CIASTO Z METZ

CIASTO Z METZ

CIASTO Z METZ

Przepis na : deser

Tym razem proponuję Wam przepis na ciasto rodem z Metz, miasta położonego we francuskim regionie Lotaryngii. Jest proste i smaczne, świetnie nadaje się na podwieczorek i majowy piknik. Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 40 min. Porcja dla 6-8 osób : ● 125 g gorzkiej czekolady ● 125 g mąki pszennej (T45 lub T 55) ● 200 g drobnego cukru ● 200 g gęstej śmietany* ● 4 duże jajka ● 10 g masła lub margarny do formy Przygotowanie : Nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Wysmaruj masłem lub wyłóż pergaminem okr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.