zupa - 39012 przepisów (strona:1766/2601)

Surówka z kapusty pekińskiej i pora 126

wrzucamy do miski. Składniki sosu mieszamy i doprawiamy według uznania. Warzywa mieszamy z sosem Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i pora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Półfrancuskie rurki z kremem mascarpone 148

ubić z cukrem na wysokich obrotach, dolewając po trochu śmietankę. Nadziać za pomocą szprycy rurki Artykuł Półfrancuskie rurki z kremem mascarpone pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
PESTO Z BAZYLII 164

Klasyczne pesto bazyliowe - proste w wykonaniu, a jednocześnie imponujące smakiem i aromatem. Świetne jako marynata do grillowanego kurczaka lub ryb. Wyśmienite jako dodatek do dań z makaronu, zup warzywnych oraz do klasycznej sałatki z pomidorów i mozzarelli.  Przechowywane w lodówce lub zamrożone na porcje pesto, może służyć jako awaryjny i zdrowy sposób na pyszny i ekspresowy obiad po pracy

cool and minty
Guacamole 135

awokado i krewetkami Tatar z makreli wędzonej i awokado Sałatkę z awokado i kalmarów Sałatkę z awokado, chia i pieczonej papryki Tatar z łososia, z mango, na awokado Zupę kokosowa z awokado i porem   Wydrukuj przepis The post Guacamole appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Sól ziołowa (domowa) 77

Sól ziołowa to wspaniała przyprawa – jedna z moich ulubionych. Świetna do dań smażonych, gotowanych (zup, sosów, gulaszy) , pieczonych (mięs, zapiekanek) oraz potraw z grilla. Te ze sklepowych półek zawierają różnorodną ilość ziół i przypraw (zależnie od producenta) . Lecz tym razem zamiast kupić, postanowiłam zrobić taką samodzielnie wybierając mieszankę swoich ulubionych dodatków Składniki: 100 g soli gruboziarnistej np. himalajskiej

Kulinarne S.O.S.
Konserwa turystyczna 134

Konserwa. Dzięki Andy’emu Warhalowi i jego serii obrazów 32 zup Campbell stała się ikoną popkultury konsumpcyjnej i z koszarów wojskowych szturmem wdarła się na salony, czyli do amerykańskich kuchni. W czasach wojen ratowała żołnierzy przed głodem, marynarzy przed szkorbutem (czyli długotrwałym niedoborem witaminy C). Współcześnie zawsze, na wszelki wypadek, warto mieć ją pod ręką. W Polsce, jak wieść niesie

Marder&Marder Manufacture
Restauracja Garden (Walentynkowo) 132

sera byłam lekko podłamana, ale postanowiłam spróbować. To, co zjadłam było naprawdę rewelacyjne. Na samym początku ten miły poczęstunek wprawił mnie w osłupienie, a dalej było tylko lepiej... Wybrałam zupę serową z trzech rodzajów sera francuskiego z chrupiącymi paluszkami i chipsem serowym. Pyszne. Intensywne, ale nie zapychające. Sposób podania dania bardzo przyjemny. Mąż wybrał consomme z bażanta z estragonem. Aromatyczne

Karola gotuje
Pożywka dla mózgu na dzień chorych na umyśle 131

Ezaw, sprzedał za jej miskę swoje pierworództwo, co ostatecznie doprowadziło do powstania przysłowia, jakże doskonale wpisującego się do dzisiejszego (w świetle mainstreamu) święta, powiedzenia: Dać d..py za talerz zupy. Składniki: - soczewica zielona - soczewica czerwona - ziemniaki Wykonanie: Dwa rodzaje soczewicy gotujemy razem, aż ta czerwona się rozgotuje. Generalnie sos z rozgotowanej soczewicy to bardzo dobry patent, gdyż jest bardziej wartościowy

Kryzysowa Książka Kucharska
Wolnowar Crock-Pot – recenzja 166

przepisami. Pierwsza zawiera 7 przepisów przetłumaczonych na wiele języków. Druga z kolei zawiera 29 oryginalnych przepisów znanego polskiego szefa kuchni Darka Kuźniaka. Co możemy przygotować w wolnowarze? Dosłownie wszystko. Zupy, gulasze, konfitury, zapiekanki, dania rybne, mięsne, warzywne, dania z makaronem czy kaszą, jak również ciasta i desery, co było dla mnie sporym zaskoczeniem. Darek Kuźniak w swojej broszurce proponuje

Moja Delicja
Kotleciki rybne z koperkiem 98

Pamiętacie przepis na domowy paprykarz szczeciński oraz zupę rybną z warzywami korzeniowymi ? Dzisiaj przyszedł czas na kolejne danie z rybą w roli głównej czyli pyszne, pachnące koperkiem kotleciki. Są one bardzo proste w wykonaniu, świetnie smakują, a do tego mogą stanowić świetny obiad, który zapakujesz do lunchboxa. Jak je przygotować? Poniżej znajdziesz przepis! Składniki: 500g fileta z miruny lub dorsza

Życie ze smakiem
Wyciskarka wolnoobrotowa 4Swiss BM 105-Recenzja 102

sokami umożliwiają przygotowywanie wyśmienitych koktajli, zdrowych deserów i ciast, bomb witaminowych w postaci wyśmienitych lodów (dzieci są przeszczęśliwe! ), mleka roślinnego, tofu, przecierów i baz do zup, a nawet placków ziemniaczanych! Zamierzam dokładnie przetestować to urządzenie i już niedługo podzielę się z Wami znakomitymi przepisami!   W pierwszej kolejności uwagę zwraca również wyjątkowo

kuron.com.pl
Wtorek: Spaghetti z pieczoną cieciorką z rozmarynem 109

makaronów, ale uwielbiają też inne produkty i płody rolne, jak ryż oraz groch. Macaroni con ceci, czyli pasta z cieciorką jest jednym z ważniejszych dań kuchni rzymskiej. To bardziej zupa niż klasyczna pasta. Nas zaintrygowała wariacja na temat makaronu z cieciorką: tagliatele z cieciorką i rozmarynem. Danie genialne! Powoli smażony rozmaryn wspaniałe aromatyzuje sos, a później połamany na małe kawałki

Niedzielny kucharz
Zakwas z czerwonych buraków 148

którą należy zbierać.       Zakwas po 7 dniach jest gotowy do spożycia. Wystarczy zlać do słoika i przechowywać w lodówce, a buraki możemy zjeść lub wykorzystać do zupy, sałatki itp. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zapiekanka z pulpecikami 77

Butter Chicken marki Patak’s. Sos o lekko pikanym smaku doskonale sprawdza się w kuchni indyjskiej, ale jest także idealny jako sos do pizzy czy dodatek do dyniowej zupy krem. Uwielbiam odkrywać jego nowe zastosowania. ZAPIEKANKA Z PULPECIKAMI PRZYGOTOWANIE: 60 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-4 SKŁADNIKI: – 500 g mięsa mielonego z indyka lub z kurczaka – 1 słoik sosu

nietylkopasta.pl