zupa - 39805 przepisów (strona:1744/2654)

Surówka z pora i marchewki 102

warzywo, które w kuchni wykorzystujemy głównie jako dodatek do zup czy sosów. Jednak można z niego też przygotować pyszną sałatkę (na przykład ziemniaczaną ) lub surówkę, na którą przepis znajdziecie poniżej. Jest ona bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pieprz (adsbygoogle

Danka Pichci
Doskonały sernik nowojorski Marthy Stewart 111

trakcie pieczenia przykryć ponownie folią) , pieczemy jeszcze 60 min. Najlepiej kroić dopiero kolejnego dnia. Artykuł Doskonały sernik nowojorski Marthy Stewart pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Barszcz czerwony 217

Barszcz czerwony to jedna z najpyszniejszych polskich zup. Mój przepis na barszczyk czerwony jest bardzo stary i sprawdzony. Zazwyczaj gotuję dla mojej rodziny barszcz czerwony z ziemniakami. Zapraszam! - najlepszy przepis na barszcz - gotowany na bulionie z kury rosołowej - w przepisie kilka wersji podania barszczu

AniaGotuje.pl
Kluski z makiem 105

makaronem. Fajnie kluski smakują odgrzane w piekarniku następnego dnia lub kilka dni później, polane sosem waniliowym. Artykuł Kluski z makiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makaron z boczkiem i cukinią z patelni 123

porcje/ 25 dag makaronu kokardki 40 dag chudego parzonego boczku 1 mała cukinia 2 cebule ½ żółtej papryki 4 ząbki czosnku 150 ml słodkiej śmietanki  do zup 18% 5 dag miękkiego serka typu brie Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Szczypta chili do smaku natka pietruszki do oprószenia Sposób przygotowania: Boczek pokroić w cienkie paseczki, obraną cebulę

Wanilia i Kardamon
10 książek na prezent 154

przepisy, które brzmią czasem znajomo, ale nazwa nie ta – zobaczycie jak kuchnia wnika w nasze życie, jak dużo przejmujemy od innych, nawet o tym nie wiedząc. 5. „Ramen. Zupa szczęścia i miłości” Tove Nilsson Wkoło tej książki narosło sporo dyskusji i kontrowersji. Ramen stał się bardzo modny. Internet codziennie przynosi kolejnego specjalistę, który o ramenie wie wszystko. Zarzucano

ladykitchen
Krewetki z czosnkiem i imbirem 154

limonki i posypać świeżą kolendra. Podawać z bagietką. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Risotto z małżami (risotto di vongole) → Sałatka z awokado, szparagami i krewetkami → Zupa Tom Yum z krewetkami → Curry Laksa → Stir – fry z polędwiczką wieprzową, grzybami shiitake i pak choi

Oryginalny smak
Barszcz Wigilijny 153

Nigdy nie możemy się zdecydować którą zupę podać na Wigilijną kolację grzybowa czy barszcz ? Więc zazwyczaj są obie :) Grzybowa jako główna a barszczyk do popicia w bulionówkach :) 500 ml zakwasu buraczanego 500 gramów  buraków 20 gramów grzybów suszonych 1 duża pietruszka pół średniego selera 1 duża cebula  3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 duży ząbek czosnku

Andzia Pichci
Krem z grzybów leśnych 118

miękkości. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę dodać do wywaru grzybowego i gotować aż zmiękną. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle dodać do zupy wraz z przyprawami i śmietanką z wymieszać i zmiksować na jednolity krem.  Jeżeli krem wyjdzie zbyt gęsty dolać odpowiednią ilość przegotowanej wody i doprawić do smaku. Podajemy z grzankami, groszkiem

Andzia Pichci
Pulpety z wątróbki 181

mięsem mielonym i grysikiem to danie, które koniecznie musicie zrobić w domu. Pulpety są lekkie, smaczne i idealne podane nie tylko jako danie główne ale także jajko dodatek do zup. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki pulpety z wątróbki. 55 dkg wątróbki drobiowej 35 dkg mięsa mielonego wieprzowego lub z drobiu 15 dkg drobnego

mecooks
Włoska kapusta duszona z boczkiem wędzonym 158

Kapusta włoska jest mniej popularna u nas niż biała, ma ona delikatniejszy smak, a liście są bardziej miękkie. Można z niej zrobić gołąbki, dodawać do zup lub przygotowywać na ciepło jako dodatek do obiadu. Robiąc barszcz ukraiński, dodałam do niego właśnie tę kapustę, a pozostałą część główki udusiłam z boczkiem wędzonym i koperkiem. Zazwyczaj po tę odmianę kapusty sięgam jesienią

Danka Pichci