zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:18/145)

Sycąca zupa krem z kurczakiem 168

przyprawy: pieprz mielony i ziołowy, zioła prowansalskie 2-3 kromki czerstwego chleba kilka łyżek posiekanej świeżej natki pietruszki Przygotowanie: Mięso na rosół umyj i wrzuć do dużego garnka. Zalej wodą i wstaw na duży gaz. Obierz warzywa. Marchewki, pietruszkę, seler i por przekrój na mniejsze części, dokładnie umyj i wrzuć do wody z mięsem. Obrane i umyte ziemniaki dodaj(...)kilka chwil do ścięcia drugiej strony i przerzuć mięso do zupy. Postaraj się nie zebrać całego tłuszczu. Na patelnię możesz dodać jeszcze trochę masła lub oleju i po rozgrzaniu wrzuć cebulkę. Smaż na mniejszym ogniu do lekkiego zrumienienia. Przełóż do zupy i całość wymieszaj.  Dopraw zupę pieprzem mielonym, ziołowym i ewentualnie solą ziołową. Gotuj jeszcze kilka minut

Anioszek w kuchni
Japońskie zupy OYAKATA w nowej odsłonie 172

czegoś od siebie :) Dodałyśmy do nich kilka bonusów, a efekty naszej pracy prezentujemy poniżej. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2 Składniki: 2 opakowania zupy OYAKATA Kurczak po japońsku Ok. 100 g mielonego mięsa z kurczaka Ugotowana marchewka Małe jajko ½ cebuli 2-3 gałązki świeżej natki pietruszki Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól  Rozgrzewamy patelnię

Kolizje Smaków
Zupa koperkowa z marchewkowymi pulpetami i makaronem 152

podać dzieciom i osobom na diecie. Uprzedzając Wasze pytania i komentarze: to wcale nie jest mdłe. Wręcz przeciwnie, ale żeby to sprawdzić, musicie ugotować taką zupę z pulpecikami 😊 Składniki: 500 g mięsa chudego mielonego (wykorzystałam szynkę wieprzowa) 1 sucha bułka pszenna 3-4 średnie marchewki 1 większy pęczek koperku mąka do obtoczenia pulpetów sól i świeżo mielony pieprz

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa prowansalska 99

Jest ulubioną zupą mojego syna Składniki  0,5 kg mięsa mielonego 30- 40 dag pieczarek Średni por 2-3 serki topione w kostce Holland 2 kostki rosołowe 2 płaskie łyżki ziół prowansalskich Sposób przygotowania  Do garnka wlewamy 2 – 2,5 l. wody., dodajemy kostki rosołowe, gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki , smażymy na patelni i wsypujemy do gotującej

Darcia w kuchni
Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką 171

cebula biała cebula 1 marchewka sol ziołowa w młynku oliwa z oliwek Przygotowanie: Mięso gotujemy, aż będzie miękkie, wywar możemy wykorzystać np. do przygotowania zupy.   Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę.  Ugotowane mięso mielimy razem z podsmażoną cebulą, doprawiamy do smaku. Przygotowujemy ciasto na pierogi. Wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zlepiamy. Gotujemy w osolonym wrzątku, aż wypłyną na wierzch

Moja smaczna kuchnia
Zupa z Klopsikami 143

Przepis z serii Tata Gotuje, a jak tata bierze się za gotowanie to powstają cuda. Rewelacyjna zupa z pysznymi klopsikami. Klopsiki niestandardowe bo powstały z połączenia

Mama Gotuje
Zupa gołąbkowa 129

Spotkaliście się już z gołąbkami w płynie? Jeśli nie to zapraszam na zupę gołąbkową, czyli wszystko to co zawiera gołąbek w formie płynnej. Pyszna, sycąca, aromatyczna

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa klopsikowa z dukanymi ziemniakami 130

przyjeżdżają to robię dla nich to na co mają ochotę. 1 Klopsiki – mielone mięso włożyć do miski, dodać posiekaną bardzo drobno cebulkę, majeranek, jajko, jogurt naturalny, bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki i odstawić na później. 2 Zupa – do dużego garnka wlać wodę, dodać kostkę rosołową, marchewki pokrojone w plasterki, korzeń pietruszki

Kuchnia Pokoleń
Zupa koperkowa z klopsikami. 108

pęczki koperku 2 łyżki masła Klopsiki; mała cebula 50 dag mięsa mielonego ( wieprzowo - wołowego) 1 jajko 1 mała czerstwa bułka sól, pieprz suszony tymianek 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy mleko lub woda do namoczenia bułki mąka do obtoczenia pulpecików W garnku w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy masło a na nie rzucamy obrane i starte na dużych(...)Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, wcześniej podsmażoną cebulką na maśle a także namoczoną bułką w wodzie lub mleku ( wcześniej odciśniętą) solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie mieszamy i formujemy kulki. Obtaczamy w mące i  obsmażamy chwile na patelni ( na maśle i oliwie) a następnie wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze kilka minut a mięso

