troję aby je przerobić, zrobiłam już z nich przetwory na zimę, na bieżąco przygotowuję mizerię do obiadu, albo chłodniki i koktajle na kefirze czy jogurcie. Nawet ugotowałam pyszną zupę ze świeżych ogórków. Dzisiaj mam dla was inną propozycję wykorzystania świeżych ogórków i kurczaka z rosołu: Kotlety z kurczaka i ogórków. Drobiowe kotlety siekane z dodatkiem świeżego ogórka i marchewki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj całość mikserem na jednolitą masę. Patelnię dobrze rozgrzej, wlej trochę oleju ( polecam olej kokosowy jest zdrowszy ). Nałóż dużą łyżka lub nalewką do zupy ( chochlą ) porcje ciasta na patelnię , lekko rozsmaruj ciasto w kształcie koła lub owalu. Smaż na złoty kolor z obu stron. Placki zdjęte z patelni rozłóż na papierowym kuchennym ręczniku, aby odciekł
Przepisy i porady kulinarnePomidor wraca na mojego bloga, ostatni raz pojawił się podczas przygotowywania zupy pomidorowej, teraz zobaczycie jak powstaje sałatka z pomidorów. Jej zaletą jest to, że powstaje ona zaledwie z czterech składników, a przy tym jest bardzo pyszna i sycąca. Jej przygotowanie nie zajmie nam całego dnia w kuchni, bowiem zrobimy ją w 10 minut. Co więcej, jest bardzo łatwa
Kuchennyviral.plSerwujemy z dżemem lub cukrem pudrem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/placki-maka-ryzowa-jablka-maslanka-borowkami/ MieszamWGarnku Artykuł Placki na maślance z mąką ryżową, jabłkami i borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuróżnią się od siebie. Soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa, a dzięki braku łupinki jest lepiej przyswajalna przez organizm. Łatwo się rozgotowuje, dlatego jest idealnym składnikiem past i zup. Dodatkowo nie wymaga wcześniejszego namoczenia. Przygotowanie pasty jest banalnie proste. Doskonale smakuje na kromce razowego chleba, z dodatkiem świeżych, chrupiących warzyw:) Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1/2 szklanki nasion słonecznika
Smakowity Blog KulinarnyPowoli za oknami robi się szaro i ponuro. To oznacza, że na nasze talerze będą wkraczać sycące tarty, rozgrzewające zupy i ciepłe herbaty z cytryną. Bakłażan kojarzy mi się z sierpniowymi grillami, ale także z wrześniowymi obiadami. Pyszna tartę można przygotować w niedługim czasie i na pewno polubią ją wszyscy domownicy :) Spróbujcie :) Składniki: Kruche ciasto: 125 g mąki szczypta
ChilliJemymojego sosu z żołądków drobiowych. Kluseczki są gotowe do spożycia- idealne dla zabieganych i nie tylko. Bardzo smaczne, mogę potwierdzić bo jadłam z całą stanowczością stwierdzam, że pasują do zupy jak i do drugiego dania.Pojemność 500 g sporo, na 3 porcję starczy i wystarczy je podgrzać w gorącej wodzie 1-3 minuty Szpecle - kluseczki lane podane z sosem
Różowa kuchniacałkowitego odparowania, a tuż przed nadziewaniem łączymy z pokrojonym drobno serem i połową natki pietruszki. Podpieczone ziemniaki wyciągamy i delikatnie łyżką wyciągamy środek (zużyłam je do zagęszczenia zupy). Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę, napełniamy przygotowanym farszem i wstawiamy ponownie do piekarnika, tym razem na pół godziny. Gotowe posypujemy pozostałą posiekaną natką pietruszki. Możemy je podać same lub w towarzystwie
Kuchnia w czekoladziełyżkę kaszy. Kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kotlety-z-kalafiora/ MieszamWGarnku Artykuł Kotlety z kalafiora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuprawdziwki oczyścić, szybko opłukać, pokroić na kawałki, zalać wodą i gotować z 25 minut, wylać na durszlak, wystudzoną wodę wlewam w pojemniczki i zamrażam na zimę do bigosu, sosu, zupy cebulę pokroić drobno i na maśle podsmażyć na złoto, wsypać grzyby z durszlaka, kostkę rosołwą, można dać z 3/4 szklanki wody i dusić na średnim ogniu z 15 minut wlać
W Mojej Kuchni Lubiękremowy, aromatyczny ! Ma lekko słodki smak, z nutką kwaśności. Można go stosować nie tylko jako ketchup, ale także jako sos do makaronu czy ryżu, a nawet jako porcja kremowej zupy także dobrze się sprawdzi. Taki ketchup oprócz wielorakości zastosowania można zawekować i cieszyć się nim o każdej porze. Składniki: 2 kg cukinii (waga już po obraniu i oczyszczeniu środka
Zdrowie na języku :PSkładniki: 4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 4 pomidory malinowe 2 ogóreki gruntowe 1 zielona papryka 0,5 cebuli 1 duża bułka 0,5
Przepisy kulinarne babci Antoninydopóki nie zniknęło ;). P.S. Polecam pysznego bloga z kuchnią meksykańską www.alemeksyk.eu, na którym znalazłam przepis na to obłędne ciasto. Na blogu znajdziecie również pyszną zupę “krem z kukurydzy”, Więcej... Artykuł Ciasto z dynią i orzechami pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki PomysłKimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy składnik zup oraz gulaszy. Na pewno znajdzie wielu zwolenników, jak też takich osób którym nie podpadnie do gustu, ponieważ posiada naprawdę specyficzny i ostry smak. W zależności od upodobań można je podawać w różnym
Di gotujestał się jedną z moich receptur na szybki i zdrowy posiłek w tygodniu. Klopsiki z indyka są dietetyczne, smaczne, proste w przygotowaniu. Możemy serwować je w różnych formach, sosach, zupach, sałatkach, z ziemniakami, ryżem, spaghetti. Ponadto mięso z indyka jest najzdrowszym z mięs cenionym przez dietetyków poprzez wysoką wartość odżywczą i stosunkowo niską kaloryczność. Pierś indyka jest najchudszym mięsem, źródłem
lysygotuje.pl