carpaccio lub sałatki. Trzeba jednak pamiętać, że surowe pieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy je smażyć, dodawać do duszonych mięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Podrzucam
Kulinarne przygody Gatitynaprawdę smakowite desery, na wytrawnie najczęściej przygotowuje z niej kotlety do obiadu z różnymi dodatkami, ale to nie koniec możliwości, możemy zrobić z niej również pyszny pasztet, dania jednogarnkowe, zupy oraz pasty do kanapek. Dla wszystkich mam polecam ugotować dla Waszych pociech domową kaszkę, w zamian gotowych kupnych kaszek, które niestety są naszpikowane chemią. Do domowej kaszki wystarczy zmiksować banana
kulinarne odsłony patiPaszteciki są dobre na wszystko.... do pracy, szkoły, na wycieczkę, jako dodatek do różnego rodzaju zup. Farsze mogą być różne, ale ciasta również. Dzisiaj przedstawiam ciasto krucho drożdżowe, które jest delikatne, pyszne i świetnie nadaje się do wszystkich rodzajów pasztecików. Przepis na ciasto pochodzi z broszury „paszteciarnia Domowa” wydanej przez wydawnictwo Bluszcz, w okresie międzywojennym. 500 g mąki pszennej
królestwo garówryż ugotowany 2 woreczki, cebula podsmażona 2 sztuki, przyprawa do drobiu 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sok pomidorowy 1 litr, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka ryż w woreczkach ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie, dobrze odcedzić z wody mielone z drobiu z indyka wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulką, ryżem
W Mojej Kuchni LubięBył już jeden Ramen, teraz pora na drugi. Jestem wielką miłośniczą sycących azjatyckich zup więc często goszczą na moim stole. Ten przepis jest wariacją wariantu pierwszego, która przyszła mi do głowy po przyniesieniu z Lidla kapusty Pak choi i mini-kukurydzy. Wyszła równie pyszna. Podobnie jak wersja pierwsza, nie jest to oryginalny Ramen, tylko moja interpretacja, zgodna z moimi kulinarnymi
Milion Smakówgotowaniem... Zgadywałyśmy składniki i na tej podstawie próbowałam znaleźć przepis, który odpowiadałby temu daniu. Mnie ono bardzo smakowało, dlatego też postanowiłam odtworzyć je w domu. Była też zupa krem, ale o tym niebawem. Składniki na gulasz warzywny z czerwoną soczewicą (4 porcje): 2 cebule ząbek czosnku duża marchewka 2 łodygi selera naciowego cukinia 400 g pieczarki
Karola gotujeSkładniki kruszonki połączyć/rozetrzeć w palcach 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/rabarbarowe-love-najprostsze-ciasto-rabarbarem/ MieszamWGarnku Artykuł Rabarbarowe love – najprostsze ciasto z rabarbarem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCukinia faszerowana to warzywo, które można jeść w zupach, zapiekankach, sałatkach, grillowaną, ale także można ja nafaszerować. Dowolność faszerowania sprawia, że w zależności od tego co znajdziemy w lodówce, możemy znaleźć na nią sposób :) Składniki: 4 średnie cukinie oliwa sól, pieprz, bazylia 2 ząbki czosnku 0,5 kg piersi z kurczaka łyżeczka przyprawy do kurczaka 100g kaszy jaglanej
ChilliJemyPowoli zaczynamy sezon na szparagi, co mnie niesamowicie cieszy. Szparagi są dość łatwe w obróbce i wszechstronne. Zrobicie z nich zupę, dodatek do makaronu czy ugrillujecie z dodatkiem oliwy. Co ciekawe są uważane za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków Korzystajcie więc z sezonu, bo niestety trwa dość krótko (od kwietnia do końca czerwca). Makaron ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi
Powiedz dietom niepostów wspominałam, że nie lubię pora. Ale nie dałam za wygraną i cały czas próbuję się do pora przekonać i muszę przyznać że z całkiem dużym sukcesem. Ostatnio zrobiłam zupę krem z pora, jest ona banalnie prosta w przygotowaniu a czas na jej ugotowanie to bagatela 30 minut. Zatem do dzieła! Polecam też inne przepisy z porem w roli
Delusional Trineznajduje się skarga napisana przez Krystynę, opiekunkę krów holenderskich, która skarży się na swój los „cudzoziemki”, doświadczającej przykrości ze strony gospodyni folwarku wilanowskiego. Przygotowywaliśmy następujące dania: - Brazylijska zupa pomidorowa z pieprzem cayenne i kukurydzą - Placki ziemniaczane z ziemniaków i sera koziego - Bidgot - kwaśna czerwona kapusta z pulpetami z jesiotra i makreli - Pierogi z burakami, twarogiem i miętą
SMYKWKUCHNIWraz z nadejściem wiosny gości na stołach w coraz większej ilości kuchni, nie tylko polskich. Stał się wręcz rośliną poszukiwaną. Były już na blogu przetwory z czosnku , niedźwiedzie pesto , zupa , będzie pasta, chleb… i nie nie wiem co jeszcze. Pasta z czosnku niedźwiedziego. Składniki: - spora garść liści czosnku niedźwiedziego - 1 szklanka słonecznika łuskanego - olej z pestek winogron (w oryginale oliwa
mojewypiekiinietylkopapierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z dowolnymi dodatkami. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/mieciutkie-placuszki-bialkach/ MieszamWGarnku Artykuł Mięciutkie placuszki na białkach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuposypaną cukrem na oleju rzepakowym zeszklić, dodać mięso mielone wieprzowe i podsmażać co jakiś czas mieszając dodać kucharka, paprykę ostrą, pokrojoną czerwoną cebulę, wymieszać z mięsem dodać mrożoną mieszankę zupa jesienna, wymieszać z mięsem pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na średnim ogniu wlać gęsty sok pomidorowy, użyłam swój domowy, wymieszać, zagotować, gotować z 3 minuty, wystudzić na placek tortilli
W Mojej Kuchni Lubięmojej lodówce znajduje się jakieś mielone mięso. Jest naprawdę genialnym rozwiązaniem na szybki obiad i można je podać w setkach odsłon! Na blogu możecie spotkać je w burgerach, zapiekance, zupie czy niezwykłych kotletach mielonych (sprawdź je wszystkie TUTAJ ), a dziś do paczki dołączają smakowite i aromatyczne pieczone klopsiki w sosie pomidorowym, inspirowanym włoską Marinarą ;) Malutkie mięsne kuleczki kryją w sobie
Kuchnia w Słońcu Skąpana