zupa - 39309 przepisów (strona:1897/2621)

PUSZYSTE RACUCHY Z DYNI Z RICOTTĄ I MĄKĄ GRYCZANĄ 122

męska, (acz kobieca) decyzja: to chyba już.  Zerwaliśmy ją. Przyniosłam do domu. Zachwyt trwał dopóki nie odpowiedziałam na pytanie co z niej zrobimy. Jak to co? Wszystko. Ciasteczka, zupę, sos, racuszki… Wykrzywione miny Maluchów i głośne "bleee". "To niedobre "-nie uwierzyli, że w zeszłym roku zajadali się dynią. Moje dzieciaczki uwielbiają racuchy-  spróbujmy od tego. Przygotowałam ciasto, zaczęłam

OliveandThyme
AKSAMITNY KREM CHRZANOWY 155

milion pomysłów na zastosowanie tego kremu. Dziś świetnie sprawdził się w zupie i na kanapkach, wczoraj w tortilli z łososiem. Od "pierwszego razu" na stałe zagościł w naszej lodówce. A ponieważ chrzan o tej porze roku jest niezbędny w naszej diecie, podejrzewam, że jeszcze nieraz przekieruję Was na te stronę :) Póki co jednak, zapraszam: Składniki 200 g śmietany kremówki

OliveandThyme
PAMPUSZKY- UKRAIŃSKIE BUŁECZKI Z CZOSNKIEM 152

Wiem skąd je znam.  Bardzo podobne piekła nasza babcia (ta Zamojszczyzna...). Chrupiące na zewnątrz, puszyste w środku.  I do tego czosnek... Bułeczki idealne do zupy (barszczu ukraińskiego!) albo do kanapek.  Przy letnich harcach- ideał. Składniki 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 230 ml ciepłej wody 400 g pszennej mąki chlebowej 1,5 łyżeczki soli 4 ząbki

OliveandThyme
SZYBKI MAKARON Z CUKINIĄ I POMIDORAMI 171

każda następna pora roku, ma w sobie tyle magii, że nie zamieniłabym ją na żadną inną. Nigdy wcześniej, ani później nie smakuje tak ciasto drożdżowe, gorący kapuśniak czy zupa gulaszowa. W żadnym innym czasie książka nie pochłania bardziej, niż wtedy, kiedy z nogami pod kocem i deszczem za oknem siedzimy podczas listopadowego wieczoru. Przy całej jednak mej miłości do jesieni

OliveandThyme
Ryż smażony z nerkowcami i kapustą pekińską 147

początek jesieni, to chłód już zdaje się wkradać w głąb mojego organizmu. Tymczasem przed zimnem chronić się najlepiej od środka – rozgrzewającymi przyprawami, budującymi pokarmami o ciepłej naturze, nasyconymi energią zupami i gulaszami. Nic tak nie zaspokoi głodu i nie rozgrzeje w kapryśnych pierwszych dniach października jak porcja pikantnego smażonego ryżu. Imbir i czosnek są jednymi z najcenniejszych naturalnych antybiotyków

Even Better Food
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 27.01.2017r. 126

Agnieszka  Koktajl zdrowotny  - cytryna, imbir i miód Aga  Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem   Małgorzata  Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym Kasia  Zupa pomidorowa z mintajem   Marzena  Zielony koktajl pełen zdrowia   Magdalena  Spaghetti z pieczonych pomidorów i czosnku   Marta Łosoś na serowym szpinaku   Dorota  Makaron z brokułami

Magiczne Życie Marty
Sos pieczarkowy 143

Podgrzewamy całość i redukujemy do odpowiedniej konsystencji. Jeśli potrzebujemy, zagęszczamy sos skrobią. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/sos-pieczarkowy/ MieszamWGarnku   Artykuł Sos pieczarkowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sałatka z warzywami i ryżem w słoiku 165

razem z dzikim ryżem. Ja przygotowałam sałatkę w słoiku, wy możecie wykorzystać dowolne naczynie, czy pojemnik. W słoiku nie tylko przygotowuję bigos, mielonkę , smalec , czy wekuję zupy , ja w słoiku noszę do pracy moje fit sałatki, bo to jest bardzo wygodne, gdyż mogę sałatkę jeść bezpośrednio ze słoika bez wykładania jej na talerz. Moda na jedzenie sałatek w słoikach trwa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PRZYKŁADOWY DZIENNY JADŁOSPIS WEGAŃSKIEGO DZIECKA 203

pokrojony w słupki i pieczony w 200 stopniach przez 25 minut.  W inny dzień możecie dziecku podać na obiadokolacje pasztet z ciecierzycy w towarzystwie brokuła, kalafiora, buraczka, itp, zupę warzywną na mleku kokosowym lub inną. Zamiast ogórka natomiast łyżkę kapusty kiszonej domowej roboty, świeżą paprykę, rzodkiew czy domowego ogórka kiszonego.  Ostatnio moja córka nie domaga się jedzenia pomiędzy

Jeść, by żyć w zdrowiu
pieczone udka kurczaka w meksykańskiej nucie... 185

Składniki: udka kurczaka całe 4 sztuki, Party Dip Meksykański Prymat 2 opakowania, pomidory 3 sztuki, ząbki czosnku 10 sztuk, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki udka kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, odciąć nadmiar tłustej skóry, każde udko podzielić na 2 porcje, obsypać przyprawą dip-meksykański i natrzeć z każdej strony i do lodówki schować na 2 godziny

W Mojej Kuchni Lubię