Maślane rogaliki drożdżowe 185kuchenną. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 min, aż się zezłocą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/maslane-rogaliki-drozdzowe/ MieszamWGarnku Artykuł Maślane rogaliki drożdżowe pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Warsztaty z Lidl Polska i Darią Ładochą 233odżywiania. Odpowiadała na wszystkie pytania, doradzała i wskazywała, jakie elementy warto zmienić w swojej diecie, a co z niej wyeliminować. Na warsztatach przygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów
Kuchnia Bon Appetit
Sok dla niemowlaka i dla dziecka - jakie i od kiedy najlepiej podawać? 269takim dziecko nie będzie chciało zjeść nawet swojego ulubionego posiłku. Ja staram się dawać sok codziennie po obiedzie, jest to forma zdrowego deseru lub uzupełnienie witamin, jeśli nie było zupy. Szczególnie, że z jedzeniem warzyw u córki kiepsko, więc przecierowym sokiem marchwiowo-owocowym staram się trochę dodać jej zdrowia. Traktujmy więc soczki jako zdrowy dodatek i uzupełnienie diety dziecka
Anioszek w kuchni
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem i sosem selerowo-pieprzowym 174mięsko pozostało soczyste, dobrze, żeby zostało nieco płynu. Gdy seler jest miękki lekko go studzimy i miksujemy z zielonym pieprzem. Podgrzewamy, doprawiamy. Powinniśmy uzyskać dość gęstą konsystencję- gęstej zupy krem, więc w razie konieczności pogotujcie na małym ogniu, by odparować nadmiar wody. Ser ścieramy na tarce. Na dnie naczynia układamy kolejne warstwy: ziemniaki, ser, mięso, ser, ziemniaki, selerowy krem
Pichceniomania
Bogracz z jelenia 222Bogracz węg. bogrács – rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Dziś przepis na moją wersję bogracza z mięsem jelenia. Danie jest znakomite, delikatne mięso i wyrazistość warzyw, polecam. Bogracz z jelenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
chrupka sałatka ze świeżej brukselki i pęczaku 213Przyznaję, że do tej pory brukselkę jadałam tylko gotowaną, jako warzywny dodatek do obiadu, czasem była też jednym ze składników zupy jarzynowej. Dlatego zaintrygował mnie przepis na chrupką sałatkę z surowej brukselki, pomarańczy, orzechów i pęczaku znaleziony w książce Wszystkie smaki Skandynawii . Wypróbowałam i zdecydowanie mogę go Wam polecić. składniki: 100 g pęczaku 800ml wody 300 g brukselki 2 pomarańcze
babka w formie
Sałatka z pieczonych buraków z mozzarellą, rukolą, pomidorami i orzechami 257pieprzymy. Skrapiamy oliwą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-pieczonych-burakow-mozzarella-rukola-pomidorami-orzechami/ MieszamWGarnku Artykuł Sałatka z pieczonych buraków z mozzarellą, rukolą, pomidorami i orzechami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Postne śledzie z fasolą i śliwkami z octu 198naruszone. Łatwiej było zacisnąć pasa, jeśli wyrzeczeniom towarzyszyła intencja religijna. Łatwiej było znosić nierówności społeczne, kiedy bogatsi też pościli. Co jedzono w poście? Typowymi daniami był wegetariański żurek, zupa piwna i oczywiście śledź. Jedzony aż do Wielkanocy mógł się wprawdzie znudzić, ale we wtorek ostatkowy dopiero się z nim witano. Tego dnia powinno się więc koniecznie imprezować i jeść
Ugotowane pozamiatane
Krem z dyni i marchewki 218KREM Z DYNI I MARCHEWKI wspaniale rozgrzewa, dodaje energii i... Artykuł Krem z dyni i marchewki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
NALEŚNIKI O SMAKU CZOSNKOWYM 183musi być płynne,jeśli jest za gęste dolewam wody i dalej miksuję. Na rozgrzaną patelnię wlewam bardzo mała ilość oleju a następnie za pomocą dużej łyżki do zup wylewam porcję ciasta. Smażę na rumiano po obu stronach. SMACZNEGO
Gotowanie Patki
Zapiekane w piekarniku risotto z bakłażanem, cukinią i pomidorami 156prezentowane na stanowiskach można było spożyć wymieniając określoną ilość kuponów nabywanych u przemiłej i pomocnej obsługi. A na stoiskach różnorodności! Od rozmaitych tart, przez profesjonalnie przygotowane sushi po innowacyjne zupy. Po prostu wspaniale. Kapitalny sposób na spędzenie czasu ze znajomymi w trochę niecodzienny sposób. Druga z inicjatyw mieściła się w pokomunistycznym pomniku Krakowa – Hotelu Forum, a nazywała się Targ: Prawdziwe
Moja Mama Gotuje
Cukinia faszerowana pieczarkami, kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami. 198kabaczek) jest jednym z moich ulubionych warzyw. Zwłaszcza jej żółta odmiana, do której mam szczególne upodobanie. Można ją jeść na surowo, nadziewać różnymi farszami, dodawać do potraw mięsnych, zup, przyrządzać leczo, tarty, smażyć kwiaty cukinii, i piec ciasta. Jak widać wachlarz zabaw z tym warzywem jest dosyć rozległy. Dziś ze względu na walory smakowe i odżywcze
Moja Mama Gotuje
Koktajl owocowy z jarmużem 171gatunki o gładkich bądź pofałdowanych liściach jak również okazy o różowym zabarwieniu ulistnienia czyli tzw. jarmuż różowy. Moda na jarmuż trwa , dodaje się go m.in. do sałatek, koktajli, zup i makaronów. Krótko mówiąc jarmuż jest fajny i jest on czymś najlepszym co może nas spotkać przez miesiące wakacyjne i początek jesieni. Jest bardzo niskokaloryczny , 100 gram jarmużu to tylko
Moja Mama Gotuje
Ciasto marchewkowe z masą z serka Philadelphia 198zrobić praktycznie wszystko. Jest tak uniwersalna, że można ją (odpowiednio przyrządzoną) zaserwować jako danie główne, jak i dodatek. Można ją ugotować, usmażyć, jeść po prostu na surowo, dodać do zup, sałatek, stworzyć z niej sok, przetwory. Co ciekawe na Półwyspie Iberyjskim marchew postrzegana jest jako owoc! Portugalczycy i Hiszpanie tworzą z niej przepyszne dżemy, rozmaite konfitury. Jak widać zastosowanie pomarańczowego
Moja Mama Gotuje
Makaron z pieczonymi burakami z dodatkiem rukoli i słonecznika 209pracę, zmniejszają ciśnienie krwi, łagodzą dokuczliwe uderzenia gorąca i nawracające migreny. Składniki mineralne zawarte w burakach, rozpuszczają się w wodzie. Dlatego lepiej jest ich nie gotować, chyba że w zupie. Najlepiej jeśli zostaną upieczone w skórce, i dopiero później obrane przed jedzeniem. Jeśli jednak chcesz w 100% korzystać z ich bogactwa to pij jedną szklankę soku z surowych buraków każdego
Moja Mama Gotuje