względu na porę roku, każde danie które robię, robię od serca z dbałością o każdy szczegół, wygląd, smak i zapach. Szkoda tylko, że nie da się uwiecznić tego w stu procentach na moich zdjęciach, fotografia kulinarna jest niewdzięcznym tematem, zresztą trzeba jeszcze mieć czym je robić , zmysł artystyczny to połowa sukcesu. Dziś mam dla Was zamiast zupy i drugiego
Wanilia i KardamonOd jakiegoś czasu przerzuciliśmy się na rosół z indyka, który ma nieco inny smak niż ten na udkach czy skrzydełkach kurczaka. Polecam! Składniki: 1 skrzydło z
Kuchnia domowa Anigotowe! Zupa zyskuje na smaku i wartościach odżywczych, naprawdę polecam! Tym razem gotowałam kapuśniak z młodej kapusty, szpinak dodał jej koloru i smaku, bardzo nam smakowała. Mam nadzieję, że i wam przypadnie do gustu. Składniki na kapuśniak z młodej kapusty ze szpinakiem: 1 łyżka oliwy 1 cebula 1 pęczek włoszczyzny (2 marchewki, pietruszka, mały seler, por) 1,5 litra wywaru
Rozpustne gotowaniemoich zup :) Nie rzadko część jego zostawiam sobie do "podlewania" innych dań... Zwykle gotuję wielki garnek rosołu, tym razem jednak gotowałam go u przyjaciółki, która miała około 5-6 litrowy. Składniki: 3 podudzia kurczaka ok 250g wołowiny 4-5 marchewek ( ja lubię marchewkę z rosołu więc dodaję jej dużo) 3 pietruszki 1 mały seler 1/2 pora
Jemy PijemyPrzepyszna,lekka i delikatna w smaku zupa kalafiorowa.Ugotowana tylko na wywarze z warzyw,bez wywaru miesnego.Wlasciwie wszystkie moje zupy sa bezmiesne,oprocz rosolu,grochowki i krupniku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zupka ze świeżego kalafiora, doskonała w smaku, delikatna. Jednym słowem warto spróbować .SKŁADNIKI:pół kalafiora1 marchewkakawałek porawywar mięsny ok. 1,5 lsól, pieprz do smakupół pęczka
W kuchennym oknie Ewyprzyprawiania zup. Serdecznie Was zachęcam ! A w przygotowaniu pasta warzywno-mięsna. Domowa warzywna pasta bulionowa Składniki: 4 liście laurowe 15 ziaren ziela angielskiego 3 g suszonych grzybów 20 ziaren czarnego pieprzu kilka łodyżek świeżego lubczyku kilka gałązek rozmarynu pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka koperku 500 g marchwi 200 g selera 100 g białej części pora
Kulinarne przygody Gatityzupa każdego dnia smakuje inaczej, każdego rewelacyjnie. U nas bywa zawsze na 3-4 dni. Składniki podaję na duży garnek, chyba ok.5l.Składniki:- 0,5kg żółtego, niełuskanego grochu w całości (lub dowolny inny)- 3-4 marchewki- 1 duży korzeń pietruszki- 2 łodygi selera naciowego (lub kawałek w korzeniu)- 4 duże ziemniaki- kawałek białej części pora- 4 duże ząbki
Smaczne Zdrowelekko tłustą konsystencję. Jak dla mnie idealny jako polewa do placków, a do tego bogaty w kwasy tłuszczowe i witaminy. Przecier z mango również pozytywnie mnie zaskoczył. Do tej pory kupując tego typu przetwory, po otwarciu słoiczka moim oczom ukazywała się ciemna, nieciekawie pachnąca pulpa. Tutaj jest inaczej - przecier ma barwę świeżego, dojrzałego owocu i smakuje tak jak mango(...)pięknego, morelowego koloru. W ofercie oprócz produktów słodkich, znajdziemy również te wytrawne. Z soczewicą czarną miałam już styczność wcześniej. Smakuje ona tak jak inne odmiany, jednak nadaje ciekawej barwy zupom czy pasztetom. Ponadto ma dużo więcej minerałów i przeciwutleniaczy niż jej jaśniejsze wersje... i wcale nie jest droga! Ketchup to z kolei wielkie zaskoczenie - ma bardzo gęstą, przecierową konsystencję
Poranek na słodkoSałatki warstwowe doskonale sprawdzają się na różnego typu imprezach, ponieważ ładnie prezentują się w salaterce i wyśmienicie smakują. W dzisiejszym wpisie mam dla Was przepis na
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z malinami to domowy wypiek, który zachęca nie tylko ciekawym wyglądem, ale także smakiem. Kruchy spód z dodatkiem puszystej masy i owoców
Przepiski.plskładniki: 200 g liści lubczyku bez łodyg 4 gruboziarnistej łyżeczki soli kamiennej 6 łyżek oliwy z oliwek wykonanie: Liście z lubczyku myjemy, osuszamy. Kroimy na drobne
Domowy Smak Jedzeniaktóra poprosiła o więcej dań rozgrzewających, które sprawią, że nie tylko zrobi nam się cieplej na brzusiu, ale także ubarwią tę niewdzięczną aurę panującą na zewnątrz. Bardzo lubię robić zupy krem, gdyż są banalnie proste w przygotowaniu. Właściwie wystarczy kilka prostych czynności, by w przeciągu pół godziny zaspokoić swój głód. Jeśli chcecie trochę wzmocnić się przed zimą koniecznie zajadajcie(...)zamieszczam małą ściągę na co zwrócić uwagę buszując po sklepie w listopadzie: Warzywa: brokuły, brukselka, buraki, cykoria, dynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, marchewka, natka pietruszki, pietruszka, por, roszponka, rukola, seler (korzeń i liście), szpinak, ziemniaki. Owoce: gruszki, jabłka, pigwa. No to co - do roboty :) Pikantny krem marchwiowo-paprykowy - 4 duże marchewki - 2 duże papryki czerwone
Sajkofanka smakuzup, sosów i jako dodatki do innych potraw. Grzyby dostarczają witamin A, B1, B2 oraz niewielką ilość witaminy C. W grzybach znajduje się też białko, obniżają one poziom cholesterolu we krwi, niwelują objawy zmęczenia mięśni, stawów. Tak więc korzystajmy z darów natury i zbierajmy grzyby, wszak nasze lasy obfitują w nie, a teraz jest doskonała pora
Naturalna Kuchniapora na małą zmianę kolorystyczną. Zresztą- obojętnie czy biała, czy czerwona- fasola to bogate źródło witamin i minerałów, więc zdecydowanie nie powinniśmy zapominać o niej w naszej diecie. Ziarna, w zależności od odmiany, zawierają cynk, selen, żelazo i kwas foliowy oraz znaczne ilości białka roślinnego i błonnika. Wiele jest również sposobów ich przyrządzania- są składnikiem zup, zapiekanek
peanutbuttermonster