zupa z pora - 4000 przepisów (strona:195/267)

Łosoś na dzikim ryżu z awokado 211

względu na porę roku, każde danie które robię, robię od serca z dbałością o każdy szczegół, wygląd, smak i zapach. Szkoda tylko, że nie da się uwiecznić tego w stu procentach na moich zdjęciach, fotografia kulinarna jest niewdzięcznym tematem, zresztą trzeba jeszcze mieć czym je  robić , zmysł artystyczny to połowa sukcesu. Dziś mam dla Was zamiast zupy i drugiego

Wanilia i Kardamon
Rosół z indyka 146

Od jakiegoś czasu przerzuciliśmy się na rosół z indyka, który ma nieco inny smak niż ten na udkach czy skrzydełkach kurczaka. Polecam! Składniki: 1 skrzydło z

Kuchnia domowa Ani
Kapuśniak z młodej kapusty ze szpinakiem. 176

gotowe! Zupa zyskuje na smaku i wartościach odżywczych, naprawdę polecam! Tym razem gotowałam kapuśniak z młodej kapusty, szpinak dodał jej koloru i smaku, bardzo nam smakowała. Mam nadzieję, że i wam przypadnie do gustu. Składniki na kapuśniak z młodej kapusty ze szpinakiem: 1 łyżka oliwy 1 cebula 1 pęczek włoszczyzny (2 marchewki, pietruszka, mały seler, por) 1,5 litra wywaru

Rozpustne gotowanie
Rosół na niedzielę i nie tylko :) 380

moich zup :) Nie rzadko część jego zostawiam sobie do "podlewania" innych dań... Zwykle gotuję wielki garnek rosołu, tym razem jednak gotowałam go u przyjaciółki, która miała  około 5-6 litrowy. Składniki: 3 podudzia kurczaka ok 250g wołowiny 4-5 marchewek ( ja lubię marchewkę z rosołu więc dodaję jej dużo) 3 pietruszki 1 mały seler 1/2 pora

Jemy Pijemy
Zupa kalafiorowa z makaronem-wegeteriańska 144

Przepyszna,lekka i delikatna w smaku zupa kalafiorowa.Ugotowana tylko na wywarze z warzyw,bez wywaru miesnego.Wlasciwie wszystkie moje zupy sa bezmiesne,oprocz rosolu,grochowki i krupniku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa kalafiorowa 162

Zupka ze świeżego kalafiora, doskonała w smaku, delikatna. Jednym słowem warto spróbować .SKŁADNIKI:pół kalafiora1 marchewkakawałek porawywar mięsny ok. 1,5 lsól, pieprz do smakupół pęczka

W kuchennym oknie Ewy
Domowa warzywna pasta bulionowa 166

przyprawiania zup. Serdecznie Was zachęcam ! A w przygotowaniu pasta warzywno-mięsna. Domowa warzywna pasta bulionowa  Składniki: 4 liście laurowe 15 ziaren ziela angielskiego 3 g suszonych grzybów 20 ziaren czarnego pieprzu kilka łodyżek świeżego lubczyku kilka gałązek rozmarynu pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka koperku 500 g marchwi 200 g selera 100 g białej części pora

Kulinarne przygody Gatity
GROCHÓWKA NA WĘDZONCE Z CAŁEGO, NIEŁUSKANEGO GROCHU 312

zupa każdego dnia smakuje inaczej, każdego rewelacyjnie. U nas bywa zawsze na 3-4 dni. Składniki podaję na duży garnek, chyba ok.5l.Składniki:- 0,5kg żółtego, niełuskanego grochu w całości (lub dowolny inny)- 3-4 marchewki- 1 duży korzeń pietruszki- 2 łodygi selera naciowego (lub kawałek w korzeniu)- 4 duże ziemniaki- kawałek białej części pora- 4 duże ząbki

