem i miodem, wątróbka z grilla, czy marynowany śledź. Na deser będzie marmolada mirabelkowa i pudding z chleba z jabłkami
Ugotowane pozamiatane
Klub Kolacyjny Barilla - spotkanie w Poznaniu 234brzuchy. Byliśmy po prostu głodni, tym bardziej, że z kuchni dochodziły wspaniałe zapachy i drażniły nas niemiłosiernie. Szef kuchni Riccardo Iacovone wraz z pomocnikami wyczarowali dla nas cudowne dania: zupę minestrone, spaghetti all'Amatriciana i kremową bezę z owocami leśnymi. Porcje były tak duże i tak sycące, że nie wszystko daliśmy radę zjeść. Ale spokojnie, na deser miejsce się znalazło
Codzienna kuchnia niecodzienna