Składniki kruszonki połączyć/rozetrzeć w palcach 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/rabarbarowe-love-najprostsze-ciasto-rabarbarem/ MieszamWGarnku Artykuł Rabarbarowe love – najprostsze ciasto z rabarbarem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCukinia faszerowana to warzywo, które można jeść w zupach, zapiekankach, sałatkach, grillowaną, ale także można ja nafaszerować. Dowolność faszerowania sprawia, że w zależności od tego co znajdziemy w lodówce, możemy znaleźć na nią sposób :) Składniki: 4 średnie cukinie oliwa sól, pieprz, bazylia 2 ząbki czosnku 0,5 kg piersi z kurczaka łyżeczka przyprawy do kurczaka 100g kaszy jaglanej
ChilliJemyPowoli zaczynamy sezon na szparagi, co mnie niesamowicie cieszy. Szparagi są dość łatwe w obróbce i wszechstronne. Zrobicie z nich zupę, dodatek do makaronu czy ugrillujecie z dodatkiem oliwy. Co ciekawe są uważane za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków Korzystajcie więc z sezonu, bo niestety trwa dość krótko (od kwietnia do końca czerwca). Makaron ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi
Powiedz dietom niepostów wspominałam, że nie lubię pora. Ale nie dałam za wygraną i cały czas próbuję się do pora przekonać i muszę przyznać że z całkiem dużym sukcesem. Ostatnio zrobiłam zupę krem z pora, jest ona banalnie prosta w przygotowaniu a czas na jej ugotowanie to bagatela 30 minut. Zatem do dzieła! Polecam też inne przepisy z porem w roli
Delusional Trineznajduje się skarga napisana przez Krystynę, opiekunkę krów holenderskich, która skarży się na swój los „cudzoziemki”, doświadczającej przykrości ze strony gospodyni folwarku wilanowskiego. Przygotowywaliśmy następujące dania: - Brazylijska zupa pomidorowa z pieprzem cayenne i kukurydzą - Placki ziemniaczane z ziemniaków i sera koziego - Bidgot - kwaśna czerwona kapusta z pulpetami z jesiotra i makreli - Pierogi z burakami, twarogiem i miętą
SMYKWKUCHNIWraz z nadejściem wiosny gości na stołach w coraz większej ilości kuchni, nie tylko polskich. Stał się wręcz rośliną poszukiwaną. Były już na blogu przetwory z czosnku , niedźwiedzie pesto , zupa , będzie pasta, chleb… i nie nie wiem co jeszcze. Pasta z czosnku niedźwiedziego. Składniki: - spora garść liści czosnku niedźwiedziego - 1 szklanka słonecznika łuskanego - olej z pestek winogron (w oryginale oliwa
mojewypiekiinietylkopapierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z dowolnymi dodatkami. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/mieciutkie-placuszki-bialkach/ MieszamWGarnku Artykuł Mięciutkie placuszki na białkach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuposypaną cukrem na oleju rzepakowym zeszklić, dodać mięso mielone wieprzowe i podsmażać co jakiś czas mieszając dodać kucharka, paprykę ostrą, pokrojoną czerwoną cebulę, wymieszać z mięsem dodać mrożoną mieszankę zupa jesienna, wymieszać z mięsem pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na średnim ogniu wlać gęsty sok pomidorowy, użyłam swój domowy, wymieszać, zagotować, gotować z 3 minuty, wystudzić na placek tortilli
W Mojej Kuchni Lubięmojej lodówce znajduje się jakieś mielone mięso. Jest naprawdę genialnym rozwiązaniem na szybki obiad i można je podać w setkach odsłon! Na blogu możecie spotkać je w burgerach, zapiekance, zupie czy niezwykłych kotletach mielonych (sprawdź je wszystkie TUTAJ ), a dziś do paczki dołączają smakowite i aromatyczne pieczone klopsiki w sosie pomidorowym, inspirowanym włoską Marinarą ;) Malutkie mięsne kuleczki kryją w sobie
Kuchnia w Słońcu Skąpanaukładamy kulki mięsne. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut. Odstawiamy z ognia, dodajemy koperek, oregano i zalewamy śmietaną wymieszaną z keczupem. Solimy i pieprzymy do smaku. Bardzo delikatnie mieszamy. Zupa powinna postać przed podaniem 30-60 minut. Będzie miała wtedy bardziej wyrazisty smak. Przed podaniem podgrzewamy nie doprowadzając do zagotowania. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami puree
Kulinarne przemysleniapowiedziałam, tak też zrobiłam (wprowadziłam tylko kilka "kosmetycznych" zmian 😜). Ciasto bardzo przypomina klasyczne ciasto marchewkowe, pomidory nie są tu wyczuwalne, także nie bójcie się, że będziecie jedli zupę pomidorową w formie ciasta 😱 Pomidory nadają mu wyjątkowej wilgoci i koloru, a dodatek cynamonu i imbiru dodaje cudownego aromatu. Po namyśle zrezygnowałam z polewy lukrowej (żeby było zdrowiej), ale oczywiście
Słodko-Słony Świat Ilonyzupa, ni to gulasz. Zdecydowanie wymaga cierpliwości i dobrych ziemniaków ale warto poczekać i zrobić zakupy w zaufanym warzywniaku. Pomysł podpatrzyłam w książce Nicole Just "La Veganista. Jedzmy szczęśliwie. Super food". Zmieniłam trochę składniki i proporcje. Moi mięsożercy do gulaszu dostali mielone kotlety, ja zjadłam go z chlebem :) Gulasz ziemniaczany z marchewka i cydrem 1,2 kg ziemniaków
Dzieje kuchennej Wiewióryteż, żeby zadbać o to, żeby jedzenie nie tylko nas karmiło, ale też odżywiało. Przepisy w książce są szybkie, proste, opierają się na produktach niesmażonych, niekonserwowych i sezonowych. To zupy, sałatki, koktajle, dania z piekarnika, ale jak najmniej przetworzone. Autorka proponuje nam w książce odejście od teorii kalorycznej, uważa, że znaczenie ma jakość kalorii, a nie ich liczba. Jedzenie
kruche babeczkidosypujemy pozostały koperek i doprawiamy octem. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/mloda-kapusta-szybki-przepis-mloda-kapuste/ MieszamWGarnku Artykuł Młoda kapusta – szybki przepis na młodą kapustę pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuJestem zachwycona fasolką mung. Te drobne ziarenka dają nam wiele możliwości do wykorzystania. Można je gotować w zupach, dodawać do pasztetów, sałatek, chili, robić pyszne puree. Ja dziś wykorzystałam ją do sałatki. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie