zupa - 39309 przepisów (strona:1893/2621)

Pączki z ziemniakami i marmoladą 128

Smażymy na oleju. Każdy pączek odkładamy na papierowy ręczniczek. Lukrujemy. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/paczki-ziemniakami-marmolada/ MieszamWGarnku Artykuł Pączki z ziemniakami i marmoladą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kotleciki z warzyw z rosołu 202

kiedy zdrowo się odżywiamy, praktycznie nie marnujemy jedzenia. Zawsze staram się wykorzystywać tak zwane „resztki”. Gdy zostanie mi miseczka zupy, nie wylewam jej, tylko na następny dzień na jej bazie przygotowuję np. sos do kaszy lub makaronu. Gdy ugotuję za dużo kaszy, dodaję ją potem do sałatek lub nawet koktajli. Pozostałe ziemniaki dodaję do…ciasta drożdżowego

Mienta blog
Pasta z makreli wędzonej i sera białego 121

był suchy, to dodajemy oliwę. Mieszamy. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-makreli-wedzonej-sera-bialego/ MieszamWGarnku   Artykuł Pasta z makreli wędzonej i sera białego pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Panna Marchewka Wspaniała w glazurze pomarańczowej 161

płatki chili dodają charakteru! Na pewno zaskoczycie i zaintrygujecie domowników lub gości stawiając ją na stole ;) Taka marchewka, oprócz dodatku to obiadu, może być też wspaniałą podstawą marchewkowej zupy. Koniecznie spróbujcie! :D Marchewka w pomarańczowej glazurze Potrzebujesz: 500g marchewki 300ml soku pomarańczowego Hortex 100% 3 listki laurowe szczypta płatków chili spora szczypta soli 1/2 łyżeczki masła Sposób przyrządzenia: 1. Marchewkę

Kuchnia w Słońcu Skąpana
domowy jogurt 129

jako codzienny, samodzielny napój, składnik owocowych i warzywnych koktajli, jemy jogurt z płatkami śniadaniowymi, musli, owocami, stosujemy go jako dodatek do domowych wypieków , śniadaniowych placuszków , jest podstawą niektórych zup i dodatkiem do dań głównych. Jogurt naturalny robimy od lat - wystarcza nam do tego zwykły garnek i piekarnik :-) składniki: 1 litr mleka (używam pasteryzowanego) 200 g jogurtu naturalnego z żywymi kulturami

babka w formie
Quinoa i pikantny gulasz z sercem 153

gulaszu, ale jak wiecie o tej porze roku są one wyjątkowo niejadalne. Mam na to dwa sposoby, używam pomidorów suszonych i dodaję sok pomidorowy praktycznie do wszystkiego - do zupy pomidorowej, do sosu na pizzę, do gulaszu, do krwawej Marry ;) albo piję czysty. Zimą zwykle stoi u mnie w kuchni kilka buteleczek soku pomidorowego, tak żebym zawsze miała go pod ręką

Quinoa Raz!
Kotlety ziemniaczane à la Fraszynki 162

smaku 250 dkg mięsa mielonego Panierka: 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Sos pieczarkowy: 1 łyżka masła 20 dkg pieczarek 100 ml śmietany (najlepiej użyć tej do zup) 200 ml wody 1 łyżka koperku 1 łyżeczka mąki pieprz i sól do smaku Kotlety: Zaczynamy od obrania i ugotowania ziemniaków. Gdy gotowe, lekko je studzimy po czym przepuszczamy przez praskę

mecooks
Proste ciasto marchewkowe 166

Marchewkę można zjadać w zupach, sokach, surówkach, sałatkach, na surowo, a także na wiele innych sposobów. Dzisiaj mam dla Was proste ciasto marchewkowe, które zawsze się udaje. Ciasto jest wilgotne, smaczne i bardzo szybko znika. Moje zostało już zjedzone, ale zostały zdjęcia i smak :) . Może i Wy skusicie się i upieczecie takie wspaniałe ciasto marchewkowe. Na blogu znajdziecie również inną

O kuchni z uczuciem
Migdałowa babka 157

najważniejsze ma ona wiele cennych witamin i minerałów, jak witamina E, żelazo, wapń czy potas. Mąka wspaniale nadaje się do słodkich wypieków, najróżniejszych placuszków, gofrów, a nawet zagęszczania zup czy sosów. Mąkę migdałową można również spokojnie dodawać do owsianek, sałatek itd. Polecam, warto spróbować tego wspaniałego produktu. Mąka zakupiona na BioIndygo.pl spełniła w pełni moje oczekiwania. Produkt bardzo dobrej jakości

Słodkie okruszki
Lutowy Helath Box - pudełko pełne zdrowia 152

Mąka kokosowa bio 300g - Fresano - mąka koksowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Stosujemy ją do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Może być używana do zagęszczania zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju. Średnia cena w sklepach - około 7,50 zł 5. Karob bio 200g

kruche babeczki
PIKANTNE PIEROŻKI DROŻDŻOWE Z KURCZAKIEM 140

piekarnika, jeszcze ciepłe. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego ciasta, wypełnione po brzegi pysznym farszem z kurczaka. Idealne solo albo jako dodatek do zup i kremów. Świetnie sprawdzą się na obiad, drugie śniadanie albo imprezową przekąskę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 3250 g * letnia woda – 100 ml * mleko – 70 ml * świeże drożdże – 12 g * jajko

Ostra na Słodko
Purée z dyni 164

Purée z dyni , zwane też musem albo przecierem dyniowym, to doskonała metoda wstępnego przygotowania dyni, która otwiera drogę do wykorzystania jej w wypiekach, zupach, sosach, zapiekankach, dżemach i innych daniach. Purée z dyni można długo przechowywać w zamrażarce albo zawekowane w słoikach. Do sporządzenia purée nadaje się dowolna odmiana jadalnej dyni (poza dynią makaronową), ja najczęściej używam najpopularniejszej chyba

PaleoSMAK
Najlepszy domowy zakwas na żurek 129

Już niedługo Wielkanoc, czyli czas żurku z jajkiem i białą kiełbasą. To jedna z prostszych i najpyszniejszych zup – wystarczy mieć zakwas. Do tej pory kupowałam kupny zakwas na żurek, ale prawie każdy zawiera sorbitan potasu, a jeśli go nie zawiera to producenci sami nie wiedzą, ile za niego brać w sklepie. Przecież zakwas to trochę mąki i woda

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z brukselki i sera 148

Jarmuż, Pasternak, Pietruszka, Por, Roszponka, Szalotki i Seler. A dziś pora na brukselkę. Brukselka to dla mnie jedno z tych trudnych warzyw. Nie że jej nie lubię – w zupie jarzynowej jest pyszna. Ale podobnie jak bakłażan czy tofu można ją zrobić dobrze, a można spartaczyć robotę, zniechęcając do niej kolejne pokolenia. Tak naprawdę odkryłam brukselkę na warsztatach w Villi

Ugotowane pozamiatane
Bio Canihua z indykiem, suszonym pomidorem, cukinią i kukurydzą 168

jest związków saponinowych i nie trzeba jej przed gotowaniem płukać.  W kuchni możemy jej używać tak samo jak komosę ryżową. Sprawdzi się idealnie do dań na wytrawnie, do zup, sałatek, do wypieku chleba itd. jak kto woli :-). Jest naprawdę smaczna, nawet mój młody był zadowolony, a do nowinek podchodzi sceptycznie, tak tutaj wciął całą porcję :-) Składniki na 3 porcje

kruche babeczki