czyli #zerowaste Pyszna pasta do chleba z mięsa z rosołu czyli . # zerowaste Kto z nas nie zna tego uczucia, zrobiliśmy rosół i użyliśmy go jako bazy do innej zupy. Zostało więc mięso i co z nim zrobić ? Pomysł na fb które ostatnio widziałam to .. dać psu, zrobić farsz do krokietów, pierogów. Ja uznałam, że tym razem zrobię pieczoną pastę
Kuchnia na wzgórzuCiasto wyjąć i ostudzić. Po ok. 30 min, zacznie się formować na wierzchu ciasta rosa. Artykuł Sernik złota rosa pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupatelni . Są tak dobre, że mógłbym je jeść bez przerwy i do wszystkiego 😂 Jeśli lubisz dania w tym klimacie, to sprawdź również: Curry z cukinią i ciecierzycą Indyjska zupa kalafiorowa Dahl z czerwonej soczewicy Ryż w sosie chilli Krem cebulowy po azjatycku
Blendmanbójcie się swoich decyzji w kuchni, a przepisy traktujcie jako inspirację! Zaczynamy. Suszone grzyby gotujemy w wodzie, aż będą miękkie, następnie wywar odlewamy (przydać się może w barszczu, albo zupie grzybowej – szkoda aromatu), a grzyby drobno siekamy i podsmażamy na patelni z cebulką i czosnkiem. Filety z dorsza kroimy w kostkę – wielkość zależy od porcji, która chcemy uzyskać. Podsmażamy chwilę
MarcinChefgłówek w obawie, że komuś może zabraknąć. Składniki 1 główka młodej kapusty 3 średniej wielkości cebule 1 puszka pomidorów pelati (w sezonie używam świeżych) 1 duża śmietana 18% do zup i sosów 1 pęczek koperku Olej Sól Krok po Kroku 1 Kapustę szatkujemy, zalewamy dwoma szklankami wody i gotujemy w osolonej wodzie na małym ogniu przez kilka minut. Kapustę odcedzamy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisymasy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Artykuł Kotlety z ciecierzycy jak mielone pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumisce za pomocą rózgi kuchennej. Dodaję starte jabłka. Ciasto jest rzadkie, ale nie przejmuj się, z łatwością uformujesz z nich kształt placków na patelni. Ciasto nakładam łyżką do zupy. Placuszki jabłkowe smażę z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju, odsączam na papierowym ręczniku. Smakują na ciepło jak i na zimno podane z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Zasmakuj Kuchniidealnie kremowa i delikatna. Przy okazji kłania się kuchnia no waste, czy zero west - czyli nic nie marnujemy, bo do zrobienia pasty wykorzystałam mięso drobiowe, na którym wcześniej ugotowałam zupę. Zapraszam zatem na pyszne energetyczne roladki z pastą, ogórkiem kiszonym, jajkiem, serem i pomidorem - wszystko czego potrzeba z rana. Na pastę: Ok 300 g mięsa drobiowego gotowanego 1 cebula Szczypta
Krylowa Kuchniamożna zajadać od razu po upieczeniu na ciepło, ale świetnie się też sprawdzą jako drugie śniadanie do pracy czy do szkoły. Pieczywo z kiełbaską idealnie będą również pasować do zupy, kiedy brak nam czasu na przygotowanie drugiego dania. (z powodzeniem można je przygotować dzień wcześniej, a czas przygotowania z pieczeniem to tylko 35 minut). Sięgnijcie po więcej kiełbaskowych inspiracji
Krylowa Kuchniaprzeważnie z czerwonej soczewicy, ryżu lub fasoli. Można je podawać z sosami warzywnymi. Na ciepło smakują najlepiej. Podaje porcję na 20 sztuk, 20 placków nakładanych zwykłą łyżką do zupy. Składniki: - 1 niepełna szklanka ryżu, możecie wykorzystać każdy rodzaj od białego po naturalny i dziki - 5 łyżek czerwonej soczewicy - 1 szklanka ciepłej wody - po pół łyżeczki mielonego czarnego pieprzu i kurkumy
Apetyczna babeczkapoparzymy usta gorącym płynem ( np. herbatą , zupą ), należy szybko rozpuścić w ustach kawałek masła lub nabrać do ust tłustej śmietany i płukać usta do momentu uśmierzenia bólu. Pozdrawiam
Przepisy i porady kulinarnelodówce. Co można pakować próżniowo i dlaczego warto? Prawie wszystko (oczywiście są wyjątki, jak np. biały ser). Zgrzewarka próżniowa jest odpowiednia do każdego rodzaju żywności: mięs, warzyw, owoców, sosów, zup, kawy ziarnistej, artykułów sypkich jak kasze, ryże itd. Przykładowa ważność produktów po zapakowaniu próżniowym: wołowina, wieprzowina, jagnięcina, drób – okres przechowywania 2-3 lata w zamrażalniku mięso mielone – okres przechowywania
Słodkie okruszkiwody do zakrycia grzybów i gotować z 20 minut. Grzyby wylać na durszlak umieszczonym na garnku, wodę z grzybów po wystudzeniu zamrażam w worku do mrożonek, na święta do zupy grzybowej. Do garnka wsypać pokrojoną cebulę, gorczycę, pieprz ziarnisty, liście laurowe, cukier, sól, wlać ocet (jeśli lubi się mocniejszy smak octu to wlać z 1,5-2 szklanki) , wodę
W Mojej Kuchni Lubięfitoncydy, które wykazują działanie bakteriobójcze i grzybobójcze, co korzystnie wpływa na naszą odporność. W celu dostarczenia jak największej ilości witamin i składników mineralnych pochodzących z warzyw, najlepiej sprawdzą się zupy lub potrawy jednogarnkowe. 6. JEDZ WIĘCEJ ZDROWYCH TŁUSZCZÓW Nadmierne spożycie nasyconych kwasów tłuszczowych doprowadza do powstania wielu chorób przewlekłych, tym samym obniżając naszą odporność. Znajdują się one głównie w produktach
Be Fit Be Strong