zupa - 39805 przepisów (strona:1878/2654)

Wielkanocna Pascha 221

odstawiamy na noc do lodówki. Rano wyjmujemy paschę na talerz, dekorujemy. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/wielkanocna-pascha/ MieszamWGarnku   Artykuł Wielkanocna Pascha pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
sos cytrynowy do ryby... 194

mąka tortowa 3 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, skórka z cytryny 1 sztuka, sok z cytryny 1 sztuka, woda zimna 3/4 litra, pieprz biały Prymat 3/4 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, żółtka 1 sztuka, śmietana gęsta 2 łyżki w garnku stopić masło, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę lekko złocistą mieszając dodać startą skórkę z wyparzonej

W Mojej Kuchni Lubię
Napoleonka bez jajek 272

zrobienia napoleonki. Krem bezowy robi się w kąpieli wodnej, ale czy woda spod ciecierzycy zareaguje na to tak samo jak białka jaj…? Wyjdzie pyszny krem czy słodka, różowa zupa? Na szczęście wyszedł piękny krem, a napoleonka bez jajek stała się faktem! Ilość kremu bezowego z przepisu wystarczy na 9 średniej wielkości napoleonek. Jeśli marzą Ci się wielkie, wypełnione

Blendman
PASZTET POMIDOROWY 205

krojonych w całości razem z zalewą 3 małe cebule białe  6 łyżek kaszy manny + 1 łyżka  sól, pieprz ziołowy, majeranek, ząbek czosnku 1 piramidka przypraw do zup z lidla lub po 2 szt. liść laurowy, ziele angielskie olej  Sposób przyrządzenia:  Mięso z indyka dokładnie umyć, zalać wodą, dodać marchewkę oraz przyprawy ( piramidka lub ziele

pieprzny smaczek
Pszenno – żytni chleb razowy, wieloziarnisty na zakwasie 194

Chleb studzimy na kratce. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/pszenno-zytni-chleb-razowy-wieloziarnisty-zakwasie/ MieszamWGarnku   Artykuł Pszenno – żytni chleb razowy, wieloziarnisty na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wielkanoc wytrawnie 918

/2017/04/pasztet-drobiowy-z-jajkiem.html Wielkanocna babka z galarety http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/04/wielkanocna-babka-z-galarety.html Sałatka tortowa http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/01/saatka-tortowa.html Ćwikła z chrzanem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/12/cwika-z-chrzanem.html   Żurek wielkanocny na zakwasie http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/zurek-wielkanocny-na-zakwasie.html   Kremowa zupa chrzanowa http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/kremowa-zupa-chrzanowa_9.html   Sałatka z kolorowym ryżem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html   Gotowany podwójnie schab kanapkowy http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/04/gotowany-podwojnie-schab-kanapkowy.html   Jajka z farszem wątrobowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/jajka-z-farszem-watrobkowym.html

Kuchnia w czekoladzie
Makaron z truskawkami i wspomnienie dzieciństwa na zawołanie ;-) 254

truskawki w wiadrach. Potem trzeba było je szypułkować, czego strasznie nie lubiłam z moją siostrą robić. A potem te truskawki człowiek jadł od rana do wieczora, w formie koktajlu, zupy mlecznej z truskawkami, makaronu z truskawkami, bułek drożdżowych z truskawkami, ciast wszelakich i kompotu z truskawek! Takie to były dni, do których dziś choć na jedną minutę by się chciało

SMYKWKUCHNI
welsh rarebits (walijskie grzanki z serem) 293

zacznie bulgotać i się brązowić na wierzchu (około 5 minut powinno wystarczyć). Podawać gorące na śniadanie, albo na przykład jako przekąskę. Z podanych proporcji wychodzi mniej więcej miska do zupy sosu. Można go przechowywać kilka dni w lodówce, zużywając w miarę potrzeb

stajnia gołębie od kuchni
Krem z pietruszki 205

Wspominałam, że kocham zupy krem? Na pewno! Są szybkie, pożywne i rewelacyjnie smakują! U mnie praktycznie co drugi dzień :) Składniki: 1 kg pietruszki 2-3 marchewki 2 cebule 2 łyżki oleju 6-7 szt pieczarek liść laurowy 3-4 ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie: 1. Warzywa obrać, umyć i pokroić w talarki. 2. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości

FITBUuK
Żurek wielkanocny 214

Żurek, to zupa nieodłącznie kojarząca się z Wielkanocą.  Oczywiście przygotowany  na domowym zakwasie, ugotowany  na białej kiełbasie z boczkiem i domowym  chrzanem.  Do tego tylko jajko na twardo i powiem... jest pysznie. Składniki: 4-5 białych surowych kiełbasek 200 g boczku wędzonego 1/2 L  zakwasu żurkowego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku

magiczna kuchnia Kasi
ŻUREK WIELKANOCNY Z ZAPIEKANYM JAJKIEM I RZEŻUCHĄ! PYSZNIE! 244

się na każdym stole podczas Świąt Wielkiej Nocy. U każdego z Nas żurek smakuje inaczej, co region to inny zwyczaj. Ja dzisiaj chciałam Wam zdradzić mój patent na tą zupę. Żurek zawsze robię tylko na własnej roboty zakwasie na bazie mąki żytniej. Żurek po prostu musi być lekko kwaśny i dość wyrazisty w smaku. Dobrze aby wywar na jakim

SMYKWKUCHNI
sos musztardowy do parówek... 248

Składniki: masło 3 łyżki, mąka tortowa 3 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, woda zimna 3/4 litra, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, musztarda sarepska 3 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, natka pietruszki 2 łyżki, parówki cienkie 10 sztuk, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - do wyboru w garnuszku stopić masło, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę lekko złocistą mieszając

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety pożarskie vel Pożarskiego czyli drobiowy mielony z kostką. 546

zachwyty na temat kurzego cycka są nieuzasadnione. Udka, mają więcej walorów smakowych. Mają tylko taką małą wadę, trzeba się pobawić z łuskaniem kości, ale z nich można zrobić zupę i nic się nie zmarnuje

Dieta moja pasja
Zakwas na żurek 251

Żurek-ale tylko na domowym zakwasie. Mało pracy a smak zupy obłędny.  SKŁADNIKI: 2 czubate łyżki mąki żytniej 4 skibki chleba 2 duże cebule 3 ząbki czosnku Liść laurowy Ziele angielskie Pieprz w ziarnach 1,5 litra wody PRZYGOTOWANIE: Do kamionkowego garnka lub słoika kruszymy chleb, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, czosnek pocięty w paseczki oraz resztę składników. Całość

Kopystką po garach
Zapiekanka z batatów z czosnkiem i rozmarynem 208

Zapiekanka to doskonały sposób przyrządzania batatów. Nabierają one dzięki pieczeniu jeszcze więcej naturalnej słodyczy. Bataty mogę jeść bez końca, czy to w formie zupy, frytek, puree, zapiekanki lub sałatki. Dziś przedstawiam pyszny dodatek do dania głównego, albo jako samodzielny wegetariański posiłek, co osobiście bardziej preferuję. Bataty pokrojone zostały w cieniutkie plasterki, zapieczone ze śmietanką

To co kocham

Proponowane wyszukiwania