Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej

Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej

Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej

Przepis na : obiad

Zrobiłam sobie właśnie plow, czyli klasykę kuchni uzbeckiej i przebój moich wakacji w Uzbekistanie. Przy okazji przypomniałam sobie, że jednym z pierwszych wpisów na moim blogu były manty z ujgujską sałatką lan say. Był to przepis z warsztatów kuchni Azji Środkowej. Dokładnie taki zestaw jadłam potem w Samarkandzie. Jeśli dodamy do tego, że w Uzbekistanie jada się często moją ukochaną surówkę z marchewki po koreańsku, to nic dziwnego, że zakochałam się w uzbeckich smakach. Co wyróżnia kuchnię uzbecką? Smaki są sezo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.