zupa - 39012 przepisów (strona:1756/2601)

Dyniowe muffinki zakręcone nutą miodu i cynamonu 106

Polski przysmak z dyni, bez dodatku konserwantów, o lekko słodkawym posmaku może odgrywać w kuchni istotną rolę i pomóc Ci odkryć więcej kulinarnych zdolności. Pasuje nie tylko do sosów, zup i mięs, ale sprawdzi się także jako dodatek do kanapek czy nietypowych deserów. Gładką konsystencję uzyskaliśmy dzięki procesowi rozdrabniania, zachowując przy tym wszystkie cenione w dyni wartości odżywcze i witaminy

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak pieczony z czosnkiem i ziołami. 114

portfelu. Ogólnie lubię kupować drób w całości, ma wtedy korzystniejszą cenę a do zagospodarowania mam kilka rodzajów mięsa. Mogę na jego bazie przygotować np. zupę, sznycle i pieczone udka. Jeżeli nie chcesz się bawić w rozbieranie mięsa, moja dzisiejsza propozycja będzie dla Ciebie idealna. Proponuję podać go z pieczonymi frytkami

kuron.com.pl
Kurczak duszony w botwince 143

mozzarelli i oprószone świeżym koperkiem, to pyszne danie, idealne w sezonie na nowalijki. Jeśli macie pod ręką botwinkę, a marzy się Wam tym razem coś innego niż tradycyjna zupa botwinka lub chłodnik litewski, to koniecznie wypróbujcie poniższy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak duszony w botwince – Składniki: 1 dość duży podwójny filet z piersi kurczaka

Kulinarne Przeboje
Surówka z kapusty kiszonej z rzodkiewką 116

reszty warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy oliwę i cukier. Mieszamy Artykuł Surówka z kapusty kiszonej z rzodkiewką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zapiekane filety z kurczaka w sosie cebulowym -przepis zaczerpnięty z kalendarza kulinarnego 100

masy serowo -porowej .Wierzch zalać przygotowanym sosem . Piec w piekarniku do uzyskana miękkości składników w temp ok 120-180 st sos cebulowy 1 szklanka śmietany 30 % 1 jajko 1 zupa cebulowa w proszku wykonanie -składniki dokładnie wymieszać po upieczeniu całość pokroić na równe części ,podawać na zimno lub ciepło /można przyozdobić pomidorami, lub szczypiorkiem

Moje Wyroby
Jaki termos obiadowy wybrać 131

wszystkie nasze posiłki. jeśli jemy dużo to warto wybrać ten większy model żeby wszystko nam się zmieściło. Można wybrać takie termosy: https://ostry-sklep.pl/termosy-obiadowe , które lepiej nadają się na zupę, a także takie, które o wiele lepiej sprawdzą się do przechowywania drugiego dania. Jest to bardzo istotna kwestia, bo termos ma pomieścić każdy nasz posiłek żebyśmy mieli możliwość porządnie się

Trochę smaku
Ptysie z dawnych lat z kremem śmietankowym i jagodami 157

Mamy!   są naturalne bez ulepszaczy i konserwantów.  W ofercie Manufaktury znajdziecie wiele zdrowych i naturalnych produktów-bez chemicznych dodatków. Gdy zatęsknicie za smakiem domowej zupy tam znajdziecie prawdziwy żur i koncentrat pomidorowy. W słoikach zamknięte są letnie i jesienne przysmaki   jak jagody, konfitury agrestowe czy śliwki w syropie.  Dla tych którzy jeszcze nie znają zapraszam

Wanilia i Kardamon
CIASTO Z METZ 136

startą czekoladę, całość wymieszaj, przełóż do formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 40 minut, aż ciasto nabierze mocno złocistego koloru (do suchego patyczka). * Ś mietany do sosów i zup typu Ś mietana Szefa Kuchni Danone

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Makaron ze szparagami i pieczarkami 141

znak, że za moment będziemy mieć dostępne wszystkie młode warzywa. Na naszych talerzach znów zagoszczą kolory. Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego warto korzystać i przygotowywać z nich zupy, tarty, dodawać do pizzy, risotto, omletów lub makaronu. U mnie właśnie całkiem nieźle spisały się w połączeniu z makaronem i pieczarkami. Cytryna orzeźwia całość. Mmmm to smak wczesnego lata. Podaję przepis

Poezja smaku
Ziemniaki – przepis na zdrowie i urodę 76

Jedzenie ziemniaków, to dla Polaków codzienność. Są dodatkiem do zup, podstawą drugich dań, służą do przyrządzania zapiekanek, frytek, placków czy sałatek. Polewane sosami i doprawiane masłem tracą swoje dietetyczne właściwości zdrowotne i tuczą. W kuchni preferującej ziemniaczane potrawy najlepiej sprawdzi się przyprawa do ziemniaków i frytek – podniesie walory smakowe przy jednoczesnej ochronie wartości dietetycznej dania. Przyprawiaj, na zdrowie! Do przyprawiania

Trochę smaku
Kapuśniak z młodej kapusty 107

przepis na kapuśniak ze świeżej kapusty, który gotuje się w jednym garnku. To mój błyskawiczny kapuśniak na boczku. Polecam! - bez zasmażki i podsmażania warzyw - tylko 10 minut szykowania składników - zupa gotuje się dosłownie 20 minut - kapuśniak na boczku lub na kiełbasie

AniaGotuje.pl
Pięć porcji warzyw i owoców w dziennym jadłospisie 154

Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej. Warzywa i owoce uznano za podstawę codziennej diety zaraz po aktywności fizycznej. #wyzwanie5porcji W moim dziennym jadłospisie znajduje się szklanka soku, smoothie, zupa na bazie warzyw, powieczorek to zwykle owoc np. jabłko, gruszka, pomarańcza, a wieczorem na kolację jemy warzywa szybko podsmażane w sosie sojowym.  Gdyby znano zalecenia IŻŻ  w czasach

AZgotuj!
Kurczak z fetą i szparagami 105

się mogło, iż szparagi nie mają bardzo charakterystycznego smaku jednak połączone z odpowiednimi dodatkami lub odpowiednio przyprawione mogą być absolutnym hitem. Najczęściej sięgam po szparagi kiedy chcę zrobić zupę lub zapiec je w piekarniku. Ich smak fajnie komponuje się z boczkiem, szynką parmeńska czy serem mozzarella . Tym razem skomponowałam ich smak z serem feta. Taką kompozycją smakową wypełniłam roladki

mecooks
Popcorn z kalafiora 120

niż popcorn smażony na tłuszczu. I zawiera mniej soli. Koniecznie musicie o zrobić! A to kilka sprawdzonych przepisów z kalafiorem: – pyszna kalafiorowa – steki z kalafiora – placki z kalafiora – zupa krem z kalafiora – kalafiorowa z bułką tartą – sałatka z pieczonym kalafiorem – curry z kalafiora – wegeburer z kalafiora – makaron z pieczonym kalafiorem Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 45 minut Składniki

nietylkopasta.pl
Pesto z czosnku niedźwiedziego 106

bardzo szerokie zastosowanie. Podobnie jak tradycyjna wersja z bazylii, pesto z czosnku niedźwiedziego można użyć do sałatek oraz oryginalnej wersji bruschetty. Można przygotować z nim makaron, twarożek, czy zupę. Świetnie sprawdzi się w daniach mięsnych oraz jako dodatek do warzyw czy ryb. Wszystko zależy od Waszej kreatywności w kuchni! Notes - do klasycznego pesto używa się orzechów. Ja jednak je pominęłam

Wędrówki po kuchni