zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:21/145)

Zupa Gołąbkowa 93

Fantastyczna zupa dla smakoszy gołąbków,którzy cierpią na brak czasu:) Szybciej można przygotować, niż tradycyjne gołąbki. Zupa bardzo syta z powodzeniem zastąpi również drugie dania, pycha. Składniki 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula olej do smażenia 1/2 główki włoskiej kapusty 1-2 marchewki 1 ząbek czosnku ok. 3 litry rosołu, bulionu,wody 1 por 3 ziela angielskie … Czytaj

gotuj ze mną
ZUPA GOŁĄBKOWA Z MALUTKIMI KULKAMI MIĘSNYMI 141

mięso mielone dopraw solą i łyżką majeranku. Uformuj malutkie kuleczki. Dodaj do zupy i gotuj przez 35 minut. Dodaj koperek i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą (soli dodaj dość sporo, młoda marchewka jest słodka, młoda kapusta również, dodajemy koncentrat pomidorowy więc tej soli troszkę trzeba dodać) dopraw majerankiem, to przyprawa, która bardzo doda aromatu gołąbkowego -inaczej tego nie określę ;-) Zupę(...)dopraw świeżo mielonym pieprzem i gotowe! Przepyszne

SMYKWKUCHNI
Zupa paprykowa 123

Zupa również sprawdzi się o okresie letnim kiedy papryki będzie pod dostatkiem. Polecam, smaczna i pożywna zupka 🙂 Składniki 500 g mięsa mielonego wołowego 2 duże czerwone papryki 1/2 średniego pora 1 marchew 1 pietruszka 1/2 … Czytaj dalej Zupa paprykowa

gotuj ze mną
Aromatyczna zupa grzybowa 145

najbliższych dniach nie będziemy mieli zbyt dużo czasu na gotowanie. Taka zupa to pełnowartościowy obiad dzięki temu, że dodamy do niej solidną porcję mięsa z indyka, na którym przygotujemy bulion. Składniki: - szyja z indyka - marchewka - pietruszka - spora cebula - 2 ząbki czosnku - 5 ziemniaków - małe opakowanie śmietany 12% - natka pietruszki - sól, pieprz czarny mielony, maggi, 3 liście laurowe, 4 ziarenka(...)grzyby. Gotować na małym ogniu bez przykrycia ok godzinę.  Gdy mięso z indyka jest już miękkie wyjąć szyję, a do garnka włożyć pokrojone w dużą kostkę ziemniaki.  Obrać szyję z mięsa i również włożyć do garnka. Gdy ziemniaki będą jeszcze lekko twarde dodać śmietanę, sól, pieprz mielony i maggi. Gotować jeszcze chwilę do pożądanej miękkości ziemniaków

Cook&Love
Domowa bulionetka warzywna - wegańska przyprawa do zup, sosów i potraw 183

skróty w kuchni.  Dzisiaj mam dla Was przepis na zamiennik kostki rosołowej. Jest to wersja wegetariańska, bez mięsa, tylko na samych warzywach. (Niedługo pojawi się wersja na mięsie.) W mnie jest w formie pasty, ale nie zapominajcie, że kupowane kostki rosołowe mają w sobie tłuszcze utwardzone, które nadają im zbitej konsystencji. Składniki: 600 g marchwi 300 g selera(...)usunąć z niego powietrze. Z tej porcji wyszedł mi słoik litrowy gotowej pasty. Do czego używać takiej pasty? Jest idealna do przyprawiania zup, a także przyprawiania i zagęszczania sosów. Świetnie pasuje do mielonego mięsa (pulpety, klopsy, kotlety mielone)lub makaronowych zapiekanek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sycąca zupa z mielonym mięsem 175

sól Wykonanie: Ogórki, papryki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Gdy warzywa będą już miękkie dodać do nich mielone mięso i  całość podsmażyć. Następnie zawartość patelni dodać do gotującego się wywaru i całość gotować do miękkości. Następnie do zupy dodać cały ketchup, przecier pomidorowy, świeżo zmielony pieprz,  przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz tymianek. Całość doprawić papryką

