zupę mix kalafiorów mrożonych z włoszczyzną = zagotować wodę z mięsem gulaszowym z indyka, zebrać "szumowiny" z wywaru, wsypać mrożoną zupę z kalafiorami, zagotować dodać drobno pokrojoną kapustę, zagotować dodać pokrojoną w kostki cukinię, wsypać kucharka, gotować wszystko z 15 minut na średnim ogniu makaron świderki ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić na durszlak zupę przyprawić pieprzem mielonym, podawać
W Mojej Kuchni Lubięwywaru. Dodałem liść laurowy, ziele angielskie, kminek, ziarenka pieprzu, doprawiłem solą. Gotowałem około 45 minut. Pod koniec gotowania wsypałem lubczyk i pieprz mielony. Zdjąłem z ognia, wyjąłem mięso, które po pokrojeniu dodałem ponownie do zupy. Wrzuciłem na koniec posiekany koperek i natkę pietruszki
R'n'G KitchenKOLACJA K:284.2 / B:27.1 / T:12.3 / W:16.2 / Błonnik:7.3 ZUPA KREM Z ZIELONYCH WARZYW Z BAZYLIOWYMI PULPETAMI (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Wywar z warzyw (gotowy) – 800 g (3.2 x Szklanka) Mięso wołowe (świeżo mielone z polędwicy) – 200 g (2 x Porcja) Olej rzepakowy – 15 g (1.5 x Łyżka(...)dużą kostkę i gotuj do miękkości na wywarze. 2. Zmiksuj warzywa na krem razem ze szpinakiem. Dopraw do smaku. 3. Mięso mielone dopraw, dodaj listki bazylii, uformuj pulpety i usmaż. 5. Na talerzu wyłóż pulpety i zalej zupą. SUMA Kalorie: 1524.0 kcal Białka: 71.5 g Tłuszcze: 56.3 g Węglowodany: 170.2 g Błonnik: 44.6 g Artykuł Przykładowy jadłospis odchudzający
Powiedz dietom nietrafia do zupy, to zostaje go jeszcze całkiem sporo. Wtedy kombinuję na 1000 sposobów, aby mięsko smacznie wykorzystać. Robię klasyczne mielone albo warzywno-drobiowe mielone z pysznym jarzynowym sosie. W ten sposób nic się nie marnuje, a ja mam pyszny obiad na co najmniej 2 dni ;-))) Składniki na klopsiki: ugoto wane mięso drobiowe
Walijskie Pichcenieczasami tak Wracając do zupy , jest pyszna , a ta konkretna wersja śmietki , na pewno zostanie przeze mnie powtórzona już całkiem świadomie . Dlatego też ją spisuję i publikuję , wtedy moja skleroza będzie mogła zerknąć jak zapomni , co zgarnęłam do gara że było tak pyszne składniki na niepełny garnek 3 l : 0,4 kg mielonego mięsa wołowego ,siedziało w zamrażarce już(...)łyżka smalcu Na smalcu podsmażamy mocno mięso mielone . Jak się zrumieni , przekładamy do garnka . Na tej samej patelni, smażymy również pokrojone w dowolne kawałki : paprykę , cebulę , pieczarki i posiekany czosnek . Jak warzywa nieco zmiękną dodajemy pokrojoną kiełbasę i smażymy aż wszystko będzie porządnie przypieczone. Pod koniec smażenia dodajemy oba rodzaje papryki mielonej i smażymy mieszając, jeszcze chwilkę . Przekładamy
Ogrodnik w podróżyprostu odpowiedzią jest fakt, że jest równie smaczna jak tradycyjne gołąbki :) W każdym razie zachęcam do jej spróbowania, bo ugotowanie tej zupy to zaledwie pół godziny. Spróbujcie :) Składniki: pół główki kapusty 50dag mięsa mielonego 2 duże cebule 2 ząbki czosnku torebka ryżu mały słoiczek koncetratu pomidorowego (ok200g) 2-3 litry bulionu liśc laurowy ziele angielskie sól, pieprz przyprawa(...)przyprawa do mięsa mielonego. W międzyczasie obieramy i drobno siekamy cebulę w kostkę. Dodajemy do mięsa i podsmażamy. Kapustę siekamy wkładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy do niej liść laurowy, ziele angielskie oraz ryż wysypany z saszetki (lub 100g ryżu sypkiego). Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 15 minut. Przekładamy do garnka mięso. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, paprykę słodką
ChilliJemykolejny przepis z ich wykorzystaniem oraz sałatka zainspirowana przepisem Minta Eats . ;) Wraz z Dominikiem uwielbiamy bataty i po purée, frytkach oraz zupie z ich wykorzystaniem musieliśmy wypróbować czegoś nowego, stąd przepis na faszerowane słodkie ziemniaczki. Mięso mielone, warzywa, ulubiony ser i wyżerka gotowa! Do tego bardzo orzeźwiająca, letnia sałatka z arbuzem, fetą oraz miętą - miodzio! :) Bataty: 4 większe
