kilku lat prowadzi kulinarnego bloga "Po prostu pycha". Teraz Joasia postanowiła wydać książkę, którą ja osobiście jestem zachwycona. W książce znajduje się prawie 90 przepisów na śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, sałatki, słodkości tradycyjne, słodkości w wersji fit, oraz przekąski. Każdy z przepisów opatrzony został w przejrzyste zdjęcia, czytelne i łatwe w przygotowaniu przepisy z produktów dostępnych
Zrób to smaczniewiększość. 19 czerwca będzie miała premierę książka naszej koleżanki blogerki Joasi Małagowskiej "Po prostu pycha, słodkie i słone przepisy". Znajdziemy w niej prawie 90 przepisów podzielonych na kategorie: śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, sałatki, słodkości tradycyjne, słodkości w wersji fit, oraz przekąski. Każdy przepis opatrzony zdjęciem. Jest na pewno smacznie i ciekawie :-) Przepisy są proste i szybkie w wykonaniu
kruche babeczkiniezjedzonych, grillowanych wcześniej warzyw, z czerstwej bułki...? Tego dowiedzieliśmy się na warsztatach kulinarnych Otrzymaliśmy kartki z przepisami na dania do wykonania podczas warsztatów Do zrobienia mieliśmy cztery dania: - Zupa krem z po-grillowych warzyw z chrupiącym chipsem z boczku - Sałata z piklowanymi warzywami i tartym Beef Jerky - Kanapki z odświeżanej bagietki ze stekiem z antrykotu i sosem zero-westowym - Czerstwe
Kuchnia u Krysipozostałych składników. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dodajemy oliwę spod pomidorów Artykuł Orzeźwiająca sałatka z kuskusem,truskawkami i miętą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkunaprawdę sycący. Kasza jaglana to także super składnik do dań w wersji wytrawnej. Ja często dodaję ją do sałatek, ale także przygotowuję z niej pasty kanapkowe oraz dodaje do zup. Dziś mam dla Was śniadaniową propozycję (w dodatku jedną z moich ulubionych) Deser z kaszy jaglanej i truskawek porcja dla jednej osoby 50 g kaszy jaglanej 100 g truskawek
365 dni dookoła kuchniniej znaleźć mnóstwo fantastycznych przepisów na różne okazje. Wydanie książki było więc świetnym pomysłem aby podzielić się swoimi przepisami szerszemu gronu odbiorców. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów: - Śniadania - Zupy - Dania główne - Naleśniki - Sałatki - Słodkości tradycyjne - Słodkości w wersji fit - Przekąski Znajdziecie tutaj mnóstwo przepisów na każdą okazję, a każdy z nich opatrzony jest pięknymi fotografiami i szczegółowym opisem oraz
Smakołyki Asiksiążkę z prostymi i praktycznymi przepisami autorstwa Joanny Małagowskiej, autorki bloga Po Prostu Pycha. W książce znajduje się prawie 90 przepisów, które podzielone są na różne kategorie np. śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, słodkości (również w wersji fit) czy przekąski. Przepisy wydają się proste, a składniki na potrawy są łatwo dostępne. Do tego bardzo ładne fotografie i świetny layout. Autorka
Kuchnia domowa Aniperfekcyjna, superomlet z ziołami i prażonym słonecznikiem, kolejne są kanapki i inne mączne miłości w wydaniu na słono i słodko. Na końcu przechodzimy do obiadów, gdzie mamy podział na zupy, mięsne i wege. Przepisy są proste, ze składników ogólnie dostępnych, każdy opatrzony apetycznym zdjęciem. Wszystkich jest 60 :-) "Jedz, śmiej się i walcz" to bardzo przyjemna i apetyczna książka. Pełna uśmiechniętych
kruche babeczkilata temu gdy obrastał rodzinny dom prawie wcale go nie dostrzegałam. Dziś nie tylko ciasta z rabarbarem smakują i pachną latem, to także kompoty, przetwory, desery wszelakie, sałatki czy zupy. Proste, ekspresowe ciasto z rabarbarem, bez miksera, na maślance, w kilka chwil. Czyli jakby to powiedzieć kolejne ciasto kiedy za ścianą dziecko śpi Polecam, po upieczeniu posypać je cukrem pudrem
Zasmakuj Kuchnikostkę. 3. Listki mięty umyć i drobno posiekać. 4. Melon, ogórek przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować, dodać sok z limonki, jogurt, miętę i ponownie całość zmiksować. 5. Gotową zupę odstawić do lodówki na około 60 minut, podawać dobrze schłodzoną
Szalona Kuchnia Ewelinyżywiołowy sposób przekazywał cenne wskazówki, jak gotować smacznie, zdrowo jednocześnie nie marnując jedzenia. Ja też postanowiłam zaszaleć i nie trzymając się przepisu, wspólnie z "szaloną" Venią ugotowałyśmy smaczną zupę z resztek (łupek, obierek, łodyg brokułów z dodatkiem makaronu) o nucie imbirowo cytrynowej. PS. nie mam wszystkich zdjeć potraw, nie wiem czemu, chyba zostały szybciej zjedzone :P Warsztaty
Moniki Smakołykiusunąć nadmiar tłuszczu. Wcinamy same, z cukrem pudrem, dżemem czy na co nas najdzie ochota Artykuł Placki na kefirze z jabłkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSezon na botwinkę w pełni trzeba więc wykorzystać to maksymalnie :) A botwinkę można wykorzystać na wiele kreatywnych sposobów. Nie tylko w zupie czy orzeźwiającym chłodniku , ale na przykład w formie lekkiej zapiekanki. Jednym z moich ulubionych połączeń są buraki i ser kozi. I to pyszne połączenie wykorzystałam też w tej zapiekance. Zapiekankę z botwinki przygotowuje się bardzo
HealthyCreationsSezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!równie dobrze smakują na ciepło jak na zimno – miła odmiana na upalny dzień. Jeśli upał to oczywiście chłodniki – tutaj znajdziecie pięć przepisów na znane i mniej znane zupy na zimno . Plan na ten tydzień jest taki: Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków z musztardowo-miodowym dresigiem Lekko słodki dresing na bazie musztardy i sosu podkręca słodycz młodych ziemniaków
Niedzielny kucharz