zupa z selera - 5925 przepisów (strona:173/395)

Zupa jarzynowa z kładzionymi kluskami 103

Wczoraj właśnie odwekowaliśmy ostatni słoik tej zupy. Genialna. Znacie kogoś kto nie lubi jarzynowej? Ja nie. Z reguły jadłam ją zawsze z ziemniakami, tym razem wylądowały w niej kluski kładzione. Nie no, super, naprawdę super. Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 2 marchewki 1 korzeń pietruszki pół małego selera 300 g mrożonego kalafiora pół pęczka natki pietruszki(...)gęste, dolejcie wody, jeżeli za rzadkie, odrobinę mąki. Marchewki, białą pietruszkę i seler kroimy w kostkę tej samej wielkości, wrzucamy do bulionu, gotujemy jakieś 10 minut. Pod koniec gotowania wrzucamy różyczki kalafiora, gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie łyżeczkę zanurzamy w gotującej zupie, nakładamy nią porcję ciasta i z powrotem wkładamy do zupy

Kardamonovy
Zupa z kasztanów i warzyw 155

zobaczycie jadalne kasztany w sklepie kupcie je chociaż na próbę! Zupa z kasztanów i warzyw z mlekiem kokosowymi, składniki na 2-3 porcje: 250 g kasztanów jadalnych 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 1 cebula 1 duży ząbek czosnku mała marchewka gruby plaster korzenia selera 1 mała pietruszka 500 ml rosołu lub bulionu warzywnego 1/2 szklanki mleka kokosowego pierz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Barszcz czysty - do picia, uszek lub krokietów 152

Składniki: (ok. 3 litry czystego barszczu) Buraki kg ( obranych, najlepiej podłużnych) Marchew Seler ćwiartka  Pietruszka Jabłka 2 Cebula Czosnek 6 ząbków Majeranek 3 łyżki liść

Kulinarne przygody
Rosół z dodatkiem buraka 199

Składniki: - 2 ćwiartki z kurczaka - 2 spore marchewki -pół selera - kawałek pora - plaster buraka - przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, suszona natka pietruszki, przyprawa w

Kulinarne blogowanie
Zupa pomidorowa z pieczarkami 145

Pyszna zupka pomidorowa z dodatkiem pieczarek. 0,5 kg pieczarek   marchewka ,kawałeczek selera, pietruszki lub mrożona mieszanka warzyw około 20-30 dkg makaronu 2

Moje domowe kucharzenie
Toskańska zupa jarzynowa 115

Kuchnia włoska  Składniki pół szklanki białej fasoli 1 por gałązka selera naciowego 1 cebula ¼ główki włoskiej kapusty plaster dyni 2 ziemniaki 2 pomidory kilka gałązek

R'n'G Kitchen
Zupa pieczarkowa 132

Delikatna i bardzo kremowa. Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1  mały seler 1 łyżka masła 3 średniej wielkości ziemniaki 1,5 l bulionu warzywnego

R'n'G Kitchen
Zupa z botwinki 196

Składniki bulion drobiowy, 2 l marchewka, 2 szt pietruszka, 1 szt seler, 1/2  szt botwinka, 2 pęczki buraczki

Gotowanie moimi oczami
Krupnik na żeberkach 160

Składniki: 0,5 kg żeberek 2 szklanki kaszy marchew pietruszka natka pietruszki seler liść lubczyku sól pieprz Wykonanie: Kości zalać dużą ilością wody, zagotować. Gdy na

Pychotkaaa
Zupa koperkowa 405

Składniki: udko z kurczaka  marchewka,  pietruszka cebula ćwiartka selera 2 ząbki czosnku kilka ziemniaków 2 pęczki koperku łyżeczka octu jabłkowego 2 łyżki śmietany 12

