wątroba wieprzowa z cebulą i jabłkami...

wątroba wieprzowa z cebulą i jabłkami...

wątroba wieprzowa z cebulą i jabłkami...

Składniki: wątroba wieprzowa 3/4 kg, mleko 2 szklanki, mąka pszenna 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 3 sztuki,po 1 średni, jabłka 3 sztuki, majeranek 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku wątrobę wieprzową opłukać, usunąć żyły, pokroić na plasrty 1 cm i zalać mlekiem na kilka godzin - wątrobę wylać na sito, opłukać, osuszyć recznikiem papierowym i w mące obsypać każdy kawałek na gorącym olejyu smażyć na rumiano wątrobę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.