zupa - 39012 przepisów (strona:1859/2601)

Sos pieczarkowy 228

pieczarkowy Thermomix Składniki: 1 cebula 300 g pieczarek 20 g masła klarowanego 300 g wody lub bulionu 50 g śmietany płynnej do zup i sosów 20 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Przepisy Thermomix. Sos pieczarkowy. Wykonanie: Do naczynia Thermomix dajemy cebulę pokrojoną na 4 części. Miksujemy czas 5s/obr.5. Dodajemy pieczarki i ponownie miksujemy czas 10s/obr.4. Pieczarki

Themo przepisy
Nalewka z rabarbaru – rabarbarówka 190

butelek. Jeśli damy radę, odstawiamy. Jak nie dajemy rady, degustujemy 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-rabarbaru-rabarbarowka/ MieszamWGarnku Artykuł Nalewka z rabarbaru – rabarbarówka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Najlepsza kawa PO DRODZE na plażę 170

fotorelację wraz z garścią subiektywnych komentarzy.  ___________________________ ~ ___________________________ PO DRODZE - fresh and healthy   ~ ul.Grunwaldzka 55, Sopot Bistro serwujące świeże i zdrowe jedzenie - m.in. sałatki, kanapki, tortille, tarty wytrawne, zupy, koktajle, jogurty, smoothie, soki wyciskane na miejscu.  Można zjeść tu zarówno śniadanie, lunch jak i obiad .  Amatorzy słodkości uraczą się tu nie tylko pyszną kawą czy herbatą , ale również

Grunt to przepis!
Magazyn Aromat - lato 2017 132

Najnowszy letni numer Magazyn Aromat już czeka na przeczytanie, a w nim: przepisy z rabarbarem, letnie zupy, potrawy na piknik, słodkie historie oraz wiele innych ciekawych artykułów. Bardzo gorąco zachęcam do czytania;) (klik w zdjęcie

Obiad gotowy
Pasztet warzywny 148

koniec smażenia. Poddusić całość i ostudzić. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, pokroić w większą kostkę i ugotować. Ugotowane warzywa wyjąć z wody (wywar warzywny można wykorzystać np. do zupy). Fasolę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki (podsmażoną cebulę z czosnkiem, ugotowane warzywa i fasolę) oraz żółtka włożyć do wysokiego naczynia i zblendować. Można dodać pieczonej dyni (ja użyłam mrożonej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Chrzan 102

jajek lub wędliny. Taki chrzan możemy przechowywać w lodówce przez około miesiąc, dzięki temu że śmietanę dodajemy dopiero przed podaniem. Jest on również doskonały do sosów lub do zupy. *Jeśli ktoś z Was nie lubi bardzo ostrego chrzanu musi użyć więcej wrzątku. Im bardziej go sparzycie tym on będzie słabszy. Artykuł Chrzan pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik z brzoskwiniami 117

kawoholików lub wielbicieli herbaty. Wykonany jest z wysokiej jakości materiału. Posiada nowoczesny design, wykończony w najdrobniejszych szczegółach. Oprócz klasycznego wykorzystania, kubek świetnie sprawdzi się jako miseczka np. na zupę krem. Wygląda fenomenalnie na stole Zapraszam Was serdecznie na stronę https://www.tarkaimiarka.pl , znajdziecie tam wiele ciekawych i oryginalnych pomysłów na dodatki do domu. Sernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 4,5 łyżki

PatiGotuje
Ciasto z cukinią, żurawiną i orzechami , chlebek cukiniowy 121

stopniach ok 45 min - do suchego patyczka 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ciasto-z-cukinia/ MieszamWGarnku Artykuł Ciasto z cukinią, żurawiną i orzechami , chlebek cukiniowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ogórki małosolne w plastrach 449

sałatek lub na kanapki, ale jakoś nigdy nie wpadłam na pomysł aby ułatwić sobie pracę i je pokroić w plastry przed kiszeniem. Chociaż kiszę w słoikach tarte ogórki na zupę ogórkową. Pomysł z ogórkami w plastrach podpatrzyłam u Anety Klimeckiej. Robimy ogórki małosolne zawsze w ten sam prosty sposób, wykorzystując zalewę składającą się tylko z gorącej, przegotowanej wody z solą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chłodnik z botwinką i jogurtem naturalnym 144

następnie wsypać posiekaną botwinkę (wraz z buraczkami). Całość smażyć kilka minut, aż do miękkości botwinki. Następnie zalać wodą i dodać do niej domową wegetę. Gotować kilka minut. Przygotowaną zupę ostudzić. Na sam koniec dodać jogurt naturalny i całość doprawić cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Przygotowany chłodnik przelać do miseczek i przed podaniem posypać koperkiem oraz podawać

Ugotować
Risotto z botwiną i cheddarem 125

Jeśli lubicie gotować sezonowo, to na pewno botwina gości na Waszych stołach. Ale czy wiecie, że botwina, to nie tylko zupa ? Polecam Wam przepis na risotto z botwiną. Aksamitne i tak pięknie różowe. Doskonale smakuje jako samodzielne danie. Możecie je także jako dodatek do pieczonych mięs. Różowe risotto z botwiną to mój hit ! Risotto swoją aksamitną konsystencję i wspaniały, wyrazisty

kolorowotorcikowo
Skrzydełka KFC-Hot Wings 434

minut smażenia dodatkowego na głębokim tłuszczu Niektórzy blogerzy wsadzają po usmażeniu jeszcze do piekarnika ale juz sprzedaje wam swój prosty patent. Używamy skrzydełek gotowanych . Nie dość że możemy mieć zupę na obiad  w moim przypadku był to rosół to następstwem naszych czarów mamy drugie danie. Tak powstało moje danie , nie miałam co zrobić juz z ugotowanym drobiem Składniki

Viola cooks with passion
Tarta z zielonymi warzywami 129

Tarta z zielonymi warzywami Wczoraj proponowałam Wam zieloną zupę szpinakową , a dziś kolejne fantastyczne danie, które mam nadzieję urzeknie was kolorem - tarta z zielonymi warzywami . Jest wiosna, wszędzie jest pięknie, zielono, również w mojej kuchni i na talerzu. Zdjęcie tej tarty wypatrzyłam w książce Gino D'acampo - Pronto! i od razu wiedziałam że ją zrobię, czekałam tylko na odpowiednią porę

Codzienne Gotowanie
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z KALAREPĄ I KOPERKIEM 153

siódmym niebie 💗 Kapusta pojawia się u mnie wtedy dosłownie co drugi dzień w różnej postaci: na gęsto - na słodko-kwaśno, tak jadało się u mnie w domu, pod postacią zupy, bigosu, gołąbków czy innych "wariacji" 😊 Staram się też w tym czasie robić jak najwięcej surówek, bo kapusta biała nigdy później nie jest już taka smaczna jak wiosną.  Dziś zapraszam

Walijskie Pichcenie
Kanapka na ciepło- smak włoskiej bruschetty... inaczej 129

przez człowieka oraz o przeróżnych czynnikach, które warunkują nasze kulinarne doznania i preferencje. Okazuje się, że nawet kształt łyżki i materiał, z której jest wykonana wpływa na to czy zupa, którą wcinamy smakuje nam bardzo, czy troszkę mniej. Zawsze zastanawiało mnie, jak to jest, że ta sama potrawa, w lekko zmienionej formie, innym kształcie lub podana w inny sposób

Pichceniomania