zupa - 39012 przepisów (strona:1881/2601)

Obwarzanki z ziarenkami 126

minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Studzimy na kratce. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/obawarzanki/ MieszamWGarnku Artykuł Obwarzanki z ziarenkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
TAGLIATELLE W SOSIE PIECZARKOWYM Z KURCZAKIEM 155

pieprz biały do smaku woda gotowana 2 szklanki kostka rosołowa 1/2 sztuki pieczarki duże 5-6 sztuk cebula 1 sztuka olej rzepakowy do smażenia śmietana 12 % do sosów i zup 2 łyżki kwaśna gęsta śmietana 3 łyżki natka pietruszki  mąka 2 łyżki + woda do zagęszczenia ~~METODA~~ Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Filety myjemy i czyścimy. Przyprawiamy solą

Kuchnia Paulettes
Kapusta zasmażana z groszkiem 111

Wszelkiego rodzaju kapustę uwielbiamy. Zasmażaną, gotowaną, duszoną...w gołąbkach, zupach itp itd. Wdzięczny temat kulinarny <3 Tutaj jako dodatek do dania głównego, idealna z kopytkami <3 Składniki 1/4 białej kapusty 1 mała puszka groszku konserwowego 1 cebula 1 łyżka smalcu 100 ml bulionu 1 łyżka mąki sok z cytryny sól, pieprz     Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Pyszne domowe wędzone żeberka 106

Najlepsze wędzonki to przygotowane w zaciszu domowego ogniska, które możemy przygotować sami. Nie wymaga zbyt wielkiego wysiłku zaś efekt wspaniały. Żeberka są przepyszne na zimno idealnie podkreślą smak zupy, bigosu, fasolki po bretońsku czy innych dań. Smak, aromat żeberek jest wyjątkowy do których mamy słabość znikają dość szybko z lodówki. Żeberka możemy parzyć są bardziej miękkie ale tracą

Kulinarne pyszności Molki
Biowitalność w jedzeniu w Studio Sante Uzdrowisko Miejskie 121

oczyszczoną wodą, sport, saunowanie i zabiegi nasza biowitalność rosła.   Ważne jest też jak przygotowujemy żywność. Podobnie jak w kuchni 5 przemian wiele rzeczy jest intuicyjnych. Jeśli gotujemy zupę, to będzie ważne jakiej wody użyjemy. Kiedy gotujemy, warto pilnować kolejności dodawania składników. Np. kiedy gotujemy leczo, to najpierw dusimy warzywa (żywioł ziemi), potem dodajemy pikantne przyprawy (ogień) a na koniec

Ugotowane pozamiatane
“Pyszne do pudełka”-recenzja 129

barwione sosem sojowym. Są też swojskie smaki jak kanapka z kotletem schabowym, biała kiełbasa a’la curry wurst czy omletowe muffinki. Chętnie zabrałabym do pracy frittatę, bulion azjatycki, zupa z selerem i kukurydzą z puszki czy z soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie spakować herbaciane ciasto z wiśniami, holenderski deser

Ugotowane pozamiatane
RECENZJA KSIĄŻKI "SCENY KUCHENNE" 111

oprawę. Przepisy są proste i nieskomplikowane z łatwo dostępnych produktów. Każde zdjęcie zachęca do gotowania. "Sceny kuchenne" zostały podzielone na 5 rozdziałów:  - PRZYSTAWKI  - DANIA GŁÓWNE  - ZUPY  - SAŁATKI  - DESERY 255 stron Książka jest godna polecenia, przeczytania. Już na stałe gości na mojej półeczce z książkami :) Za książkę bardzo serdecznie dziękuję wydawnictwu Edipresse Książki

Zrób to smacznie
Pieczarki w ziołowej kruszonce, czyli sposób na czerstwy chleb 150

Igiełki rozmarynu drobno posiekaj i dorzuć do cebuli. 5. Czerstwe pieczywo rozdrobnij na niewielkie części w robocie kuchennym lub pokrój nożem na małe kawałki (np: wielkości grzanek do zupy) i dodaj do patelni z cebulką. 6. Na patelnię z kruszonką wrzuć pozostałe masło, skórkę z cytryny i natkę pietruszki - podgrzewaj do momentu, aż pieczywo będzie rumiane i chrupkie. 7. Pieczarki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szybki i prosty chleb pszenno-żytni na drożdżach z ziarnami 418

kratce. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybki-prosty-chleb-pszenno-zytni-drozdzach/ MieszamWGarnku       Artykuł Szybki i prosty chleb pszenno-żytni na drożdżach z ziarnami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
pieczone udka kurczaka mocno czosnkowe... 178

Składniki: udka kurczaka całe 4 duże, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, Party Dip Czosnkowy Prymat 1 opakowanie, zioła prowansalskie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, pieprz cytrynowy 1 łyżeczka, czosnek 6 główek udka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, odciąć nadmiar tłustej skóry, kuperki, włożyć do naczynia żaroodpornego wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Schab pieczony w ziołach 113

zzielenieje jak np. Wędlina pozostawiona sama sobie w lodówce. Co najwyżej może nam lekko podeschnąć jeśli o niej zapomnimy. Na to też jest rada. Drugie danie...lub pyszna zupa, do której możemy wkroić kawałki mięsa. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Drożdżowe krążki do piwa – przekąska imprezowa 129

złoto z obu stron. Podajemy z piwem, sosami 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/drozdzowe-krazki-piwa/ MieszamWGarnku Artykuł Drożdżowe krążki do piwa – przekąska imprezowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rurki z kremem/bitą śmietaną Ewy Wachowicz 159

lubimy Nadziewamy rurki śmietaną. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/rurki-kremembita-smietana-ewy-wachowicz/ MieszamWGarnku         Artykuł Rurki z kremem/bitą śmietaną Ewy Wachowicz pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Co mnie inspiruje – ciekawe linki #7 115

mnie dreszcze , najchętniej to zwinęłabym się w koc i przesiedziała ten czas. Choć nie powiem, cieszyłam się jak dziecko, kiedy zobaczyłam swój pierwszy śnieg w tym roku. Do tego zup gotuję teraz jak dla całego bloku, a ciepły kubek herbaty jest jak lekarstwo na wszelkie strapienia. Zapraszam Cię na jeden z piękniejszych zimowych spacerów, gdzie trafiłam u White Eyed Husky

Pink Envelope
Sałatka z pęczakiem na słodko 163

Kasza pęczak zawitała w mojej kuchni jakiś czas temu. Jest bardzo smaczna i pożywna. Doskonała jako dodatek do mięs w sosie jak również zup. Tym razem pęczak przygotowałam w słodkiej odsłonie w postaci sałatki z dodatkiem bakalii oraz pomarańczy. Sałatka jest bardzo smaczna i sycąca, doskonała na śniadanko jak i na deser. Do przygotowania sałatki użyłam pęczaku kujawskiego Kuchnialidla.pl który

Monia miesza i gotuje