zupa - 39805 przepisów (strona:1759/2654)

Ogórki kiszone 1260

praktycznie kilogramami ;) Najlepsze są ogórki kiszone z małych lub średnich ogórków. Te duże średnio nadają się do kiszenia. Ogórki kiszone najczęściej wykorzystujemy jako dodatek do kanapek oraz do zupy ogórkowej . Równie często lądują w sałatce jarzynowej , czy jako dodatek do śledzika na Boże Narodzenie i Sylwestra. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki kiszone przepis Standardowo jeden rzut ogórków kiszonych przygotowuję

Kulinarne Przeboje
Karmelowa tapioka 147

zamiennik popularnej skrobi ziemniaczanej. Tapioka, neutralna w smaku, pozyskiwana jest z korzenia manioku. W sprzedaży dostać można ją w formie mąki i taką można wykorzystywać do przygotowywania kisieli, zagęszczania zup i sosów, a także do wypieków. Z kuleczek małych lub dużych przygotować można różne desery. Uprzednio należy je jednak odpowiednio przygotować. Ja tapiokę najpierw moczę w zimnej wodzie. Można zostawić

Kucharzyca
Gulasz z indyka z marchewką i suszonymi pomidorami 183

cebula olej słodka mielona papryka sól, pieprz oregano suszone mielone chilli 1 łyżka mąki ziemniaczanej ziele angielskie liść laurowy 1,5 szklanki wody 2 pełne łyżki śmietany do zup Sposób wykonania: 1. Mięso pokroić w kostkę 2x2cm. Posypać słodką mieloną papryką, chilli, oregano, solą i pieprzem wedle uznania. Można schować chwilę do lodówki. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Mięso

Kuchnia domowa Ani
Ogórki kiszone tarte na zupę 101

Ogórki się powoli kończą, jeszcze teraz z ostatnich już troszkę przerośniętych warto zrobić tarte kiszone na zupę ogórkową-w zimie będą jak znalazł

Swojskie jedzonko
Przecier pomidorowy 123

przecier pomidorowy, który możesz wykorzystać do wielu pysznych dań. Jest tak prosty do zrobienia, że każdy kto go zrobił chociaż raz, szykuje go już co roku! - świetny do pizzy, zupy pomidorowej, spaghetti - sprawdzony i błyskawiczny przecier z pomidorów - idealny sposób na zamknięcie pomidorów do słoików

AniaGotuje.pl
Botwinka w śmietanie do obiadu 218

odmiennym dodatkiem do obiadu. Wystarczy, że lekko podsmażymy ją na patelni oraz dodamy odrobinę śmietany i przypraw. Zachęcam Was do przygotowania tego prostego przepisu. Smacznego! Zobacz też: Botwinka – zupa z młodych buraków Przepis na botwinkę w śmietanie Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki pęczek botwinki szczypta pieprzu szczypta soli szczypta cukru łyżeczka soku z cytryny

Kuchnia Bazylii
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 136

ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony

Kuchnia MagdaLeny
Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 176

filety z łososia ze skórą (jeden około 160 g) oliwa z oliwek sól i pieprz 3 ząbki czosnku 2 garście szpinaku kilka suszonych pomidorów w zalewie słodka śmietanka do zup i sosów 18 % pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki gałki muszkatołowej świeże zioła do ozdoby Przepis 1 Filety z łososia polewamy odrobią oliwy, obficie solimy i pieprzymy. Rozgrzewamy patelnię

Kuchnia Bazylii
Domowe Pad thai 195

Domowe Pad thai to przepis zaczerpnięty z kuchni tajskiej. Danie to możemy przygotować z kurczakiem, krewetkami albo tofu. Wszystko w zależności od naszych upodobać. Danie przygotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chrupiące gofry 153

gęstej konsystencji. Masę wylewamy na mocno nagrzaną i nasmarowaną olejem gofrownicę. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Artykuł Chrupiące gofry pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sztuka gotowania – Niki Segnit – recenzja 130

testować podpatrzone nowe smaki w domu . Dlaczego warto mieć na półce “Sztuką gotowania” ? Książka zawiera 77 podstawowych przepisów, które autorka podzieliła na grupy jak ciasta czekoladowe, sosy czy zupy. Wstęp do książki napisał sam Yotam Ottolenghi . Tak jak “Leksykon smaków” był rewolucją w świecie książek kucharskich i podręcznikiem który powinien stać na półce, tak zaraz obok powinna stać druga książka

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z kurczakiem 148

bardzo szybko. Bardzo fajny dodatek do dań grillowych jak również jako przystawka na inne okazje. Filet z kurczaka gotowany. Można wykorzystać do gotowania bulion z kostki lub ugotować w zupie, będą dwie korzyści:) Najlepsza będzie wtedy jak trochę postoi w lodówce. Składniki 2 filety ugotowane 1 jabłko obrane puszka … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem Artykuł Sałatka z kurczakiem pochodzi

gotuj ze mną
Krem z pomidorów dojrzewających na słońcu 139

Dodać  pociętą paprykę i dusić pod przykryciem. Pomidory i papryka puszczą dużo wody, więc nie trzeba jej dolewać. Po 20 minutach dodać zioła wlać ocet balsamiczny i odparować. Zupę zmiksować. Podawać polaną oliwą, pestkami słonecznika i kosteczkami awokado oraz ziołami

AZgotuj!
Kalafior to król. 70 przepisów, które tego dowodzą - recenzja 130

diabetyków ze względu na niski indeks glikemiczny - 15. To tylko niektóre z zalet kalafiora!   Z dzieciństwa pamiętam mój ulubiony kalafior z bułką tartą zarumienioną na maśle oraz pyszną zupę kalafiorową przygotowaną przez moją mamę. Jednakże jako kreatywna osoba, lubiąca zabawę w kuchni z tym warzywem przygotowała już mnóstwo dań. Moja rodzina przepada za puree z kalafiora, czy też różnymi

Di gotuje
Domowy sok i dżem wiśniowy 127

stawiamy na małym ogniu. Smażymy, co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką. W procesie wolnego smażenia z wiśni będzie wydzielał się sok. Gdy zawartość garnka będzie przypominała swoją konsystencją zupę , to małą chochelką zbieramy sok i przelewając przez sitko wlewamy do wyparzonych butelek lub słoików. Pozostałe na sitku wiśnie wrzucamy z powrotem do garnka. Po zebraniu soku wiśnie dalej smażymy

Lamarida.pl