Cooking MonsterJeden z pomysłów na wykorzystanie mięsa i warzyw z zupy. Staram się robić z niego różne potrawy bo ugotowany kurczak w sosie po prostu już mi
Buniabaje w kuchnipora przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, wegeta, pieprz cyanne 2 łyżki oliwy z oliwek 1/ 2 kostki do zup i sosów ( grzybowa i rosół z kury ) 2 szklanki wody 40 ml białego wytrawnego wina Przygotowanie: Mięso mielone przekładamy do głębokiego naczynia i mieszamy je razem z jajkiem, 3 ząbkami czosnku który przeciskamy, kurkuma, drobno posiekaną natką i przyprawami
ClauditteMissCookingKiedyś nie wyobrażałam sobie bezmięsnych obiadów, bo przecież albo zupa, albo drugie danie musiało być z mięsem. Zupa nie na mięsie?? Nigdy! Teraz podchodzę do tego zupełnie inaczej. Zupą bez mięsa też można się najeść, a dodatkowo człowiek czuje się lżej. Jest jeszcze jeden aspekt mojego prawie-wegetarianizmu: środowisko naturalne. Na razie jednak zapraszam Was do stołu. Składniki: około(...)całość razem przez około minutę, wtedy jarmuż jest lekko al dente. Ugotowaną zupę zdjąć z ognia, dodać masło. Zupę podawać przyprawioną mielonymi płatkami chilli. Ta zupa jest przynajmniej tak samo smaczna, jak ta, którą ugotowalibyśmy na mięsie. A skoro tak, to czy codziennie musimy jeść mięso? Tak naprawdę, to nasze codzienne wybory wpływają na klimat, także te związane
Codzienna kuchnia niecodziennaZupa cebulowa (SYS) z grzankami Składniki: zupa: - zupa cebulowa SYS - 1/3 małego kubeczka śmietanki 30% dodatki: - grzanki (mięso wieprzowe, jajko, bułka namoczona w mleku, posiekana cebula, sól, pieprz) - mini kotlety mielone - świeża natka pietruszki Przygotowanie: Wszystkie składniki zupy wsypuję do garnka z zimną wodą. Gotuję około 22 minuty, dodaję łyżkę oleju rzepakowego. Pod koniec gotowania wlewam śmietankę. Następnie
Kuchnia co dniaZupa o najbardziej intensywnym kolorze:D może ona obudzi wiosnę !! Zupa Marchewkowa z pikantnymi klopsikami SKŁADNIKI: 5 dużych marchewek 1 ziemniak łyżka masła 200-300 ml śmietany 12% mięso mielone cebula sól, pieprz, ostra papryczka bułka tarta, jajko Marchewkę i ziemniaka kroimy w na mniejsze kawałki , gotujemy na parze do miękkości. Następnie dolewamy masło i jogurt. Blenderujemy(...)doprawiając solą i pieprzem. Klopsiki robimy z mięsa mielonego wieprzowego, dodając pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i papryczkę, jajko i odpowiednią ilość bułki tartej. Formujemy małe klopsiki i smażymy na oleju. Zupę podałam z klopsikami i szczypiorkiem Smacznego!!! Oby do wiosny
MarciochaKucharzywyjmuję mięso, marchew i odstawiam do wystudzenia. Wywaru nie wylewam tylko odlewam szklankę wywaru który dodam do pasztetu, a na pozostałym ugotuję zupę. Przygotowanie pasztetu: Składniki na pasztet możemy rozdrobnić blenderem lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa na najdrobniejszym sitku. Z ugotowanych i wystudzonych ćwiartek kurczaka zdejmuję skórę (wyrzucam) i obieram z mięsa. W maszynce do mielenia mięsa mielę
Uwaga Babcia Gotujemięsa wieprzowego od łopatki 0,4 kg podgardla wieprzowego około 50 g soli peklowej (peklosoli), pieprz mielony, około 2 płaskich, łyżeczek od herbaty 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka mielonej gorczycy białej 1/2 łyżeczki mielonego liścia laurowego 1 płaska łyżeczka od herbaty- cukru woda 1 szklanka 1 łyżka ( od zupy ) żelatyny wieprzowej Łopatkę
Ogrodnik w podróżySposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do pasztetu wykorzystuję też marchewki i pietruszkę z zupy. Mięso z kurczaka (oddzielone od kości) zmielić w maszynce do mielenia wraz z marchewkami
Bullio