Smaczne Zdrowe
Ekologiczne produkty Symbio. 140

lekko tłustą konsystencję. Jak dla mnie idealny jako polewa do placków, a do tego bogaty w kwasy tłuszczowe i witaminy. Przecier z mango również pozytywnie mnie zaskoczył. Do tej pory kupując tego typu przetwory, po otwarciu słoiczka moim oczom ukazywała się ciemna, nieciekawie pachnąca pulpa. Tutaj jest inaczej - przecier ma barwę świeżego, dojrzałego owocu i smakuje tak jak mango(...)pięknego, morelowego koloru. W ofercie oprócz produktów słodkich, znajdziemy również te wytrawne. Z soczewicą czarną miałam już styczność wcześniej. Smakuje ona tak jak inne odmiany, jednak nadaje ciekawej barwy zupom czy pasztetom. Ponadto ma dużo więcej minerałów i przeciwutleniaczy niż jej jaśniejsze wersje... i wcale nie jest droga! Ketchup to z kolei wielkie zaskoczenie - ma bardzo gęstą, przecierową konsystencję

Poranek na słodko
Sałatka z selerem konserwowym i ananasem 51

Sałatki warstwowe doskonale sprawdzają się na różnego typu imprezach, ponieważ ładnie prezentują się w salaterce i wyśmienicie smakują. W dzisiejszym wpisie mam dla Was przepis na

Przepiski.pl
Domowa Tarta z Malinami 83

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z malinami to domowy wypiek, który zachęca nie tylko ciekawym wyglądem, ale także smakiem. Kruchy spód z dodatkiem puszystej masy i owoców

Przepiski.pl
domowa maga – pasta lubczykowa 167

składniki: 200 g liści lubczyku bez łodyg 4 gruboziarnistej łyżeczki soli kamiennej 6 łyżek oliwy z oliwek wykonanie: Liście z lubczyku myjemy, osuszamy. Kroimy na drobne

Domowy Smak Jedzenia
Rozgrzewająca zupa-krem 166

która poprosiła o więcej dań rozgrzewających, które sprawią, że nie tylko zrobi nam się cieplej na brzusiu, ale także ubarwią tę niewdzięczną aurę panującą na zewnątrz. Bardzo lubię robić zupy krem, gdyż są banalnie proste w przygotowaniu. Właściwie wystarczy kilka prostych czynności, by w przeciągu pół godziny zaspokoić swój głód.  Jeśli chcecie trochę wzmocnić się przed zimą koniecznie zajadajcie(...)zamieszczam małą ściągę na co zwrócić uwagę buszując po sklepie w listopadzie:  Warzywa: brokuły, brukselka, buraki, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, marchewka, natka pietruszki, pietruszka, por, roszponka, rukola, seler (korzeń i liście), szpinak, ziemniaki. Owoce: gruszki, jabłka, pigwa. No to co - do roboty :)  Pikantny krem marchwiowo-paprykowy - 4 duże marchewki - 2 duże papryki czerwone

Sajkofanka smaku
Risotto z grzybami leśnymi. Danie jednogarnkowe. Smaczne, zdrowe, sezonowe, wegetariańskie. 188

zup, sosów i jako dodatki do innych potraw. Grzyby dostarczają witamin A, B1, B2 oraz niewielką ilość witaminy C. W grzybach znajduje się też białko, obniżają one poziom cholesterolu we krwi, niwelują objawy zmęczenia mięśni, stawów.  Tak więc korzystajmy z darów natury i zbierajmy grzyby, wszak nasze lasy obfitują w nie, a teraz jest doskonała pora

Naturalna Kuchnia
Ziołowa sałatka z tuńczykiem i białą fasolą 467

pora na małą zmianę kolorystyczną. Zresztą- obojętnie czy biała, czy czerwona- fasola to bogate źródło witamin i minerałów, więc zdecydowanie nie powinniśmy zapominać o niej w naszej diecie. Ziarna, w zależności od odmiany, zawierają cynk, selen, żelazo i kwas foliowy oraz znaczne ilości białka roślinnego i błonnika.  Wiele jest również sposobów ich przyrządzania- są składnikiem zup, zapiekanek

peanutbuttermonster