Krakowskie smaki Ani
Pasztet z makaronu włoskiego 118

już bez kości) z zupy, 1 – 2 cebule, sól, pieprz świeżo mielony, imbir mielony, gałka muszkatołowa, 1/2 suchej bułki kajzerki, 100 ml gęstej śmietany, masło, tarta bułka, Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odlać, przelać zimną wodą. Cebulę pokroić, poddusić na 2 łyżkach masła. Mięso, cebulę i odciśniętą bułkę zemleć

królestwo garów
Zupa kukurydziana z klopsikami 220

zasadzie mogłaby stanowić samodzielne danie, gdyby dodać jeszcze kopytka, knedle lub inne kluski. KLOPSIKI: 300 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 bułka kajzerka mleko do namoczenia sól pieprz czarny mielony papryka słodka mielona olej rzepakowy do smażenia ZUPA: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka chilli 1 kolba kukurydzy natka pietruszki pomidorki koktajlowe 2-3 szklanki

https:KKuchniaMniam
Krupnik – prosto i pysznie 189

ciut mniejszej ilości, aby nie zdominował smaku), opcjonalnie suszony koperek* sól i pierz do smaku *u mnie koperek, mój syn po prostu nie lubi pietruszki Przygotowanie: Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i kulki pieprzu. Całość gotujemy na małym ogniu około 10 minut. W trakcie gotowania co jakiś czas należy zebrać „szumy(...)zupy dodaję drobniutko posiekaną zieleninę (u mnie koperek, ale możecie dodać zieloną pietruszkę). Całość doprawiam do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem. A co z mięsem? Ja je wyciągam, obieram ze skóry i w kawałkach dodaję do zupy. Smacznego

Słodkie okruszki
Makaron z mięsem mielonym i sosem, domowe spaghetti 220

Kolejny raz coś dla miłośników włoskiej kuchni i makaroniarzy:-) Składniki: 0,7kg mięsa mielonego, 3-4 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 3-4 pomidory, 1

Kuchnia Pełna Pasji
Kotlety mielone z płatkami ryżowymi w sosie. 199

łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki soli pieprz przyprawa do mięsa mielonego bułka tarta olej do smażenia 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu 0,25 szklanki słodkiej śmietany 18% do zup i sosów     Rosół zagotowujemy, wsypujemy płatki ryżowe, gotujemy według instrukcji na opakowaniu, następnie odstawiamy na 5 minut żeby płatki

Rozpustne gotowanie
Co Lila jadła w środę? 34 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 196

Placuszki na mleku roślinnym + kiwi + banan. Naleśnik z dżemem 100 % owoców (bez dodatku cukru). II Śniadanie 10:30 Mango Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana ze szpinakiem. II Danie 16:00 Spaghetti. Mięso mielone podsmażyłam na patelni z cebulą, a później ugotowałam sos pomidorowy. Oprócz tego, Lilce zrobiłam pulpeciki więc trochę nietypowo jak na spaghetti, ale fajnie wyglądają i lepiej

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pulpeciki drobiowe w sosie perskim z miętą i kurkumą 171

tego ziemniaczki z wody i lekki obiad gotowy. Można się poczuć jak na perskim dworze :) Pomysł na ten sos perski zrodził się z zupy perskiej , którą tutaj zamieściłam. SKŁADNIKI: na pulpeciki: 300 g mielonego mięsa drobiowego 1 jajko kawałek namoczonej w wodzie lub mleku bułki lub bułka tarta + woda lub mleko 1 łyżka pokrojonego cienko szczypiorku sól i pieprz

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zupa po chińsku z pulpecikami wg Di 166

miękkości warzyw. Wlać mleko rozmieszane z koncentratem pomidorowym. Doprawić wg własnych preferencji smakowych. Wrzucić pulpeciki. Odpowiednie porcje makaronu umieścić w miseczkach i zalać gorącą zupą z pulpecikami. Odczekać aż makaron zmięknie. Pulpeciki. 200g mięsa mielonego 1/2 suchej bułki + mleko do namoczenia 1/2 cebuli mąka (opcjonalnie) sól, pieprz i inne ulubione przyprawy do smaku Mięso wymieszać z odciśniętą z mleka

Di gotuje