Gaździnka warzy
Zupa z mlodych warzyw 155

aromatu. W garnku znalazło się również miejsce na malutkie pulpeciki dzięki czemu zupa stała się ciekawsza. Zupa jarzynowa z koperkiem i pulpecikami składniki: wszystkie warzywa mają być młode 250g mielonego mięsa pieprz ziołowy pęczek koperku 1 kalarepa garść żółtej fasolki 1 mały seler 6 marchewek 2 pietruszki  6-8 ziemniaków sól, pieprz 1,5l wody wykonanie: Wszystkie warzywa kroimy(...)posiekanego koperku.i formujemy małe kuleczki. Gotowe pulpeciki wrzucamy do warzyw gdy woda zacznie wrzeć. Całość gotujemy jeszcze około 15 minut. warzywa powinny być miękkie, ale nierozgotowane. Na koniec do zupy dodajemy posiekany koperek, sól i pieprz do smaku. Smacznego

Przysmaki Karolki
Krem pieczarkowy 185

SKŁADNIKI: 8 skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 1 mały por 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 800 g pieczarek natka pietruszki łyżeczka suszonego lubczyku szklanka śmietanki 30-36% sól i pieprz do smaku 1,5 litra wody PRZYGOTOWANIE: Do misy multicookera wlać wodę. Dodać umyte i pokrojone warzywa (jeśli trzeba obrać). Dołożyć(...)przyprawy. Zamknąć klapę i ustawić program SOUP i czas 40 minut. Na sam koniec dodać śmietanki i zmiksować. Z racji tego iż ostatnio blender całkiem stracił życie to zmiksowałam zupę w thermomixie. Oczywiście miksujcie zupę po usunięciu z niej skrzydełek. Zupę dodatkowo udekorowałam chipsem z pieczarki

ClauditteMissCooking
Zupa ogórkowa 141

pokrojone w kostkę, umyte ziemniaki, gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy do tego starte na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler i ogórki kiszone, a także zalewę z ogórków, wszystko gotujemy 5 minut. Pod koniec wrzucamy poszatkowany koperek i świeżo mielony pieprz. Jeżeli zupa jest mało słona, doprawcie ją. Przed podaniem wlewamy śmietanę

Kardamonovy
ZUPA GOŁĄBKOWA Z THERMOMASTERA II + FILMIK 104

Przepyszna wręcz niewalająca smakiem i aromatem. Idealna na chłodne dni, sycąca zupa gołąbkowa. Jeżeli jeszcze jej nie gotowaliście to najwyższy czas ją przygotować. Polecam.  SKŁADNIKI :  300 g kapusty białej  300 g mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki oleju 1 marchew, kawałek selera i selera naciowego 3 ząbki czosnku por ( biała część ) 100 g  1 woreczek ryżu(...)seler naciowy, miksujemy 10 s / o 5, następnie wlewamy olej i podsmażamy około 3 minut, temperatura 100 %. Dodajemy mięso, kostkę rosołową i podsmażamy jeszcze 8-10 min. Dodajemy całą jarzynę, liść, ziela i pieprz w ziarnkach, wodę, jarzynkę, przecier i ryż. Zamykamy dzban i gotujemy 20 minut 120 %.  Po 15 minutach temperaturę zmniejszamy an 80-90 %. Zupę doprawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa z soczewicy z pomidorami 194

soczewicy, a dla tych co jej dotąd nie jadali będzie od razu wyszukane ;-) Zupę robi się dosłownie chwilę, a jest przepyszna. No i przez to, że jest zmiksowana nawet największe niejadki nie mają się do czego przyczepić ;-)  SKŁADNIKI 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 1 cebula 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 l wody lub bulionu (może być też poniedzielny(...)pietruszkę, selera i cebulę obieramy, kroimy w dowolne kawałki. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą lub bulionem, dodajemy listki, ziele, sól i gotujemy do miękkości. Do miękkich warzyw dodajemy soczewicę i gotujemy aż całość zacznie się rozgotowywać. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, wkładamy do rondelka z grubym dnem i lekko rozsmażamy, a następnie przekładamy do zupy. Całość zagotowujemy

Czary - gary w kuchni

Proponowane wyszukiwania