zupa - 39012 przepisów (strona:1861/2601)

pieczone udka w jogurcie na ostro... 102

naturalny 400 ml, papryka ostra mielona 2 łyżeczki, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, czosnek granulowany 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, tymianek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka jogurt wlać do naczynia żaroodpornego, wsypać wszystkie przyprawy oprócz przyprawy w płynie i wymieszać umyte udka kurczaka przeciąć na dwie porcje, osuszone z wody

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczki w sosie kurkowym 139

patelnię dodać odsączone grzyby, ale wody od grzybów nie wylewać. Smażyć chwilkę mieszając. Wlać wodę z grzybów lub jak użyjecie świeżyć dolać wodę. Wody dodać tyle żeby nie powstała zupa, tylko tyle żeby przykryć zawartość patelni do 3/4 wysokości. Dodać tymianek, połowę posiekanego koperku i vegetę. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Mięso powinno być już miękkie. Wlać śmietanę

Kuchnia Pokoleń
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 125

stopniach ok 15-20 min aż będą złote. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/drozdzowki-rabarbarem-kruszonka/ MieszamWGarnku   Artykuł Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
WIOSENNY SERNIK Z TRUSKAWKAMI 144

lodówki na co najmniej 4 godziny lub na dłużej. Tuż przed podaniem polej z wierzchu sernik odłożonym sosem truskawkowym (opcjonalnie). *Typu Danone Śmietana Szefa Kuchni 22% do sosów i zup. ** Mąkę możesz dodać zwłaszcza przy użyciu serka homogenizowanego, inaczej sernik będzie miał mniej zwartą konsystencję

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
JOGURT NATURALNY Z NASIONAMI CHIA, MUSEM Z OWOCÓW I MIXEM ZBÓŻ EKSPANDOWANYCH 119

pęcznieją w żołądku dając uczucie sytości na dłużej. Bogate w kwasy omega-3, błonnik, magnez oraz potas.  Mix zbóż ekspandowanych to doskonały dodatek do deserów, jogurtów, mleka czy zup. Bogate w błonnik. Składniki:(na 2 szklanki widoczne na zdjęciu) * około 200 g jogurtu naturalnego * 1,5 łyżki nasion chia * 1 kiwi * garść malin * ewentualnie miód do dosłodzenia owoców

Zrób to smacznie
PRZYPRAWA DO PSTRĄGA Z GRILLA 109

pikantny dzięki zastosowaniu tej przyprawy.Polecam!. 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka szałwi 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka zmielonej suszonej cebuli lub jak nie macie może być zupy cebulowej w proszku 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka chilli w proszku Oliwa z oliwek 1 łyżka ******************************* Wszystkie składniki przyprawy wymieszać ze sobą.Przesypać do hermetycznego słoika

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Frytki z pasternaku 145

bardziej się przyczyni, bo to wspaniałe warzywo. Postanowiłem zrobić pyszne frytki z pasternaku, bo z nutką słodyczy. Do przepisu musicie mieć piekarnik z termoobiegiem. Polecam tez wam moją błyskawiczną zupę ogórkową . Więcej na temat różnic pietruszki i pasternaku możesz poczytać tutaj. Film   Składniki – frytki z pasternaku 1 kg pasternaku oliwa lub olej pieprz i sól Przepis Pasternak myjemy

Kuchennyviral.pl
Szakszuka ze szpinakiem 192

czego możemy wykorzystać szpinak ? Spożywamy go i na surowo - w sałatkach, w postaci różnych past, pesto czy też koktajli i po obróbce termicznej. Możemy z niego przyrządzać zupy,  dodawać do wytrawnych tart, do smażonych dań, do omletów..., naprawdę możliwości jest niezliczona ilość. Oto garść moich propozycji: Wiosenna sałatka ze szparagami Szpinakowe naleśniki Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Pizza pszenno-żytnia

Kulinarne przygody Gatity
Najprostsze i najsszybsze krewetki 94

Najpierw odrywamy główki i ściągamy pancerz. Na końcu wyciągamy ze środka jelito (czarna nitka). Główki i pancerzyki można zostawić i np. zamrozić. My robimy z nich wywar do wszelkich zup orientalnych. W garnku nastawiamy wodę na makaron. Gotujemy na pół twardo i odcedzamy. Aby sos ładnie oblepił makaron gotujemy go w wodzie bez dodatku oleju i nie przelewamy wodą. Kiedy

Kuchnia od dwojga
Zapiekanka serowa ze szparagami i brokułami 267

serem. Pieczemy ok 30 min. Podajemy posypaną natką. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zapiekanka-ze-szparagami-brokulami/ MieszamWGarnku   Artykuł Zapiekanka serowa ze szparagami i brokułami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Syrop z sosny 123

domowy sposób na poprawę naszej odporności. Przy tym jest on wyjątkowo niedrogi. Moja propozycja wymaga jednak nieco więcej cierpliwości, ale o tym w przepisie. Polecam też wam moją wiosenną zupę kalafiorową. Składniki – syrop z sosny kobiałka pędów z sosny ok. 1 kg cukru Przepis Pędy sosny, które użyjemy muszą być zielone, a igła na nich musi być bardzo delikatna

Kuchennyviral.pl
Omlet cesarski – Kaiserschmarrn 135

stron dodając odrobinę masła. Podajemy z owocami, cukrem lub dżemem. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/omlet-cesarski-kaiserschmarrn/ MieszamWGarnku Artykuł Omlet cesarski – Kaiserschmarrn pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
CHŁODNIK ZIELONY 124

małym ogniu.Jeszcze raz doprawić. Ostudzić. Koperek drobno siekamy, pęczek rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki i dodać do zupy.Dodać jogurt naturalny lub śmietanę ,albo inny zabielacz.Ja wolałam taka czystą zupę pełną witamin

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety z pieczarek 165

których nakupiłem w niemalże hurtowej ilości i nie miałem co z nimi zrobić, ale absolutnie tego nie żałuję. Wyszły obłędne. Szukasz innego sposobu na wykorzystanie pieczarek? Może zainteresuje Cię zupa krem z pieczarek . Jest delikatna, kremowa i stosunkowo lekka, pomimo dodatku mleczka kokosowego. Wegańskie bolognese natomiast, to bardzo podobne składniki z jakimi mamy do czynienia w dzisiejszych kotletach, ale dzięki

Blendman
Kartacze czyli ziemniaczane kluski z mięsem drobiowym 141

oczkami. Wlać rosół, sprawdzić smak w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Rosół przecedzić i wlać do pudełek i do zamrażarki. Będzie na później jako baza do dań lub zup. Przygotowanie masy na kluski – ugotować do miękkości ziemniaki w skórkach w osolonej wodzie. Odcedzić, obrać i zmielić przez maszynkę lub przepuścić przez praskę. Surowe ziemniaki oskrobać i zetrzeć

Kuchnia Pokoleń