Przywrócić zdrowie żywieniem 232buraki, seler i pietruszki, warzywa kapustne, pomidory i papryka, cebula, czosnek, dynia czy sałaty. Najlepiej jeść je na surowo (jako sałatki, surówki albo soki), ale można również w postaci zup, dań gotowanych na parze, pieczonych lub duszonych. Dodatkiem do warzyw są owoce niskocukrowe: jabłka, grejpfruty i jagody. Ten etap diety prowadzi do oczyszczenia i odtrucia organizmu, dlatego zdarzyć mogą się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana warzywami 228luksusowy ( ceny dochodzą do 15-20 zł za kg), to w sezonie wiosenno-letnim pozwolić na nią może sobie każdy :) Cukinia rewelacyjnie smakuje w połączeniu z pomidorami w postaci zupy krem , którą bardzo często przygotowuję w sezonie jesiennym. Idealnie sprawdza się też jako dodatek do sałatek . Faszerowana cukinia z powodzeniem może stanowić samodzielne danie podane na obiad
Pobite gary Barbary
Kotlety z makaronu 223Chyba każdemu czasem zdarza się ugotować za dużo makaronu do zupy. Przedstawiam prosty sposób na jego wykorzystanie. Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić
Bullio
cannelloni szpinakowo-twarogowe... 202szpinak mrożony 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, twaróg 25 dag, mleko 3,2% 3/4 litra, jajka 2 sztuki, mąka tortowa 4 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki w garnku na oleju podsmażyć na złocisto pokrojone cebule z posikanymi ząbkami czosnku do cebuli dodać mrożony szpinak drobny, kucharka i podsmażać do odmrożenia
W Mojej Kuchni Lubię
Pao de Queijo - brazylijskie bułeczki serowe 252Brazylii są bardzo popularną przekąską. Co tutaj jest spulchniaczem? parzone ciasto z mąki z tapioki. Warte są upieczenia, idealne, pulchniutkie, takie na dwa kęsy, idealne jako dodatek do zup czy dipów. Polecam serdecznie Pao de Queijo - brazylijskie bułeczki serowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Salatka z botwiny 287względu na wysoki poziom kwasu foliowego. Ponadto powinny po nią sięgać osoby ze zgagą oraz z problemami wątrobowymi, a także odchudzające się (to tylko 19 kcal/100 g) Zamiast klasycznej zupy botwinkowej, proponujemy przepyszną lekką sałatkę. W jednej porcji znajduje się mniej niż 150 kcal! SKŁADNIKI (dla 4 osób): 1 duży lub 2 małe pęczki botwinki wraz z buraczkami
Kuchnia od dwojga
Potrawka z czerwonej soczewicy 237samo, bo kombinować nie lubię i stawiam raczej na proste, sprawdzone rozwiązania. Tym razem moją uwagę przykuło napoczęte opakowanie czerwonej soczewicy. Jakiś czas temu niesamowicie zasmakowała mi w zupie krem, a teraz postanowiłam użyć jej do bezmięsnej potrawki. Powstała w ekspresowym tempie, przez kilka minut dusząc się w towarzystwie pomidorów i marchewki, delikatnie doprawiona papryką i kurkumą. Wyszło pysznie, rozgrzewająco
Kuchnia Ellie
Kotleciki z selera 301Korzeń selera zazwyczaj kupuję jak gotuję zupy, zazwyczaj kawałek tego selera mi zostaje i później nie wiem co z nim zrobić. Znalazłam ostatnio przepis na kotleciki z selera, postanowiłam go trochę zmodyfikować i zrobiłam takie oto kotleciki. Składniki 1 mały seler 2 jajka garść świeżej natki pietruszki pół dużej papryki chili 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej (adsbygoogle
Delusional Trine
Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką 227stopniach, do suchego patyczka. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/proste-ciasto-rabarbarem-kruszonka/ MieszamWGarnku Artykuł Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką 205Szkoły Gotowania Kuchnia Japońska. Rolowałam najlepsze sushi w mieście z doskonałej jakości składników, piłam Sake z pasjonatami gotowania takimi jak ja, smażyłam warzywa w tempurze i gotowałam najlepsze azjatyckie zupy. Nie zabrakło deserów. To była prawdziwa, weekendowa przygoda. Dzisiaj przedstawię bardzo prosty przepis, który inspirowany jest kuchnią azjatycką. Podstawą mojego przepisu jest produkt, dostępny na polskim rynku - Japońskie danie instant
Moja smaczna kuchnia
Kurczak w tortilli z żurawiną i orzechami pecan 275pieprz i sól Przepis Do dania wcześniej przygotowujemy pierś z kurczaka – gotujemy ją ok. 30 minut w bulionie. Podobnie robimy z selerem. Oczywiście możemy z ugotowanego na bulion zupę wykorzystać oba produkty. Czekamy aż oba wspomniane składniki ostygną wtedy zabieramy się za farsz. Drobno kroimy, lubczyk, kurczaka i seler. Dodajemy do niego posiekane orzechy pecan, a także żurawinę suszoną
Kuchennyviral.pl
Puszysty i lekki biszkopt z pianką z bitej śmietany i galaretki. Punkt krytyczny - Energia odNowa. 358mieszczuchem wychowanym w blokowisku, to jednak całe wakacje przebywałam poza miastem: u dziadków, na koloniach i wycieczkach. Pamiętam, jak moczyliśmy nogi w niewielkich rzeczkach, jak zbieraliśmy mlecz na łąkach. Zupę szczawiową robiło się ze szczawiu własnoręcznie zebranego. Teraz nie jest to takie proste, niestety. Degradacja środowiska postępuje, choć nie każdy to dostrzega
Codzienna kuchnia niecodzienna
Zielona sałatka z quinoą, bobem i pokrzywowym dressingiem 232możliwości komponowania sałatek. Są też takie składniki, które darzę wyjątkową miłością ;) np. młody bób, który można jeść nawet na surowo, albo młodą pokrzywę, z której można wyczarować nie tylko zupę, pesto czy koktajl, ale również ciekawy dressing do sałatki. Oczywiście nie mogło zabraknąć komosy ryżowej. Wy też macie ochotę na sałatkę? Zakładam, że tak, no to do dzieła! Skadniki
Quinoa Raz!