Radość kipiąca uśmiechem.
Zupa meksykańska 117

mielone .. Pycha ! Jest to jedna z niewielu zup , którymi nie gardzą także moi chłopcy . Im przypomina nieco burrito , a nieco chilli con carne Co kto lubi , każdy odnajdzie w niej swój Meksyk . Polecam , szczególnie zimą gdyż jej pikantność dobrze rozgrzewa zziębnięte zimowe brzuszki Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego wołowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 marchew 1 duża(...)naciowy i czosnek wyciśnięty praską podsmażamy na patelni , na oleju lub smalcu ( jak kto woli ) Jak zmiękną i się zrumienią dodajemy mięso mielone , kumin ,kolendrę , chilli , cukier i sól do smaku . Smażymy do momentu aż mięso się zrumieni . Troszkę to trwa Przekładamy do garnka , zalewamy woda , dodajemy kostki bulionowe , fasolę , marchew pokrojoną w dowolne kawałki i gotujemy około

Ogrodnik w podróży
Zupa gołąbkowa z młodą kapustą 106

żeby się nie przypaliła . Zdejmujemy z gazu , zalewamy ,zawartość patelni wodą ( szklanka ) i przelewamy do garnka . Garnek do zupy taki jakiś na około 4-5 l , w zależności jak gęstą lubicie . Dokładamy poszatkowaną cieniutko kapustę , przekładając ją , surowym mięsem mielonym , rozdzielanym palcami i marchewką dowolnie pokrojoną lub startą , lekko solimy , każdą warstwę . Zamykamy pokrywką i dusimy na małym(...)około 30 minut , po czym wsypujemy ryż i gotujemy aż ryż zmięknie . Doprawiamy solą do smaku , jeśli zachodzi potrzeba , sypiemy koperek i gotowe , można podawać .       Artykuł Zupa gołąbkowa z młodą kapustą pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zupa gołąbkowa 183

pichcenie . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 1 ogromny gar zupy: 1 pęczek włoszczyzny, obranej 3 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 800 g białej kapusty, posiekanej 3 i 1/2 l wody  2 łyżki oleju 2 średnie cebule, drobno posiekane 1 ząbek czosnku, zgnieciony nożem 500 g mielonego mięsa z indyka 250 g koncentratu pomidorowego 100 g białego ryżu(...)wysokim ogniu bez przykrycia. 3. W między czasie na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy 7-10 minut do miękkości. Dodajemy mięso i przesmażamy kolejne 5 minut. Zdejmujemy z ognia. 4. Do zupy dodajemy usmażone mięso z cebulką i surowy ryż. Całość gotujemy przez ostatnie 15 minut, aż ryż zmięknie. Zabielamy śmietaną, przekładamy na talerze i dekorujemy

My Culinary Art
Zupa serowa z kuleczkami mięsnymi 186

doskonały , a mięsko uzupełnia białko w  diecie. Polecam. SKŁADNIKI: 2 marchewki 1/4 pora 1/2 pietruszki kawałeczek selera 100 ml śmietany  do zup i sosów 15 dag  serka topionego śmietankowego 35 dag mięsa mielonego drobiowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej  liść laurowy sól pieprz do smaku 1,5 litra wody WYKONANIE  Do wody dodać(...)Warzywa wyjąć . Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce dodać do wywaru  Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem, dodać jajko i bułkę. Wyrobić małe kulki dłonie zwilżać wodą. Kulki wrzucić do wywaru. Gotować 10 min. Serek topiony rozpuścić gorącym wywarem i wlać do zupy. Robić to dość wolno , mieszać , by się nie zważył. Zupę doprawić śmietaną.  zagotować. Można podawać

W kuchennym oknie Ewy
pieczone klopsiki 125

temu wyjątkowo sprzyjająca - lekkie ochłodzenie, dzięki czemu użycie piekarnika nie wzbudza oporów. a że pomidorów jest zatrzęsienie, więc warto je wykorzystywać nie tylko w zupie pomidorowej . klopsiki pieczone w sosie pomidorowym 80 dkg mięsa mielonego, 1 czerstwa bułka, 1 łyżka suszonego oregano, 1 łyżka słodkiej suszonej papryki, 1 ząbek czosnku 1 kg bardzo dojrzałych pomidorów, 10 dkg czarnych oliwek

Eksperyment sobotni
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem i warzywami w francuskiej zupie cebulowej 108

szparagowej Kawałek korzenia selera 2 marchewki ( spore ) 2 pomidory Ser żółty 2 ząbki czosnku Olej Sól 1 opakowanie francuskiej zupy cebulowej ( w proszku ) Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni z 1 łyżką oleju. Po chwili dodajemy mięso mielone i przesmażamy razem. Lekko solimy. Dno naczynia do zapiekania smarujemy olejem. Obrane ziemniaki kroimy na bardzo cienkie plasterki ( około(...)układamy w naczyniu i lekko solimy. Na ziemniaki wykładamy podsmażone mięso, następnie podobnie cienko pokrojony selera i marchewki. W dalszej kolejności wykładamy fasolkę szparagową. Zupę cebulową rozpuszczamy w 1 kubku gorącej wody. Wymieszaną zupą zalewamy zapiekankę. Następnie wykładamy ser i pokrojone w plastry pomidory. Pomidory przyprawiamy 2 ząbkami. Zapiekamy w piekarniku przez 1 godzinę w temp

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania