fotek na stronie Dziennika Zachodniego. Autorką jest pani Aneta Kaczmarek (pozdrawiamy!!!) Pozwolę je sobie zamieścić. Co gotowaliśmy? Ponieważ Koszęcin to region leśny, więc głównie to co z lasu: Grzybionka - zupa z leśnych grzybów (tym razem borowikowa) Gulasz myśliwski - w dwóch wersjach (z sarny i dzika) a z sadu: J abłko pieczone z marcepanem i wiśniami To ostatnie degustował nawet
Gotuj Sam!takie prawdziwie letnie, z upałami, ze słońcem świecącym od rana samego mamy ochotę na leciutkie jedzonko. Schaboszczaki schodzą na plan dalszy. Na stołach królują chłodniczki, zsiadłe mleko, owocowe zupy. I na takie same ciasta nachodzi nas ochota. Delikatne, a jednocześnie pełne słodyczy. Dziś serwuję Wam trzy przepyszne ciastka z ciasta francuskiego. Robi się je bardzo szybko, za to delektować
NiuniokiKorzystając z pierwszych sezonowych warzyw, nie sposób pominąć młodą kapustę. Doskonała w postaci zasmażanej, jako dodatek do obiadu, wyśmienita do zup oraz na bigos. Bigos z młodej kapusty przygotowuje się niezwykle szybko. Nie wymaga on długiego pieczenia czy gotowania, jak to mam miejsce przy klasycznym bigosie z kapusty kiszonej. Bigos taki jest obowiązkowych "gościem" na moim wiosenno-letnim stole
kolorowotorcikowosolą i bazylią. Całość gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem bądź ryżem * użyłam wołowiny 20% tłuszczu Notes - pamiętajmy o zachowaniu odpowiedniej konsystencji dania. Leczo nie jest zupą, a sosem z dużą ilością warzyw - jestem miłośniczką chrupiących warzyw, dlatego moje leczo wygląda nie co inaczej niż większość przepisów w sieci, gdzie leczo przypomina papkę. W moim wykonaniu leczo
Wędrówki po kuchnidietetyczną pastę jajeczną bez majonezu , sprawdź również ten przepis. Artykuł Pasta jajeczna z rzodkiewkami bez majonezu – dietetyczna pasta pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPrażona cebulka to pyszny dodatek do wielu dań. Jest idealna do sałatek, sosów, zup, czy też hot dogów i hamburgerów. Właściwie ogranicza nas tylko nasza fantazja. W sklepach można kupić gotową, ale przecież to pójście na łatwiznę, nie uważacie? Zrobić ją samodzielnie w domu to nie jest wyczyn na miarę nagrody Nobla, a zawsze wiadomo, że nie jest konserwowana
Codzienna kuchnia niecodziennaPosypać mięso serem i wstawić na chwilkę do piekarnika. Ser tylko musi się rozpuścić. Pierwsza wersja imprezowa – zlać sos. Będzie do wykorzystania jako baza na później do jakieś zupy. Posypać zapiekankę serem i chwilkę zapiec. Druga wersja na obiad – Zlać sos do garnuszka. 1,5 łyżki mąki rozmieszać z małą ilością wody. Nie może być grudek. Sos zagotować
Kuchnia Pokoleńpierwszym razem powędrowały na polski krupnik z grzybkiem - zobacz , mmmm był pyszny. Lubię zrobić krupnik kilka godzin wcześniej niż będzie podawany. Kasza jest wtedy taka jaką lubię: mocno napęczniała, zupa jest lekko gęsta a smaki dokładnie połączone. Drugie podejście czyli dzisiejsze to potrawka z żołądków, czyli żołądki w śmietanie z przepyszną kostką z podsmażanego na złoto selera. Po odstaniu smakuje
Sztuka gotowania w/g SamiryLubella MINI kokardki to nowość w rodzinie tych smacznych makaronów. Ten mini makaron świetnie sprawdzi się w sałatkach, zapiekankach i zupach. A kto pamięta makaron z truskawkami z czasów dzieciństwa, na pewno zasmakuje w tym daniu. Oto przepis na makaron z truskawkami w nowej odsłonie. Składniki 1 opakowanie makaronu Lubella MINI kokardki 500 g truskawek 2 łyżki miodu
My Chcemy Jeśćznaleźć jakieś gotowe zdrowe danie, trzeba tylko dobrze poszukać i czytać etykiety ( jak czytać etykiety dowiecie się z tego wpisu – klik ). Polecam np. sałatki z kaszą bulgur czy zupy kremy w kubeczkach. Upraszczając – im krótszy skład, łatwiejsze do wymówienia nazwy składników i mniej cukru (lub syropu glukozowo-fruktozowego) tym lepiej. Za kilka zł szybko zaspokoimy głód w dużo
Powiedz dietom niekilka godzin do lodówki. 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/dietetyczny-sernik-zimno-spodzie-orzechow-daktyli/ MieszamWGarnku Artykuł Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuaminokwasy JAK PIĆ? 🍹Proszek z zielonego jęczmienia rozpuszczamy w zimnej /ciepłej wodzie, 🍹 sokach, 🍹dodajemy do koktajli 🍹dodajemy do owsianki 🍹dodajemy do jogurtu 🍹do zup 🍹do sałatek czy surówek 🍹 NIE DODAJEMY do gorącej wody , która może spowodować straty w wartościach odżywczych TERAZ NIE POZOSTAJE NAM NIC INNEGO JA GO PIĆ , JEŚĆ I CIESZYĆ SIĘ
Gotowanie Patkijest mało. Może być dodatkiem do sałatek, makaronów, kasz czy nawet samego chleba. Olejem konopnym z powodzeniem można zastąpić masło. Jest smacznym składnikiem słynnego sosu pesto. Specyficznego smaku doda zupom, ale dopiero na sam koniec gotowania. Olej konopny ma wiele dobrych i korzystnych właściwości dla organizmu. Dlatego warto zacząć go stosować i szybko odczuć jego pozytywne działanie. W pełni
My Chcemy Jeśćpieczarkowy Thermomix Składniki: 1 cebula 300 g pieczarek 20 g masła klarowanego 300 g wody lub bulionu 50 g śmietany płynnej do zup i sosów 20 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Przepisy Thermomix. Sos pieczarkowy. Wykonanie: Do naczynia Thermomix dajemy cebulę pokrojoną na 4 części. Miksujemy czas 5s/obr.5. Dodajemy pieczarki i ponownie miksujemy czas 10s/obr.4. Pieczarki
Themo przepisybutelek. Jeśli damy radę, odstawiamy. Jak nie dajemy rady, degustujemy 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-rabarbaru-rabarbarowka/ MieszamWGarnku Artykuł Nalewka z rabarbaru – rabarbarówka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku