Krem ze świeżych pomidorów to klasyka tak znana, jak mała czarna. Oczywiście, zupełnie jak z małą czarną, jak wpadnie w nieodpowiednie łapy, to można się spodziewać
ladykitchenmuszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego curry 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła Składniki na sos: 1 szklanka śmietanki do zup 18% 1 szklanka mleka 3,2% 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli Przygotowanie: Zagotować w garnku wodę i włożyć do niej główkę kapusty, przykryć
Gosia gotujewarto przesmarować wierzch chleba zwilżonym wodą pędzlem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybki-pszenny-chleb-pomidorami-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki pszenny chleb z pomidorami na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukupić przed zajechaniem do tej wioski kilka potrzebnych rzeczy do higieny osobistej, dla młodych dziewcząt. Dla siebie , krem z ekstraktem ślimaka, polecam , jestem zachwycona. Potem jedliśmy pyszny obiad, zupę z manioka, super rybę z grilla plus chipsy z banana w regionalnej knajpce. Piliśmy mamahuanę , narodowy trunek. Dominikana to piękny kraj, ludzie swojscy , bardzo pomocni. Warto zobaczyć i zapoznać się
Pasje JolkiTarta szpinakowa z ricottą Na blogu pojawiło się ostatnio sporo zielonych, wiosennych przepisów, między innymi tarta z zielonymi warzywami czy zupa szpinakowa z mlekiem kokosowym , oba dania gorąco polecam. Dziś natomiast postanowiłam przygotować kolejne danie ze szpinakiem, a mianowicie tartę szpinakową . Taka zielona tarta chodziła za mną już od dawna i miałam na nią ogromną ochotę. Tarta szpinakowa udała się
Codzienne GotowanieJest tradycyjny przepis na indyjski chlebek smażony w głębokim tłuszczu. Idealny do indyjskich dań oraz zup. Z tej porcji wychodzi 12 małych chlebków indyjskich. Mąkę pszenną i razową wymieszać razem. dodać olej, sól i letnią wodę. Dokładnie wyrobić ciasto na gładką masę. Przykryć wilgotną ścierką i odstawić na 30 minut. Następnie ponownie zagnieść i odstawić na 10 minut. Ciasto podzielić
Kuchnia PokoleńGotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie przemawiają... Za to faszerowane... lubię! Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna. I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku. 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka
Di gotujefotek na stronie Dziennika Zachodniego. Autorką jest pani Aneta Kaczmarek (pozdrawiamy!!!) Pozwolę je sobie zamieścić. Co gotowaliśmy? Ponieważ Koszęcin to region leśny, więc głównie to co z lasu: Grzybionka - zupa z leśnych grzybów (tym razem borowikowa) Gulasz myśliwski - w dwóch wersjach (z sarny i dzika) a z sadu: J abłko pieczone z marcepanem i wiśniami To ostatnie degustował nawet
Gotuj Sam!takie prawdziwie letnie, z upałami, ze słońcem świecącym od rana samego mamy ochotę na leciutkie jedzonko. Schaboszczaki schodzą na plan dalszy. Na stołach królują chłodniczki, zsiadłe mleko, owocowe zupy. I na takie same ciasta nachodzi nas ochota. Delikatne, a jednocześnie pełne słodyczy. Dziś serwuję Wam trzy przepyszne ciastka z ciasta francuskiego. Robi się je bardzo szybko, za to delektować
NiuniokiKorzystając z pierwszych sezonowych warzyw, nie sposób pominąć młodą kapustę. Doskonała w postaci zasmażanej, jako dodatek do obiadu, wyśmienita do zup oraz na bigos. Bigos z młodej kapusty przygotowuje się niezwykle szybko. Nie wymaga on długiego pieczenia czy gotowania, jak to mam miejsce przy klasycznym bigosie z kapusty kiszonej. Bigos taki jest obowiązkowych "gościem" na moim wiosenno-letnim stole
kolorowotorcikowosolą i bazylią. Całość gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem bądź ryżem * użyłam wołowiny 20% tłuszczu Notes - pamiętajmy o zachowaniu odpowiedniej konsystencji dania. Leczo nie jest zupą, a sosem z dużą ilością warzyw - jestem miłośniczką chrupiących warzyw, dlatego moje leczo wygląda nie co inaczej niż większość przepisów w sieci, gdzie leczo przypomina papkę. W moim wykonaniu leczo
Wędrówki po kuchnidietetyczną pastę jajeczną bez majonezu , sprawdź również ten przepis. Artykuł Pasta jajeczna z rzodkiewkami bez majonezu – dietetyczna pasta pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPrażona cebulka to pyszny dodatek do wielu dań. Jest idealna do sałatek, sosów, zup, czy też hot dogów i hamburgerów. Właściwie ogranicza nas tylko nasza fantazja. W sklepach można kupić gotową, ale przecież to pójście na łatwiznę, nie uważacie? Zrobić ją samodzielnie w domu to nie jest wyczyn na miarę nagrody Nobla, a zawsze wiadomo, że nie jest konserwowana
Codzienna kuchnia niecodziennaPosypać mięso serem i wstawić na chwilkę do piekarnika. Ser tylko musi się rozpuścić. Pierwsza wersja imprezowa – zlać sos. Będzie do wykorzystania jako baza na później do jakieś zupy. Posypać zapiekankę serem i chwilkę zapiec. Druga wersja na obiad – Zlać sos do garnuszka. 1,5 łyżki mąki rozmieszać z małą ilością wody. Nie może być grudek. Sos zagotować
Kuchnia Pokoleńpierwszym razem powędrowały na polski krupnik z grzybkiem - zobacz , mmmm był pyszny. Lubię zrobić krupnik kilka godzin wcześniej niż będzie podawany. Kasza jest wtedy taka jaką lubię: mocno napęczniała, zupa jest lekko gęsta a smaki dokładnie połączone. Drugie podejście czyli dzisiejsze to potrawka z żołądków, czyli żołądki w śmietanie z przepyszną kostką z podsmażanego na złoto selera. Po odstaniu smakuje
Sztuka gotowania w/g Samiry