Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach

Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach

Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach

Ktoś niedawno zapytał mnie, czy w dzieciństwie przejawiałam pewne zainteresowanie gotowaniem. Już miałam odpowiedzieć, że nie, kiedy sobie przypomniałam… Stara, drewniana kuźnia pradziadka. Metalowa, zardzewiała już puszka po konserwie… Prosiłam dziadka o odrobinę wody ze studni, nalewałam ją do puszki, rwałam trawę, ziele, koniczynę i mieszałam niepotrzebną już babci łyżką, cichutko przy tym śpiewając. Kuźnia kryła w sobie wiele skarbów. Wyciągałam odłożone do lamusa miski, z których nikt już ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, makrela, majonez, ryba, pasta, pasty, makrela wędzona, deser, desery, zupa, kolacja, papryka

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.