zupa - 39309 przepisów (strona:1898/2621)

Pulpety w białym sosie z warzywami 123

mleku z warzywami. Składniki: Pulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowego ząbek czosnku jajko bułka tarta sól, pieprz Ponadto: 2/3 szklanki bulionu 2/3 szklanki mleka 2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.) 2 łyżki masła 2 łyżki mąki natka pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy

e-PrzepisyKulinarne
“Naturalna kuchnia wegetariańska” – recenzja 205

zupełnie inny. Budyń z kaszy jaglanej czy kotlety sojowe weszły już na stałe do naszej kuchni i jedzą je nawet mięsożercy. “Naturalna kuchnia wegetariańska” zawiera sporo przepisów podstawowych na zupy, kotlety czy chleby, więc będzie łatwo znaleźć dla nich zastosowanie, ale też na ich przykładzie zobaczyć jak zmieniła się nasza dieta przez ostatnie 20 lat. Dziś dużo więcej mówi się

Ugotowane pozamiatane
Gulasz z łopatki z pieczarkami 252

około 1,5 godziny , od czasu , do czasu mieszając i sprawdzając czy sos zanadto nie odparował ( można dodać ciut wody , ale nie za wiele bo zamiast sosu , zrobi się zupa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Po tym czasie wyłączamy piekarnik , dodajemy śmietanę , mieszamy i podajemy z ziemniaczkami

Ogrodnik w podróży
Smoothie z selera naciowego i gruszki - bogactwo zdrowia 212

odnośnie kalorii seler wiedzie prym - ma mało kalorii (w 10 dag bulwy selera jest zaledwie 7 kalorii, a w naci jeszcze mniej, 4-5 kcal). Korzeń selera dodaje smaku zupie i może zastąpić sól. Seler naciowy świetnie sprawdza się jako składnik różnego rodzaju sałatek, np. z ananasem, kurczakiem i kukurydzą. Właściwości lecznicze? m.in.: odtruwa, pomaga leczyć stawy, nadciśnienie, zapobiega nowotworom

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Pszczółka Maja 515

uzyskania jednolitej masy. Po co najpierw dodajemy masę serową do żelatyny? Po to, by uniknąć zważenia się masy. To tak samo, jak w przypadku dodawania śmietany do zupy- najpierw trzeba ją zahartować ;). Masę serową wstawić na chwilkę do lodówki do momentu, aż zacznie gęstnieć.   Ostudzony spód ze słonecznikiem pozostawić w blaszce (można wymienić papier

Nastoletnie Wypiekanie
Rustykalna tarta z jabłkami, berberysem, migdałami i cynamonem. Trendy w smakach Kamis w 2017 roku. 167

mają w sobie smak umami. Coś niesamowitego – naprawdę warte spróbowania! Żółtka spotkamy także w moim ukochanym śniadaniu jakim jest szakszuka oraz bulionie z jajkiem. Na warsztatach była to zupa kimchi z chrupiącym ryżem podana z jajkiem. Trend czwarty. Na warsztatach miałam przyjemność przygotowywać dania nowoczesnej kuchni śródziemnomorskiej. Łączyliśmy składniki kuchni wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego z zachodnioeuropejską klasyką. Odkryciem był

Moja pasja smaku
Delikatne i szybkie pączki na jogurcie 214

ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/delikatne-szybkie-paczki-jogurcie/ MieszamWGarnku     Artykuł Delikatne i szybkie pączki na jogurcie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
KREM Z BURAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM 186

Przygotowywaliśmy już krem z buraka z kozim serem i rozgrzewającą... Artykuł KREM Z BURAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zupa gulaszowa z kurczakiem i papryką 172

samą patelnię wrzucić cebulę, marchew i seler naciowy, podsmażyć. Jak cebulka zacznie się rumienić, dodać paprykę, kurczaka, zalać wrzątkiem, przyprawić solą, pieprzem, dusić pod przykryciem ok 30 minut. Gotowa zupa powinna być lekko gęsta. Podawać z chlebem lub kulką ryżu i kleksem śmietanki, posypać zieleniną. Smacznego

coolinarny
Surówka z kapusty kiszonej i pora 113

ścieramy na tarce. Dodajemy cukier i oliwę. Mieszamy 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-kapusty-kiszonej-pora/ MieszamWGarnku   Artykuł Surówka z kapusty kiszonej i pora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kasza manna z konfiturą i granatem 124

Kasza manna - czy była zmorą Waszego dzieciństwa ? Mnie bardzo długo kojarzyła się z obowiązkową poranną zupą mleczną. Dopiero później odkryłam ją jako składnik pysznych i zdrowych deserów. Może też być pożywnym śniadaniem z dodatkiem różnych owoców czy bakalii. Na pewno będzie lepszym rozwiązaniem niż przetworzone płatki śniadaniowe czy też gotowe desery.  Dziś kasza manna z konfiturą wiśniową

Kulinarne przygody Gatity
Kluski dyniowe 165

otrzymania gładkiej masy.  W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżką soli. Kiedy woda zacznie się gotować, wkładamy do niej na chwilę metalową łyżkę, taką jak do jedzenia zupy, aby łyżka się zagrzała, wtedy ciasto nie będzie nam się kleiło. Łyżką nabieramy średniej wielkości kawałki ciasta dyniowego i wkłądamy do wrzatku, i tak kolejno aż zużyjemy całe ciasto. Kluski

kulinarnyswiatdomi
Kotleciki rybno – ziemniaczane 150

Moje dzieci (ku mojej wielkiej rozpaczy) nie przepadają za rybą. W żadnej postaci. Nie udaje mi się jej przemycić ani w formie pasty rybnej, paluszków, pulpetów, czy nawet w zupie. Jednak ostatnio udało mi się znaleźć na nich sposób! Przygotowuje im kotlety ziemniaczane z domieszką filetów z białej ryby. Póki co zajadają bez marudzenia i oby tak dalej. Potrawa przygotowana

Kolizje Smaków
Hasło tygodnia - Daleki Wschód. 144

smakowych wrażeń, przedziwnych składników i tysiące przepisów. A cały czas gdzieś na plecach czuć oddech przedwiecznego chińskiego smoka... Tak, tak, poważna sprawa i wyzwanie - jak to ugryźć, jak zjeść zupę pałeczkami? No cóż, spróbujemy i już teraz jestem pewien, że nie raz w te miejsca wrócimy

zadanie-gotowanie
Najlepszy rodzaj zimy i chlebki kukurydziane 125

zdjęcie, chlebek przygotowałam jeszcze kilka razy. Jest cudownie chrupki i mocno kukurydziany, ze świetnym akcentem kolendry. Czasem dodaję do niego odrobinę chilli, wychodzi chyba jeszcze lepszy! Rewelacyjny dodatek do zup kremów, albo jako przekąska przy oglądaniu filmów.  Przepis znalazłam w książeczce Szybko i smacznie: chleby i chlebki , i wierzę autorom na słowo, że ma coś wspólnego z Indiami... Indyjski

Pożeraczka, czyli raz adobrze